od Jarda H. » sob 12 zář, 2009 11:09 am
Sobotní dopoledne jsem věnoval návštěvě muzea v Lužné na akci "Model víkend 2009". Dá se říci, že šlo o klasický mumraj ! Co se týká zprovozněných párovek, hned po příchodu mne příjezdem na nádraží přivítala parní 434.1100 v čele osobáku. Dalším parním kouskem v provozu byl parní vůz Komárek M124.001, stihnul jsem i jeho otáčení na točně.
Bylo tam i několik kolejišť v provozu (např. eN-kové se zajímavým prostrovým uspořádáním, možná i inspirace pro některé ve fóru), modeláři z KŽM Jesenice provozovali svojí modulovku, na místním kolejišti v H0 domácí projeli mimo jiné i model strojní podbíječky, našly se tu velké modely párovek ČSD, další a další modely známé třeba z internetu - MUVka v TT od Martina Šafránka včetně přívěšáků, kolegu pod nickem badliner by asi zaujal model (TT) pokladače mostních konstrukcí GEK-80 atd. .....
Pousmání mi způsobil pohled na některé překupníky - v TT např. ojetá rosnička BTTB za 1.000,- , motorák VT62 taky od BTTB za 1.200,- nebo nový oplenový vagon ř.Ot, u Zerby za 390,- Kč, tady nový u překupníka mám dojem, že cedulka za 790,- (?!) atd. Většinou klasika neúměrně vysokých cen.
Celkově však jako vždy bylo na co koukat, hlavně na parní lokomotivy v jakémkoliv stavu !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV