Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
workous píše:Nebude....
workous píše:Také jsem to zkoušel vzal jsem blok polyše manželce do ruky plátek pilky na železo a nějak jsem si vytočil(operativně uskočil) a hned bylo "skalisko" jak z Anděla na horách
.....musí se to dělat venku bordel neuvěřitelný..
Sandy píše:workous píše:Také jsem to zkoušel vzal jsem blok polyše manželce do ruky plátek pilky na železo a nějak jsem si vytočil(operativně uskočil) a hned bylo "skalisko" jak z Anděla na horách
.....musí se to dělat venku bordel neuvěřitelný..
Hele, a už jste zkoušeli horkovzdušnou pistoli a kapku nitroředidla?
sidlo píše:a) pokud je vlak v tunelu, tak by měl normálně ztichnout, opak by mi přišel divný
c) pro potřeby detekce v izolovaném úseku jsem udělal optický snímač pod koleje mezi pražce https://sites.google.com/site/sidloweb/elektrika/s88-ir-detektor
fulda píše:pokud máš komplexní kolejiště a na něm ti jezdí dekodéry různé kvality (bez ABC až po zvukové), tak to máš dost těžkou úlohu.
Potřebuješ soft, který bude ochoten si udržet informaci o tom, která souprava vjela do daného úseku. Na to ti asi osmibity typu arduino nestačí.
Takže bych se možná zamyslel nad použitím nějakého maskovaného počítače, dejme tomu notoricky známé raspberry pi (ale dovedu si představit i jiné), které spustíš včetně nějaké embeded verze softu (Rocrail??) a necháš ho kontrolovat část kolejiště.
workous píše:fulda píše:pokud máš komplexní kolejiště a na něm ti jezdí dekodéry různé kvality (bez ABC až po zvukové), tak to máš dost těžkou úlohu.
Potřebuješ soft, který bude ochoten si udržet informaci o tom, která souprava vjela do daného úseku. Na to ti asi osmibity typu arduino nestačí.
Takže bych se možná zamyslel nad použitím nějakého maskovaného počítače, dejme tomu notoricky známé raspberry pi (ale dovedu si představit i jiné), které spustíš včetně nějaké embeded verze softu (Rocrail??) a necháš ho kontrolovat část kolejiště.
No jo Jindro, tady, ale končí moje možnosti dobře vím, že na to nemám něco programovat, takže to musí být něco co zvládnu anebo přestanu dělat "Zagorku" a začnu použivat Rocomotion a bude klid. Jinak ti děkuji za úvahu a zhodnocení každá rada dobrá...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků