Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Příspěvekod Makate » pon 07 lis, 2016 5:42 pm

Pěkný to máš Peto
no jo,jenomže ono je víc těch plkačů než stavěčů
Makate

Příspěvekod Tomáš » úte 08 lis, 2016 5:11 pm

No jo chlapci,ne každý to umí tak dobře.
Ale aby jste si nemysleli,snažím se stavět taky. Přesto se těším na tovární kusy

http://tauvec.rajce.idnes.cz/850_a_853/#P3070007.jpg
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod PLa » úte 08 lis, 2016 6:16 pm

Zdravím Vás, pěkné mašinky. Dovolil jsem si prohlédnout další Vaše fotky a mám dotaz. Z čeho prosím Vás děláte na skále tu šedou hmotu na potažení (sádra to asi nebude).Děkuji za případnou odpověd. S pozdravem PL
PLa

Příspěvekod Tomáš » úte 08 lis, 2016 6:29 pm

PLa píše:Zdravím Vás, pěkné mašinky. Dovolil jsem si prohlédnout další Vaše fotky a mám dotaz. Z čeho prosím Vás děláte na skále tu šedou hmotu na potažení (sádra to asi nebude).Děkuji za případnou odpověd. S pozdravem PL

Netřeba si tu vykat :)
Akorát mi musíš upřesnit,co přesně máš na mysli?
Jestli myslíš to co je zrovna na té fotce z odkazu,tak to jsou obyčejné kuchyňské tesco utěrky. :)
Nic jiného už na kopce nepoužívám. Základ je polystyren všeho druhu a na něj pak kladu vrstny těch útěrek a pěkně to máčím vodou s duvilaxem. Klidně více vrstev ať je to po vyschnutí pevný.
Tomáš

Příspěvekod PLa » úte 08 lis, 2016 6:54 pm

Ahoj, myslím tu skalu v složce skalní -skalní stěna foto 3až 5 dal už to znám- to jsou odlitky sadry. A pak s složce stavba foto jak se dělají skaly- Je to hezké já to tak pěkně nesvedu, asi bych měl zkusit jiný postup. Jak se zde vkládá fotka? přes IMG to nejde?
PLa

Příspěvekod Tomáš » úte 08 lis, 2016 7:14 pm

Aha,no to jsou mé první krůčky,a z odstupem času musím konstatovat,že ne příliš povedené :)
Helo to byly kusy polystyrenu,na to byla nandána gáza (obvaz) a cely zapatlaný sádrou. Než to vyschlo tak jsem do toho dlabal.
Dneska už používám výhradně techniku co jsem popsal výše a skály jedině z odlitků. Formy sice nebyly z nejlevnějších ale vypadá to dle mě nejlíp
http://tauvec.rajce.idnes.cz/test/#DSCN2473.jpg
Vic ti napíšu až budu doma do SZ :)
Tomáš

Příspěvekod PLa » úte 08 lis, 2016 7:20 pm

Dík no test to je pěkná práce. Pošli mi mail pošlu fotky.[[img][img][[list=][*][img][url][/url][/img][/list]
PLa

Re: Motorová lokomotiva T466.0 v TT od MTB Model

Příspěvekod trainzjohny » ned 04 pro, 2016 4:35 pm

Motorová lokomotiva T466.0 v TT od MTB Model

A přesto, že se opětovně opakují běžné chyby MTB vzrostla nám cena minimálně o 10% oproti ostatním "modelům" této firmy, to opravdu zkouší, co všechno ještě lidi koupí .. a to to opravdu ještě někdo koupí ? :(
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny

Příspěvekod peter.sid8 » ned 04 pro, 2016 5:00 pm

trainzjohny píše:A přesto, že se opětovně opakují běžné chyby MTB vzrostla nám cena minimálně o 10% oproti ostatním "modelům" této firmy, to opravdu zkouší, co všechno ještě lidi koupí .. a to to opravdu ještě někdo koupí ? :(

kupia, do posledneho kusu.........

.........v sobotu som bol v jednom modelarskom obchode, prisla pani s asi 14 rocnym synom................kupovalo sa......dajte mi jeden ten modry, dva cervene vedla neho a zospodu nejakych 5 voznov.........aj nejaky dekoder mi tam namontujte......necelych 600 eur.........ok, dakujem a este mi dajte aj igelitku s tymi modelmi...
Bolo jedno co to bolo, hlavne ze sa kupilo, idu Vianoce. Ked som mal 14 rokov, tiez som bol rad ze mam dalsi model, bolo jedno aky. Takychto zakaznikov je 50% ?? a tam MTB uspeje. Ostatnych to akurat rozculuje ale nepomozu si.

Nechcem tym odsudzovat tu mamu s tym synom........vzdy lepsie mat takuto zalubu, ako sa hrat pred pocitacom alebo sediet pod schodami a vymyslat co s volnym casom

Ocakavam, kedy sa tu strhne prudka diskusia, rozhadane cele Cechy a Slovensko, jeden za, druhy proti.......... :D
Skoda toho ramu, to az oci bolia s toho nepomeru.........
Ja to nekupim a pripijam na "zdravie" vsetkym modelarom a na dalsi "dojeBany" model :D

Peter
peter.sid8

Příspěvekod vlk30 » ned 04 pro, 2016 7:20 pm

trainzjohny píše:A přesto, že se opětovně opakují běžné chyby MTB vzrostla nám cena minimálně o 10% oproti ostatním "modelům" této firmy, to opravdu zkouší, co všechno ještě lidi koupí .. a to to opravdu ještě někdo koupí ? :(

Koupím ty mě asi lepší neuděláš....
vlk30

Příspěvekod nalini » ned 04 pro, 2016 7:25 pm

Prakticky všechny dostupné modely se na e-shopech vyprodaly nejpozději do sobotního dopoledne ... co k tomu dodat? Snad jen to, Peter, že "takýchto zákazníkov" bude mnohem víc, než 50%. Což i ukazuje, že počet lidí na tomto fóru a jejich názory jsou výrazně menšinové ve vztahu k celkovému počtu zákazníků MTB. A MTB to samozřejmě ví a staví na tom svoji obchodní politiku. A co zvládá naprosto dokonale je uvést na trh model v takový čas, aby předstihli konkurenci a vytěžili z toho maximum. A pokud si každý nový model 90% zákazníků (netvrdím že všichni jsou modeláři) pravidelně kupuje a 10% z nějakého důvodu nekoupí (můj odhad), tak je to velmi úspěšná obchodní politika a tato firma vlastně musí vzkvétat. Říká se, že člověk by měl řešit to, co může ovlivnit. Ale můžeme my tohle vůbec nějak ovlivnit? Pak to chce asi zachovat klid ... podívat se v noci na hvězdy ... a řešit věci, které ovlivnit mohu a přinesou mi v životě radost ... :)
nalini

Příspěvekod Hanysek » ned 04 pro, 2016 7:39 pm

Nalini: Spoustě lidí přinese radost třeba zrovna model firmy MTB. Jezdící zmenšenina je otázkou kompromisu, navíc i daleko slavnější (čti světoví) výrobci dělají chyby. Akorát zrovna o nich se to moc psát nesmí…
Hanysek

Příspěvekod Adam96 » ned 04 pro, 2016 7:57 pm

Hanysek píše:Nalini: Spoustě lidí přinese radost třeba zrovna model firmy MTB. Jezdící zmenšenina je otázkou kompromisu, navíc i daleko slavnější (čti světoví) výrobci dělají chyby. Akorát zrovna o nich se to moc psát nesmí…

Já myslím, že to je přesně naopak :) Tady se může plivat na Roco, Kuehn, ACME, atd., ale na MTB příliš nesahat.... Sám výrobce se nechal neformálně slyšet, že obchod, jenž je vlastníkem zdejšího fóra je jeho dvorní prodejce. Tož tak.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Adam96 » ned 04 pro, 2016 8:01 pm

Jinak 735 je pozitivní překvapení, možná pak jedna verze ČD nebo muzejní 007 domů poputuje. Ale výrobce by si měl ohlídat kvalitu povrchové úpravy.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Hanysek » ned 04 pro, 2016 8:04 pm

Nejde ani tak o zdejší forum, jako spíše o názory zdejších přispěvatelů :)
Hanysek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)