ŘOPíky na kolejišti

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 01 srp, 2008 8:32 am

To je pravda.Tím směrem jsem od Trnovan taky pár Km nachodil.Jako torza se mi to na modelu líbí a jak jsem říkal,taky jich pár plánuju.Divné mi připadá je stavět jako funkční záležitosti se vším zázemím,ale to je na každém z nás :wink:
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod kubulak » pát 01 srp, 2008 9:20 am

ROPik mam na svem kolejisti v planu a koukam, ze nejsem sam :)

Nejblizsi ROPik k zeleznici co jsem kdy videl je asi 30m od trati, usek Siroka Niva - Pochen - Karlovice v Jesenikach (na jiznim okraji Karlovic)

... pro zajimavost postuju mapku kolik tam tech ROPiku dneska porad jeste je (osobne jsem to prosel :) )

Obrázek
kubulak

Příspěvekod radekkrupka » pát 01 srp, 2008 9:37 am

Nemohu si za boha vzpomenout, ale na nějakých stránkách modeláře nebo klubu jsem řopík viděl přímo na kolejišti...ovšem marně vzpomínám kde...taky tam měli mám pocit fotku, jak u velkého kamenného viaduktu stojí vojenská technika v palebné pozici a přes most jede zvláštní vojenský vlak...není to někdo z vás, nebo nevíte? :(
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » pát 01 srp, 2008 9:59 am

Řada pevnůstek je i podél "mojí" tratě Chomutov - Praha, konkrétně za Žatcem směrem na Prahu, z vlaku je to parádně vidět (probíhala tady vlastně "hraniční oblast" Sudet :x ) !

To mawerick : taky mám v domácím počítači odkaz na výrobce pevnůstek v měřítku 1:144 (tak pokud nenajdeš odkaz, vložím to sem já) a při prohlídce jsem se divil, kolik variant se vyrábí :lol: ! Myslím, že případní zájemci budou mile překvapeni počtem modelů i vzhledem, modely jsou sádrové odlitky s kovov.doplňky, cena začínaly někde kolem 80,- Kč (pamatuju-li si dobře :? ?!)

To radekkrupka : něco podobného (ŘOPík, vlak, ...) mám taky uloženo, zkusím to dohledat :wink: a vložit, pro inspiraci a podívání :lol: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod VoVo » pát 01 srp, 2008 10:03 am

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:36 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 01 srp, 2008 10:44 am

radekkrupka píše:Nemohu si za boha vzpomenout, ale na nějakých stránkách modeláře nebo klubu jsem řopík viděl přímo na kolejišti...ovšem marně vzpomínám kde...taky tam měli mám pocit fotku, jak u velkého kamenného viaduktu stojí vojenská technika v palebné pozici a přes most jede zvláštní vojenský vlak...není to někdo z vás, nebo nevíte? :(

Na Parostroji bylo na prodej kolejiště, kde byl i "Řopík"
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod radekkrupka » pát 01 srp, 2008 11:53 am

radekkrupka

Příspěvekod petrh » pát 01 srp, 2008 12:21 pm

:D jo a jsou jako zbozi pro dospele:D
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod kubulak » pát 01 srp, 2008 12:53 pm

Diky za odkaz na ten obchod Boudy. 200 za ROPik 1:87 (+60 postovne) se da prezit, a jeste tim clovek sponzoruje spriznene duse...
kubulak

Příspěvekod Jarda H. » pát 01 srp, 2008 2:40 pm

To radekkrupka : díky :lol: za odkazy na modely bunkrů, ty jsem měl na mysli :idea:

Kolegové v TT, co zvolíte za nákup, obě se ale musí upravit - měř. 1:72 nebo TT bližší 1:144 ?!

A tady slíbené fotky pevnůstek z kolejišť, konkrétně z výstavy v r.2007 od KŽM Praha Bubny, což je vidět i na fotkách :
http://jerry62.rajce.idnes.cz/Pevnustky_na_kolejisti/

Vypadá to impozantně, že jo :?:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 01 srp, 2008 3:57 pm

Moc,moc dobrý.Kdyby jste daly přednost samovýrobě,po jakym materiálu a technologii by jste šáhly?
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod badliner » pát 01 srp, 2008 4:46 pm

Mno odlít ho ze sádry?
badliner

Příspěvekod radekkrupka » pát 01 srp, 2008 5:09 pm

Jarda H. píše:To radekkrupka : díky :lol: za odkazy na modely bunkrů, ty jsem měl na mysli :idea:

Trochu jsem googlil :) V září plánuju navštivit Boudu, takže se tam porozhlédnu :)
Jarda H. píše:A tady slíbené fotky pevnůstek z kolejišť, konkrétně z výstavy v r.2007 od KŽM Praha Bubny, což je vidět i na fotkách :

Tohle přesně jsem si nemohl vzpomenout, kde to bylo...

a tady je ta momentka na viaduktu co jsem myslel:

Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod Houmr » pát 01 srp, 2008 5:19 pm

Lubomír Dudek píše:Moc,moc dobrý.Kdyby jste daly přednost samovýrobě,po jakym materiálu a technologii by jste šáhly?

No já osobně bych asi základní tvar zkusil udělat ze Styroduru, pak ho zatmelit tmelem na sádrokarton a obrousit. Střílny udělat sólo třeba i z papíru, to by šlo jednoduše nakreslit v PC a jako v ABC slepit a celek zasadit do otvorů v Styroduru. Třeba ......... 8)
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod TT-maniac » pát 01 srp, 2008 5:25 pm

Jarda H. píše:To radekkrupka : díky :lol: za odkazy na modely bunkrů, ty jsem měl na mysli :idea:

Kolegové v TT, co zvolíte za nákup, obě se ale musí upravit - měř. 1:72 nebo TT bližší 1:144 ?!

A tady slíbené fotky pevnůstek z kolejišť, konkrétně z výstavy v r.2007 od KŽM Praha Bubny, což je vidět i na fotkách :

Jardo já myslím ,že asi 1:144 .. a ještě foto bunkru (zababov)
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)