Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod Vaclav86cz » ned 17 led, 2016 11:10 pm

Alexander abych ti řekl pravdu, tak toto ještě teď rozdejchávám...
Nicméně Vám přeji mnoho úspěchů a ať vám to co nejdéle vydrží...
Jen by mě zajímalo jak rozdílný je výdrž v tahu a v tlaku u tebou zmíněného materiálu a překližkou...
A možná bych příště místo herkulesu nebo duvilaxu použil T-Rex v tubě. Na polystyrenu i dřevě drží dokonale...
Já jsem zastánce želv. A i když jsou drahé, tak jsou spolehlivé a pokud děláš kolejiště během jehož provozu nejsi v dostupné vzdálenosti, tak nejspolehlivější řešení.
Nicméně držím ti palce v pokroku a jdu nepokrokově stavět modul z trapné nemoderní dřevotřísky a s trapnou želvou... :-)
Vaclav86cz

Příspěvekod HonzaM » pon 18 led, 2016 9:22 am

VojtikJ píše:myslím že Rawen to vystihl...
velikost a cena. Za tu cenu si mohu koupit už rovnou MTB přestavníky a jsou menší ještě k tomu.

rawen píše tohle:
A máš ho plně pod kontrolou, vadnou část vyměníš, opravíš, anebo celek bez výčitek zahodíš a našroubuješ nový. Jediná drobná komplikace serv je vyladění krajních výchylek ve vazbě na pohyb jazyků. Trvá to... pět minut, když si k tomu dáš kafe a svačinu.
V tomhle je podle mého názoru hlavní rozdíl - u želvy nepotřebuješ vyměňovat vadné části, ani nemusíš našroubovat nový přestavník. A nemusíš nic vylaďovat. A vyměňovat přestavník v nějakém téžko přístupném místě může být velký problém. Hlavní předností želvy je robustnost a prakticky stoprocentní spolehlivost (alespoň já jsem ještě vadnou neviděl ani o takovém případu neslyšel). Je sice hezké že přestavník se servem můžeš snadno opravit nebo vyměnit, jenže když k poruše dojde během setkání, bude to dost nepříjemné, zvlášť pokud stanice bude v exponovaném místě v layoutu a majitel stanice nebude při ruce nebo nebude mít náhradní díl.
Naposledy upravil HonzaM dne pon 18 led, 2016 12:18 pm, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod VojtikJ » pon 18 led, 2016 10:37 am

jak bylo řečeno i mnou
Velikost a cena. Moc velký a pokud bych chtěl digitál tak se nevejdu. A za tu cenu můžu mít několik přestavníků ze serv... že se to rozbije na setkání? za tu cenu mohu mít náhradní serva na výměnu :D
Pro mě je rozhodující velikost a cena.
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Morris Zapp » pon 18 led, 2016 10:48 am

VojtikJ píše:... že se to rozbije na setkání?
Nějaká ta serva už v ostrém provozu pár let mám a že by se rozbila, to se mi fakt nestalo. Blbnoucí Conrady, Hofmanny, Fulgurexy, Tilligy a jánevímcoještě jsem zažil, ale problém se servem - ťukťuk - zatím nikdy.
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod VojtikJ » pon 18 led, 2016 10:55 am

ale i kdyby, nikdy to není tak složitě přidělaný aby to nešlo během chvilky vyměnit ne?
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Morris Zapp » pon 18 led, 2016 10:59 am

Samozřejmě - a nová adjustace se dělá elektronicky. Žádný "nastav zkusmo - přišroubuj - je to blbě - odšroubuj - nastav zkusmo - to celé opakuj do zblbnutí"...
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod HonzaM » úte 19 led, 2016 7:00 am

VojtikJ píše:j ....pokud bych chtěl digitál tak se nevejdu..

Mám digitalizované celé domácí kolejiště s 30 želvami a modulovou stanici s 16 želvami a žádný problém s umístěním jsem neměl. Dekodéry pochopitelně nemám přímo na želvách, to by bylo plýtvání elektronikou, používám dekodéry pro čtyři nebo osm želv. Ten pro čtyři umožňuje přímé ovládání tlačítky a má vstupy pro zpětné hlášení.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod VojtikJ » úte 19 led, 2016 8:32 pm

kdyby byla poloviční (velikost i cena), tak bych o ní uvažoval. Viděl jsem ji.. ale nevím jak je vysoká... a rozměry jsem nikde nezahlédl :oops:
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod Pavel-HP » úte 19 led, 2016 9:13 pm

VojtikJ píše:kdyby byla poloviční (velikost i cena), tak bych o ní uvažoval. Viděl jsem ji.. ale nevím jak je vysoká... a rozměry jsem nikde nezahlédl :oops:

http://www.circuitron.com/index_files/Tortoise.htm
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2016 5:13 pm

Vážení moduláři,přišla mi výtka,že zde pomlouvám klub Zababov.Zkoumal jsem a pročetl své příspěvky.Nic konkrétní-
ho,pomlouvačného,urážlivého a arogantního vůči klubu ZABABOV jsem nenašel.Zcela absolutně nechápu proč bych měl vysvětlovat podstatu a smysl svých příspěvků.To jako moje příspěvky mají projít schvalovací komisí nebo co?Já se vyjadřuji srdcem člověka,který má rád svůj koníček a má úctu ke své sekci N-scale a členům,kteří se o něco snaží :!: Jestli vám některým vadí moje vyjádřování,tak to prosím Vás napište zde. :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » stř 24 úno, 2016 5:52 pm

milan ferdián píše:Vážení moduláři,přišla mi výtka,že zde pomlouvám klub Zababov.Zkoumal jsem a pročetl své příspěvky.Nic konkrétní-
ho,pomlouvačného,urážlivého a arogantního vůči klubu ZABABOV jsem nenašel.Zcela absolutně nechápu proč bych měl vysvětlovat podstatu a smysl svých příspěvků.To jako moje příspěvky mají projít schvalovací komisí nebo co?Já se vyjadřuji srdcem člověka,který má rád svůj koníček a má úctu ke své sekci N-scale a členům,kteří se o něco snaží :!: Jestli vám některým vadí moje vyjádřování,tak to prosím Vás napište zde. :!:

klidně se vyjadřuj dál, toto fórum je diskuzní
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 25 úno, 2016 7:12 am

A kdo Ti to, Milane, vytýká?
Dan Buchtela

Příspěvekod r.hahn » pon 07 bře, 2016 6:34 pm

Komu se nelení, tomu se zelení :) . Ještě chybí hoodně věcí, ale formu už to má :-). Je to v TT.
IMAG2627.jpg
r.hahn

Příspěvekod Dašek » úte 08 bře, 2016 3:54 pm

Hmm,pěkné jen bych čekal od zastávky k cestě nějakou pěšinu,či chodník a od stavení přístupovou cestu.Ale nejsem tvůrce. :D
Dašek

Příspěvekod r.hahn » úte 08 bře, 2016 4:10 pm

Pravda, na chodník jsem zapomněl. Ale dodělám :-) A přístupová cesta ke stavení už není na modulu. :D
r.hahn

PředchozíDalší

Zpět na Moduly