Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » sob 04 čer, 2016 11:21 am

Na webu OstraMo první část článku k trakčnímu vedení nad moduly -tj. začátek budování trakčního vedení ČSD stejnosměrné soustavy 3 kVss http://ostramo.parostroj.net/moduly/trakcni_vedeni/trakcni_vedeni.html
Mcx

Příspěvekod mlha » sob 04 čer, 2016 11:57 am

Tak a do něho...., hlavně jak to nepůjde :lol: :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » sob 04 čer, 2016 12:05 pm

Milane, to půjde, jen se nás musí nad tím sejít více, protože je to další nárůst práce na jednom modulu a tak je zde Kamilova teorie: jak nejrychleji dosáhnout elektrické vozby - postavit 15 metrů jednokolejné tratě, dva nájezdy na vedení ze skryťáků a jeden skryťák dvojkolejný (Hanušovice) - tedy bude fungovat jako provizorní odbočná stanice. Chápu je to krajní varianta, ale vše co se postaví bude potřeba dál a trať půjde nejrychleji. Protože k první stanici zatrolejované - přechod na nezávislou trakci - to bude běh na dlouhou trať a někde je nutno ty traťové moduly s "dráty" i v plné jízdě testovat.
Mcx

Příspěvekod mlha » sob 04 čer, 2016 12:18 pm

To nebylo na Tebe, myslím, že už jsme nějaké slovíčko prohodili....chi. Se situací jsem obeznámen
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Mcx » ned 05 čer, 2016 7:32 am

Tak doufám, že se s moduly přidáte, asi opravdu bude nutné nejprve zbudovat či osadit stávající moduly trolejovým vedením a testovat funkčnost. Čím více nás bude, tím tato fáze proběhne rychleji.
Mcx

Příspěvekod mlha » ned 05 čer, 2016 9:05 am

někteří od nás by zájem měli, mimochodem začnu odlévat ty závaží
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Dašek » ned 05 čer, 2016 9:19 am

Milane,s čím mohu pomoct i když trolej nemám v plánu.Vratimov do dnešních dní není pod drátem.
Dašek

Příspěvekod Mcx » ned 05 čer, 2016 6:27 pm

Ahoj Dašku, zatím jsme ve fázi shánění jednotlivých částí co kdo leptá, jaké se používají trubičky na ocelové sloupy, drát, díly tovární a jako stěžejní vidím vymyslet jak udělat sloup s napínáním - tj- příhradový sloup s modelovým i skutečným napínáním. Provedení sloupu a napínání ČSD je totiž ne zcela pro toto řešení vhodné. No, ale nějaké rozumné řešení se musí najít.
Ovšem jakmile překonáme první bariéru tak by i u vás mohl nějaký traťový modul dostat dráty.
Mcx

Příspěvekod Vaclav86cz » ned 05 čer, 2016 8:36 pm

Zkus Milane napsat Radkovi Malinovy a nebo Víťu Kozohorskému. Ten dokonce měl jeden čas postaveny asi 3 metry troleje na modulech. Vím, že oni dva se docela dost zabývali elektrifikací na modulech. Takže je možné že by mohli něco k tomu mít...

Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinej :-D Respektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník :-D To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly :-D :-D :-D

Já o nějáké elektrizované staničce přemýšlím, ale jsou to spíše úvahy pro jednokolejnou trať a nic extra velkého. Něco z trati Brno - Přerov/Olomouc a nebo Havlíčkův Brod - Veselí nad Lužnicí...
Vaclav86cz

Příspěvekod milan ferdián » ned 05 čer, 2016 8:39 pm

Dobrý večer,

citace:
"..traťový spodek musí být širší než je obvyklé,z důvodu pevného fixování trolejových sloupů nebo pod traťovým spodkem v místech kde bude stát trolejový sloup křížem dostatečně širokým nosníkem pro trolejový sloup...."

V.F.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » pon 06 čer, 2016 4:26 am

Vaclav86cz píše:Ten dokonce měl jeden čas postaveny asi 3 metry troleje na modulech.

Ano pamatuji si - Milevsko 2011, mám nafoceno, ale to co jsem viděl nebylo napínané trakční vedení, spojované háčky na rozhraní modulu - tj. trakční vedení dle pravidel Fremo. A od té doby jsem již moduly nikde neviděl a ani o nich nic neslyšel. Já jsem ty domácí pokusy sledoval, ale jak se zdá nikam to nevedlo, stále jsme teprve na startu :lol:

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Vaclav86cz » pon 06 čer, 2016 8:26 pm

Abych ti řekl pravdu Milane, tak nevím v jaké fázi vývoje byly když tohoto zanechali. Ale myslím si, že určitě nějaké problémy alespoň s vizuálním vzhledem asi řešili...
Víš jak se to říká... Za zeptání nic nedáš :-)
Vaclav86cz

Příspěvekod Mcx » úte 07 čer, 2016 4:53 am

Jasně Vašku, mně by stačilo, kdyby někdo řekl - mám vyřešený příhradový sloup s možností napínání trolejového vedení pod modulem a vypadá jak sloup ČSD - kladky, závaží...... :wink:
To co vidím na fotkách z Milevska jsou sloupy asi Sommerfeldt a na nich pověšené koupené nebo ručně dělané nenapínané a nedělené mezi moduly, vedení. Nuž to jsem měl doma před 25 lety a to nechci.
To kamarádi na Slovácku ve spolupráci s Kájinem jsou o kilometry dál, protože mají vše co souvisí s trolejovým vedením "ČSD" víceméně vyřešeno - sloupy, výložníky, lepty brány, napínací bižuterie.... ale teď je to nutné upravit na napínané trolejové vedení - tam jsou trochu jiné síly a požadavky.
První počin - drát CuSn6 0,3 mm je zajištěn i bez německého Fremo. Bez drátu to nejde :lol:
Mcx

Příspěvekod mlha » úte 07 čer, 2016 5:35 am

Drát budu mít dnes v ruce, průměr 0,315 mm
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 07 čer, 2016 6:01 am

Vaclav86cz píše:
Přechodová stanice závislá vs. nezávislá je třeba Vojtanov. Nebo alespoň byl. Jinak jich moc jednokolejných neznám. Vlastně neznám žádnej jinej :-D Respektive asi jo, ale to jsou tak trošku větší a nebo odbočné stanice... Třeba taková stanice Rybník :-D To by bylo úsměvné, kdyby se tam místo kapesních bobin proháněli šestikoly :-D :-D :-D

Klatovy - přepřahy 242/754 u většiny Os a R. Oblíbené "divadlo", pro děti při výletě vlakem.
Milane, Vítek Kozohorský (druhá fotka) měl řešené i kladky na příhradových sloupech a napínání TV - pod moduly visela záváží . Tuším, že tam vedl ten drát vpravo dole.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly