Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
TomBart píše:krásně se na ty plánky kouká. Takových plánků už ale bylo, jesltipak se někdy dočkáme skutečného kolejiště. Máš vůbec Milane nějaké zpětné vazby toho, co jsi nakreslil? nějaké dokončené dílo? za ty roky by už něco být mohlo nebo to jsou v drtivé většině velké oči...
modeln píše:TomBart píše:krásně se na ty plánky kouká. Takových plánků už ale bylo, jesltipak se někdy dočkáme skutečného kolejiště. Máš vůbec Milane nějaké zpětné vazby toho, co jsi nakreslil? nějaké dokončené dílo? za ty roky by už něco být mohlo nebo to jsou v drtivé většině velké oči...
Ahoj,tak u mna velke oci nehrozia,s Milanom som sa spojil len pred sviatkami,takze tento navrh je este teply od varenia.A co sa tzka stavby,zacinam v polke februara,a o Telgarte som snival uz davno.Je to uz nejaky piatok ako sme s kamarátom ukoncily stavbu modulov,a este dlhsi cas presiel ako som postavil svoje prve kolajisko v N ku,a uz ma poriadne svrbia ruky.A urcite tento navrh prevediem i do 3D,mam cez 40,takze nie nejaky -nastrocny snilek,a usudil som ze nastal ten spravny cas,pomaly mi i deti odrastaju,a pomaly nemam co robit,a penzia sa pomaly/veeeeelmi pomaly/ bliziA uceleny prehlad co som tvoril,tvorim je tu: http://alesoksa.rajce.idnes.cz/
milan ferdián píše:Na to jsem se snažil pamatovat.Světlost do skrytých prostor stanic Bánská Bystrica a Margecany je cca 14,0 cm.Zhlaví těchto skrytých stanic co nejblíže ke kraji rámu.Konstrukce stanic nad sebou jsou tak daná,aby byly přístupné i zespod.O spirálech už jsem psal,přístup z boku,od shora dolů v jednom místě a k obloukovým výhybkám.Zde spíše vidím problém a jízdu přes tyto výhybky sníženou rychlosti vlaků.Uvnitř spirály možnost,servisního otvoru průměr 48,0 cm.Hloubka kolejiště je jen 65,0 cm.Snad složitější bude přístup k železárnám.Za stanici Podbrezová vede skalní stěna,ta může být odnímatelná.
modeln píše:milan ferdián píše:Na to jsem se snažil pamatovat.Světlost do skrytých prostor stanic Bánská Bystrica a Margecany je cca 14,0 cm.Zhlaví těchto skrytých stanic co nejblíže ke kraji rámu.Konstrukce stanic nad sebou jsou tak daná,aby byly přístupné i zespod.O spirálech už jsem psal,přístup z boku,od shora dolů v jednom místě a k obloukovým výhybkám.Zde spíše vidím problém a jízdu přes tyto výhybky sníženou rychlosti vlaků.Uvnitř spirály možnost,servisního otvoru průměr 48,0 cm.Hloubka kolejiště je jen 65,0 cm.Snad složitější bude přístup k železárnám.Za stanici Podbrezová vede skalní stěna,ta může být odnímatelná.
Milan,tie oblukovky i mna mierne povedane serkaju,tu bude asi najslabsie miesto,ale postavim tu spiralu s nimi/nanecisto/ a uvidíme ako sa tam budu spravat masinky,vagony-mam dost druhov na testovanie,popripade to nejak vyriesim inym spôsobom-to uz nechaj na mna,tz si odviedol paradnu pracu,fotos so stavby ti budem priebezne posielat/ako prvému/
milan ferdián píše:Znáte to.Podklady máte a zapomenete.A dnes se stalo,vyjukly na mne o zvolenské tratě.Aleš,měl jsi pravdu.V Podbrezové nikdy nebylo lokomotivní depo ani jako strojová stanice.Bylo o kousek dál v Brezne.Výpis sloužících parních lokomotiv ve zvolenském depě mě zaujal,takže jsem se trefil s provozními hnacími vozidly ve stanici Podbrezové.No nic,znáte ho,toho "němce",sakra jak se jmenoval.Míra s Barbuchou budou určitě vědět.
Uživatelé procházející toto fórum: jirie123, knavi, Patrik Novák, workous a 1 návštěvník