dalsi zacatecnicky / zvidavy dotaz. Jako kazdy vymyslim pult - prochazim fotky co mi najde Google a hledam inspiraci. Predpokladam, ze rizeni vymen udelam zjednodusene, lec uzivatelsky prijemne: spinac na konci koleje u daneho zhlavi s funkci postaveni vlakove cesty skrz zhlavi (pro zacatek zadne hlidani / zamykani). Ruzeni kolejiste je DCC via Fuldovo TCO, signalizace odezvy pomoci FBO nebo Arduina; dalsi pridavna elektronika se nevylucuje

Co mne mate je rizeni navestidel, na to tema jsem moc nevygooglil, tak se ptam zde.
Jak resite viceznakova navestidla - odjezdova, vjezdova ? Kazde svetlo nebo znak extra tlacitko - to znamena stuj-volno-pomalu-posun, 4 tlacidla na navestidlo, nebo v horsim pripade jeste vice, jde-li o vjezdove s rychlostni navestni soustavou ? Nejaky napad na redukci tlacitek ? Nebo je hloupost tyto prvky cpat na kolejove schema ... ale kam s nimi ? Chci se vyhnout prepinacum (vicepolovym) nebot paralelne s obsluhou bude TC nebo RocRail (kolize zatim neresim), stav polohy prepinace by byl jenom matouci kdyz se do toho bude montovat i robot.
Prozatim jsem mel napad pouze na prepinac jizda/posun na zhlavi ci kolejovou (navestidlovou) skupinu s funkci, ze funkce tlacitka "volno" se v pripade "posun on" zmeni na "posun povolen", cimz by mi stacila cervena-(zluta)-zelena. U odjezdovek lze vynechat zlutou nebot (vetsinou) je smer odjezdu rovne/odbocka dany tvarem zhlavi (ne vzdy). Nejake dalsi napady, vychytavky ktere umozni ridit do detaily navesteni a nepokryji pult tlacitky tak ze by bylo lepsi pouzit dotykac nebo rovnou ovladat z PC ?
Dik predem za napady.