Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
hank píše:Ano. Oplen se otočil do směru podélné osy vozu, svislá ramena se sklopila na ložnou plochu a mohlo se ložit. Vozy měly klanice, takže žádný problém.
Střelec píše:hank píše:Ano. Oplen se otočil do směru podélné osy vozu, svislá ramena se sklopila na ložnou plochu a mohlo se ložit. Vozy měly klanice, takže žádný problém.
A občas ani to ne - občas jsem v Mariánkách na nádraží viděl opleny (patrně z přilehlé pily) s krátkým řezivem, rozmístěným před a za vidlicí, kterou nikdo neotáčel ani nesklápěl. Bylo to v letech 1980-1985.
rawen píše:Díky všem za příspěvky.
Vidím to na Nas ze stavebnic Malé železnice - z důvodu jejich dostupnosti, časového přesahu i čistě osobních matných vzpomínek na prolamované bočnice nízkostěnu.
Ještě pro upřesnění, Parostroj uvádí bez podrobností číselný interval 394 0 až 394 4. Na obtiscích jsou tři použitelné varianty Nas a tři Res. Když u Res přepíšu (=vystřihnu) 81 na 31, dává to číslo smysl anebo se mi někde rozhodí nějaké kontrolní cifry?
A druhá otázka - kde všude měl Nas menší číslo vozu, které je na obtiskovém aršíku 18x? Dnes jsem byl u nás na nádraží a na rumunských Res je to 2x na čelních stěnách a celkem 4x na podvozcích. Kvalitní obrázky Nas nemám, výrobce to také neuvádí...
Díky za pomoc, Radek
rawen píše:Aha, takže když se budu (modulovkově, ve správných epochách) pohybovat před rokem 1982, tak čísla 390 x z obtisku jsou v pořádku.
rawen píše:U těch tří dolních čísel (použitých pro ČSD) nebude stačit jen uškrábnout půlku osmičky, ale taky přepočítat poslední cifru podle uvedeného pravidla...
rawen píše:Chyba stále zůstane, pokud ti dobře rozumím, v řádku pod číslem, kde má být "RIV ČSD Res/Nas"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků