Motiv je prostě stanice většího rázu s velkým provozem pár a dieselů, epocha III - IV , Zbytek si snad odvodíte

Skrytou část dodělám zítra nebo pozítří
Co vy nato?..co byste vylepšili??
PS: obrázek je na jiném serveru , abyste neřekli

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:Abé, docela zajímavé prostorové řešení! Jsme zvědav na skrytou část - předpokládám, že tam budeš mít kromě smyčky na otáčení vlaků i propojení kolejí tak, aby umožnily jízdu vlaků jako by na okruhu
). Přece jen občas člověk pustí vlak a jen tak kouká, přemýšlí, předvádí se, ....
Malá připomínka k depu, či spíše jen můj osobní názor - rozpoznal jsem tam zbrojení naftou (vedle rotundy), pískování, vodní jeřáb, klasický jeřáb na montážní práce ! Asi bych si doplnil jednu dvě kusé koleje (z točny) na odstavení lokomotiv mimo rotundu ?! Taky by se daly na koleje "odložit" stavební vlak, lokomotivy nebo MUV-ky do šrotu, parní sněhová fréza, ....
Jarda H. píše:Ještě mne napadlo, zda ta objízdná kolej (jedna ze dvou, co vedou v depu na točnu směrem od stanice - konkrétně ta spodní), by neměla mít jiné zaústění do stanice ?! Možná by se měla rozvětvit až po vyjetí z výhybky ze stanice do depa ! Dle stávajícího návrhu tedy výhybka z vrchní koleje cca před jeřábem a vytvoří tu druhou, spodní objízdnou kolej![]()
Tady by poradil hlavně milan f.![]()
Michal Šuhajda píše: ... Nějak jsem žil v představě, že Abé už staví podle návrhu Milana Ferdiána.![]()
Michal Šuhajda píše: .... Přijde mi torchu škoda, že není vidět moc tratě, viditelný úsek je tak na umístění vjezdového návěstidla před stanicí. Pak se mi zdá zbytečná remíza v koncové stanici. ....
milan ferdián píše:Kolejiště pro Abého bylo zpracováno v měsíci březnu tohoto roku (pro to ty datumy na návrzích).Je pod číslem 003-H0/5200*2700/PECO-Code100 (magazín.modely.biz).Vycházel jsem z podkladů ,které mi Abé poslal a to z již zhotovených rámů (míry rámů) a z té známé točny se šestimístnou rotundou.A vím ,že jsem musel narychlo předělávat skrytou stanici z kolejiva PECA na kolejivo PIKO A-gleis.
milan ferdián píše:Abé mě již dříve informoval (červen),že toto kolejiště stavět nebude,ikdyž jsem byl dost překvapen ,z jakého důvodu projekt padl , ale jeho rozhodnutí respektují .
milan ferdián píše:Tady vyvstala ,ale otázka ,zda má vůbec cenu dál zpracovávat návrhy kolejišť pro jednotlivce,protože se z 99% se stane co stalo.Takže teď stojím na křižovatce, buď budu nadále navrhovat tyto kolejiště (byť i placené) pro jednotlivé zájemce,byť za tu cenu ,že později padnou nebo jít druhou cestou a to věnovat se celkově všem modelářům s tím ,že budou mít možnost si vybrat takové kolejiště,které nejsou šité na míru dané místnosti nebo již zhotovených rámů.
Je tu i poučení pro všechny stavitelé budoucích kolejišť.Jarda H,Michal Šuhajda a ostatní zkušení modeláři, Vás upozorňují ,že to je běh na dlouhou štreku (viz.Alánek).Nelze za par dní vymyslet rychle a na počkání zrealizovat dobrý projekt kolejiště.
P.S.Podklady od Abého mám v archívu. M.F.
Abe Simpson píše:No abyste si nemysleli mě se ten milanův návrh taky strašně líbil ale prostě to neprošlo, to depo zkusiom upravit jak říkáš Jardo
to Perth " jak ubrat jeden most?..kudy bych tu řeku vedl?..myslíš jako že by se tak prudce stočila ?...já se jen ptám tuhle situaci jsem viděl v Tišnově tak nevím
Uživatelé procházející toto fórum: Vítek57 a 3 návštevníků