Novinky H0 2016

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2016

Příspěvekod novk2007 » čtv 19 kvě, 2016 12:12 pm

Co říkáte na tohle. Už mají v plánu další set ale já bych chtěl ještě Kroměříž jako solo . A ted zas v setu 2 Wlabmz ČD v novém provedení. To je ve skutečnosti ČD Přemalovali zas do barevného provedení majmrd ?
http://www.modellbahnen-licht.de/Modell ... %202016%29
novk2007

Příspěvekod PASKVAL » pát 20 kvě, 2016 6:29 am

Ano, uz dostavaju naj....
Obrázek
Zdroj: FB České dráhy
PASKVAL

Příspěvekod novk2007 » pát 20 kvě, 2016 11:45 am

No co na to rict a neurazit. me se jednoznacne libi puvodni provedeni je pravda ze nater uz meli omsely ale meli ho udelat znovu v puvodnim provedeni. . Vsechno cpou do tohohle hnusneho provedeni. :roll: :roll: :x
novk2007

Příspěvekod Svratka » pon 23 kvě, 2016 7:03 am

Vzpomínané vozy VLABmee v původním nátěru se souhvězdím velkého vozu a motivy památek UNESCO jsou jedním z mála úspěchů ČD tvorby designu. Lze to považovat dokonce za velmi povedené dílo, jen kdyby takových skvostů bylo více... Jak je vidno, kravaťáci od ČD se opět rozhodli dílo zmařit a přemalovat vkusně vyhlížející vozy do hrůzostrašné scenérie najmrd. Co na to říct? Celá tragédie onoho výtvarného řešení v podobě unavené modři, naprosto se nehodící do zelené krajiny a k modré obloze jen podtrhuje celkový úpadek designu a úrovně u ČD vůbec... Když srovnáme civilizované železniční správy (DB, ÖBB, SBB) ladící svá vozidla do vkusných červených barev velmi pěkně zapadajících do zelené přírody a srovnáme s nudnou vyblitou modří naší slavné "armády modráků" ČD, je to smutné... Osobně, čím víc je vozidel v najmrdu, tím víc se za naši železnici stydím a míň mě současná železnice zajímá... Úpadek...
Naposledy upravil Svratka dne pon 23 kvě, 2016 8:06 am, celkově upraveno 1
Svratka

Příspěvekod sidlo » pon 23 kvě, 2016 7:14 am

Červená - Německo, Rakousko, Slovensko, ...
Pokud si má zákazník všimnout, že jede s jinou společností, potom je nutné zvolit jinou barvu. Důvodem pro volby barvy není vkus/nevkus, ale marketing a potřeba odlišit se.
V Lombardii používají kombinaci brčálově zelená s bílou (asi slonová kost) https://www.google.cz/search?q=trenord&hs=4Hm&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjyOua0u_MAhXBvBQKHfDEAa8Q_AUICCgC&biw=1409&bih=895&dpr=1. Mimořádně nehezké barvy. Ale v Miláně na hlavním nádraží si je nespletete.
sidlo

Příspěvekod greenery » pon 23 kvě, 2016 7:28 am

Mě se Najbrt taky nelíbí. Na to, že jde o dílo designéra, je to dost primitivní. Barevná schemata naprosto ignorují tvary řady vozidel (na pár výjimek). Tvůrci jejich skříní, aby se v hrobě obraceli. A modrá není dobrá.

A zrovna ta brčálově zelená se mi naopak líbí.
Ale barvy jsou pomíjivé. Za deset let se dá vydělat někomu jinému a bude se nadávat znovu.

Jestli za barvou stojí marketing, pak to vyhrál Jančura. To fakt přehlédnout nejde.
greenery

Příspěvekod Svratka » pon 23 kvě, 2016 7:36 am

sidlo: Promiňte mi, ale je to všechno hloupost a primitivismus kapitalistické společnosti, založené jen na penězích... Přece cestujícího vůbec nezajímá, zda je vlak z vnějšku modrej nebo růžovej s puntíkama... Splést si vlak můžete jen když se špatně podíváte na orientace, nikoli, že si spletu dopravce... Celej nesmysl s čím dál šílenějšími barevnými kreacemi je okoukaná habaďůra od autobusáků. I tam je design dávno v háji, když uvážíme, jak dřív to bylo jednoduché a dokonalé - městské v červené, linkové v modré, spolu s krémovou naprosto precizní! A dnes? Změť zmatených kreací často až nevkusných a ještě várka celobílých busů bez nápadu vůbec... A k tomu katastrofa nevkusných reklam. Jenže to všechno tak nějak souvisí s úpadkem společnosti vůbec, změna žebříčku hodnot, vkus a postoj k výdobytkům kapitalismu jako třeba grafitti apod...

Jančura se kdysi vyjádřil, že když si měl zvolit barvu své společnosti, poradil mu jakýsi známý zahraniční designer, že příznivě na zákazníka působí teplé odstíny barev, tedy červená, žlutá apod. Jsou to barvy zvlášť při větší hmotě výrazně příznivě působící na pohodu člověka. Že zločinci od ČD zvolí modrou, to se pak dalo čekat..., ono na naší dráze vždy ze všech variant vyhraje ta nejhorší... Nejvíc jsem šel do kolen, když v televizi v době odsouhlasení najmrdova modrého nápadu ukazovali, jak papaláší od ČD ukazovali pár nalakovaných vozidel v té modré hrůze a chytráci "odborníci" pokyvovali, že je to pěkné, blb Čechák od FS taky, že se mu to líbí, paráda..., že to vypadá jako čistě, upraveně... Ukazovali to lidem, co viděli poprvý lokomotivu neušmudlanou nově nalakovanou a Ti z toho byli paff... Měli jim raděj ukázat, jak zblitě ten najmrd vypadá v zelený přírodě proti modrýmu nebi. Proč na západě nemají modrá vozidla? Aha! Lidé od ČD vůbec nemají ponětí o vkusu a designu, stačí se podívat na naprosto neželezniční font písma na vozidlech, nádražích, celý ten jejich slavnej vizuální styl nerespektuje vůbec nic... Pohrdá minulostí a tradicí, ostatně jako celá moderní společnost. Vše je jen na jedno použití, na chvíli..., žádná tradice. Ubohé!
Naposledy upravil Svratka dne sob 28 kvě, 2016 12:00 pm, celkově upraveno 1
Svratka

Příspěvekod vlado.s » pon 23 kvě, 2016 8:56 am

100% suhlas Svratkovi!!!
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod sidlo » pon 23 kvě, 2016 9:13 am

Nechci obhajovat současný vizuální styl ČD. Souhlasím s vámi.

Na druhou stranu i s modrou se dá udělat pěkný nátěr http://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?4,6042778

Obrázek
sidlo

Příspěvekod Svratka » pon 23 kvě, 2016 9:22 am

Tohle je ovšem úplně jiná modrá a hlavně krémová, hodně teplé krémové barvy správně umístěné nad tmavou ve spodní části vozidel...
Svratka

Příspěvekod klbklb » pon 23 kvě, 2016 6:33 pm

Svratka píše:sidlo: Promiňte mi, ale je to všechno hloupost a primitivismus kapitalistické společnosti, založené jen na penězích... Přece cestujícího vůbec nezajímá, zda je vlak z vnějšku modrej nebo růžovej s puntíkama... Splést si vlak můžete jen když se špatně podíváte na orientace, nikoli, že si spletu dopravce... Celej nesmysl s čím dál šílenějšími barevnými kreacemi je okoukaná habaďůra od autobusáků. I tam je design dávno v háji, když uvážíme, jak dřív to bylo jednoduché a dokonalé - městské v červené, linkové v modré, spolu s krémovou naprosto precizní! A dnes? Změť zmatených kreací často až nevkusných a ještě várka celobílých busů bez nápadu vůbec... A k tomu katastrofa nevkusných reklam. Jenže to všechno tak nějak souvisí s úpadkem společnosti vůbec, změna žebříčku hodnot, vkus a postoj k výdobytkům kapitalismu jako třeba grafitti apod...

Jančura se kdysi vyjádřil, že když si měl zvolit barvu své společnosti, poradil mu jakýsi známý zahraniční designer, že příznivě na zákazníka působí teplé odstíny barev, tedy červená, žlutá apod. Jsou to barvy zvlášť při větší hmotě výrazně příznivě působící na pohodu člověka. Že zločinci od ČD zvolí modrou, to pak dalo čekat..., ono na naší dráze vždy ze všech variant vyhraje ta nejhorší... Nejvíc jsem šel do kolen, když v televizi v době odsouhlasení najmrdova modrého nápadu ukazovali, jak papaláší od ČD ukazovali pár nalakovaných vozidel v té modré hrůze a chytráci "odborníci" pokyvovali, že je to pěkné, blb Čechák od FS taky, že se mu to líbí, paráda..., že to vypadá jako čistě, upraveně... Ukazovali to lidem, co viděli poprvý lokomotivu neušmudlanou nově nalakovanou a Ti z toho byli paff... Měli jim raděj ukázat, jak zblitě ten najmrd vypadá v zelený přírodě proti modrýmu nebi. Proč na západě nemají modrá vozidla? Aha! Lidé od ČD vůbec nemají ponětí o vkusu a designu, stačí se podívat na naprosto neželezniční font písma na vozidlech, nádražích, celý ten jejich slavnej vizuální styl nerespektuje vůbec nic... Pohrdá minulostí a tradicí, ostatně jako celá moderní společnost. Vše je jen na jedno použití, na chvíli..., žádná tradice. Ubohé!

Jsem rád, že se najbrt nelíbí jenom mně, že je nás koukám více...vlastně jsem nenašel mezi přáteli modeláři ani jednoho, kdo by s najbrta byl odvázanej..kvůli najbrtu jsem opustil moderní epochu a modeluji raději 60-80. léta. Klasika a retro.. . Najbrt mi nesmí přes práh. Nelíbí se mi, je studený jak psí čumák, kazí kvalitní stroje a vozy...blbá modrá a k tomu neurčitá šedá. Přátelé, je tu vůbec někdo, kdo by dokázal obhájit najbrta? Komu se líbí?
klbklb

Příspěvekod Colonel32 » pon 23 kvě, 2016 7:30 pm

Já osobně s najbrtem problém nemám. Svým způsobem je možná i lepší než třeba 80. léta, protože od dob, kdy se naa dráze začlo o zákazníky bojovat jsou vozidla mnohem lépe udržovaná po vizuální stránce. Což samozřejmě není vlastností najbrtu - najbrt i čistost vozidel vychází ze stejného paradigmatu, ale na pohled se mi to prostě spojuje.
Colonel32

Příspěvekod novk2007 » pon 23 kvě, 2016 8:13 pm

No kdyzž už jsem načal to barevné provedení Wlabmz kuli LS model protože slíbili udělat poslední vagon Wlabmz Kroměříž , který mě chybí ve sbírce . A místo toho set 2x Wlabmz v provedení Najmr.. Tak k tomu dám také své postřehy Je zvláštní jak většina sběratelů , modelářů říká najmrd nemam rád ale co to Když se na modelbazaru objeví Carl Maria von Weber . To vznikne davový šílenství. a každej ho chce ještě do nedávna set 1 a 2 prodával pan Růžička na modelbazaru oba dva za 16 tisíc přitom pořizovací cena byla za oba 2sety 5400 kč Čím to asi bude 1 a 2 set Vindobony se za takové peníze nepradává ani náhodou tam se cena drží kolem 6 000 KČ za 4 vagony . Toho původního provedení Wlabmz je mě líto . Měli jim dát nový lak ten původní . 2 vogony nemam na fotkach mam je u kamarada co me do nich dela osvětlení.
Přílohy
Praha 113.JPG
Praha 097.JPG
Praha 111.JPG
novk2007

Příspěvekod 951 » úte 24 kvě, 2016 2:44 am

^^ pekna flotila.
Naposledy upravil 951 dne úte 24 kvě, 2016 3:52 am, celkově upraveno 1
951

Příspěvekod 951 » úte 24 kvě, 2016 3:51 am

Jinak od LS by ted mely vyjit sety 48150, 48151 (return) a 48152 prelom kveten/cerven (snad). letos
951

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)