Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Firma MTB a velikost TT

Příspěvekod VojtikJ » ned 21 srp, 2016 12:16 pm

mě netrápí váha a ani že to nebude mít repráček...jen škoda toho prázdnýho místa :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod ČouĎák » ned 21 srp, 2016 12:40 pm

klidně ti ji na frézce vyfrézuji !
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Brejla » ned 21 srp, 2016 1:21 pm

ČouĎák píše:to by jsi chtěl po MTB moc!.... :lol:
šetřit se musí a vydělávat za nic taky. :!:

Možná, že v další etapě "inovace" odstraní i ten nekvalitní motor. Stejně si ho většina lidí mění za jiný funkční. A když budou v tomto duchu pokračovat i podvozky, karoserií atd., tak se časem dočkáme třeba krásných modelových krabiček bez nekvalitních modelů. :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod look23 » ned 21 srp, 2016 2:04 pm

Brejla píše:Možná, že v další etapě "inovace" odstraní i ten nekvalitní motor. Stejně si ho většina lidí mění za jiný funkční. A když budou v tomto duchu pokračovat i podvozky, karoserií atd., tak se časem dočkáme třeba krásných modelových krabiček bez nekvalitních modelů. :mrgreen:

Neříká se pak tomu maketa?
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Re: Ceny modelů ...... (a jiné plky)

Příspěvekod Brejla » ned 21 srp, 2016 5:20 pm

Maketa věrně kopíruje předlohu. To bude maximálně atrapa.
Brejla

Re: Diskuze - novinky TT 2016

Příspěvekod TTmili » úte 23 srp, 2016 4:52 am

VojtikJ píše:nejde o barvu a ani popisky...
ale o pluh na spřáhle a nádrži.. a bojím se toho že spřáhlo bude na podvozku :( :D

A to jako fákt? Ne*ereš si trochu do vlastního hnízda? U MTB nevíš jak je vynachválit, velkoryse přehlížíš chyby, jak jen můžeš tak je omlouváš a Tilliga zkritizuješ jen co vyvěsí fotky jakýhosi počítačově vybarvenýho handmustru? Trošku dvojí metr ne?
A k tomu co jsi vytknul, že bude pluh napevno na sřahle se ví a já to vítám, aspoň tam není díra která tam být nemá a naopak tam jsou ty co tam být mají. Ostatně tohle řešení používá víc výrobců. Na sřahlo na podvozku ani netřeba nic říkat, jen by mě zajímalo jak bys ho na podvozky z Hektora dostal? A že nádrž vypadá blbě, no to možná z fotky trochu jo, ale na první pohled má aspoň reálný proporce a naznačený stavoznaky narozdíl od konkurence.
Osobně bych vytknul jen nevhodně zvolenou předlohu a plochou boudu. Všechno na mašině sedí od třetí série dál, ale někdo si usmyslel první sérii číslem, tak se asi udělala bouda bez prolisů. Škoda, tady to Tillig prodrbal stejně jako konkurence (a zbytečně).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod VojtikJ » úte 23 srp, 2016 8:30 am

TTmili: já mám dvoji metr? Ba naopak udělal jsem přesně to co udělal zbytek, přesně u toho samého jen u druhé firmy :lol:
Je zajímavý, ptal jsem se několika lidí co na to říkaj, no odsoudili styl pluhu a spřáhla. Osobně budu mít díru v pluhu na spřáhlo než aby se mi hejbalo se spřáhlem. Potom pochybuju že bude natěsno u rámu, čili bude tam nevzhledná mezera mezi rámem a pluhem a to že je hezčí než díra v pluhu na spřáhlo? Asi mám jiný měřítka teda :D
Nádrž a vodoznak, kde? Čelo nádrže fajn, jen je zajímavě "přilepený" na kostce.

Brzo na závěry dle jedný fotky? No prosím Vás. Takové klišé :D kdo že to vlastně všechno byl, co byli schopni dle pár renderů rozpoznat všechno i to co vidět nebylo u druhé firmy? :lol:
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Brejla » úte 23 srp, 2016 10:44 am

Radek Strnad píše:Já mám Ragulina od Pika, který má zrovna spřáhlo v natáčejícím se pluhu a nijak mě to neruší. Mezera tam je minimální(snad desetina mm). Prostě to pojali jinak a těžko soudit, co je lepší a modelovější, jestli díra v pluhu nebo natáčející se kompletní pluh se spřáhlem. .........

Ty několika milimetrové odchylky obvykle páchá ta druhá firma. :lol: :lol: :lol:
U Tilliga bych se zase tolik nebál. I když občas překvapí každý.
Brejla

Příspěvekod George V. » úte 23 srp, 2016 10:49 am

No já Tilliga zrovna za špičkovou firmu moc nepovažuju. Mám od nich pár vagónů a právě třeba provedení kinematik mne zrovna moc nenadchlo. Třeba z LOCO mám daleko lepší dojem. Naopak s PIKO jsem v TT velmi spokojen...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod TTmili » úte 23 srp, 2016 11:08 am

VojtikJ: Jo přesně u tebe se ten dvojí metr perfektně ukázal, a ač to zapíráš, druhou větou to potvrdíš. Já aspoň kritizuju všechno tak jak to vidím a bez vyjímek k některým značkám. Ale ty tu do krve hájíš MTB kde třeba právě ta nádrž vypadá ještě hůř, rám a spousta dalších věcí je rozměrově úplně mimo, pluh tak nějak zdálky připomíná něčo co by se dalo nazvat zimním pluhem, navíc z minimálně 150mm pancíře, atd. A pak konkurence vypustí fotku nahrubo smontovaných dílů a ty se míníš potrhat jak ten pluh vypadá blbě (ač je tenčí, tvarově přesnější, má oválné díry co má mít a je i vrámci možností nebrousí koleje) a z nádrže se taky míníš zbláznit ač je to něco co je vidět jen díky nasvícení, ale aspoň je tvarově vyhovující. Je zajímavý že u MTB jsi byl první kdo tvrdil že ty chyby jsou pod jeho rozlišovací schopnosti, a u Tilliga vidíš daleko menší prohřešky a to prakticky okamžitě.

Co se týče kinematiky a pluhu v jednom, osobně to také považuju za lepší řešení, a rozhodně se u Tilliga nebojím že by to nezvládl. Je něco jiného porovnávat téměř 25let staré plandající kinematiky na nákladních vozech vytvořené jako univerzál "aby něco bylo" a pak namíru tvořené kinematiky pro konkrétní lokomotivy. Ostatně na mašinách má Tillig kinematiky velice precizní, bez výškových vůlí, a perfektním chodem, jediný kdo je na tom lépe je snad jen Roco, Piko je v těsném závěsu, ale většina kinematik na jejich mašinách (BR118 a BR130) má znatelnou podélnou vůli a měkké pružiny. Pak až se někde hrabe Kuehn, a MTB to je případ sám pro sebe, je zajímavé že žádná z jejich mašin nemá šachtu ve správné výšce.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod VojtikJ » úte 23 srp, 2016 12:37 pm

Vy jste mi komici :D
Věřím že kdyby MTB udělalo to stejný s pluhem a nádrží, tak by se tu krve nedořezalo :D
nemám dvojí metr jen vidím věci tak jak jsou.a dokážu příjmout něco co se mi líbí a jiným ne. Což Některým dělá sakra velkej problém.
Jo konkurence dá fotku a já když udělám přesně to co udělalo x lidí u MTB tak jsem ten nejhorší... vtip za vtipem :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Brejla » úte 23 srp, 2016 12:59 pm

Na toto lze reagovat jedině :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Brejla

Příspěvekod George V. » pon 10 říj, 2016 8:49 am

...a není to zimní pluh? Na modelu od Tilliga by měl být letní s výřezy. Navíc u zimního je předsazená jenom špička, ale na modelu to vypadá, že je předsazenej celej.
George V.

Příspěvekod ČouĎák » pon 10 říj, 2016 9:10 am

George V. píše:...a není to zimní pluh? Na modelu od Tilliga by měl být letní s výřezy. Navíc u zimního je předsazená jenom špička, ale na modelu to vypadá, že je předsazenej celej.

a přehazuje se podle ročního období?....to asi ne.... :lol:
je to u TILLIGA pořád handmuster ale co,hlavně že u B-coura je nasekáno chyb a to je OK?
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod George V. » pon 10 říj, 2016 11:34 am

Divil byste se ale ano, zřejmě přehazuje. Ale netýká se to všech lokomotiv, ale jen pár vybraných kusů v oblastech, kde se vyskytuje více sněhu. Třeba na Vysočině. Jsou známé třeba fotky havlíčkobrodských brejlovců se zimním pluhem...
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)