Moderátor: Michal Dalecký
Mirek_2037 píše:dnovy: Humus, paskvil, šlendrián - no nevím, jestli se takové výrazy hodí na diskuzní forum slušných modelářů. Já dělám do modelařiny několik desítek let a před čtyřiceti roky byl nesplnitelný sen mít doma bejčka, ušatou nebo pětasedmu. A ejhle - ten sen se dneska dá splnil! Pokud budu dobře znát velký vzor pro model, můžu ten model vždycky kritizovat, pokaždé na něm něco najdu. Víte co je zajímavé? Tu pětasedmu si většinou objednávají lidé, kteří je perfektně znají z provozu nebo na nich dokonce jezdili. Porovnával jste si např. model chomutovské 475.172 s opravdovou lokomotivou ze září 1975? Viděl jste ten model v provozu na kolejišti? Nic ve zlém, ale příště bych vážil slova.
dnovy píše:Mirek_2037 píše:dnovy: Humus, paskvil, šlendrián - no nevím, jestli se takové výrazy hodí na diskuzní forum slušných modelářů. Já dělám do modelařiny několik desítek let a před čtyřiceti roky byl nesplnitelný sen mít doma bejčka, ušatou nebo pětasedmu. A ejhle - ten sen se dneska dá splnil! Pokud budu dobře znát velký vzor pro model, můžu ten model vždycky kritizovat, pokaždé na něm něco najdu. Víte co je zajímavé? Tu pětasedmu si většinou objednávají lidé, kteří je perfektně znají z provozu nebo na nich dokonce jezdili. Porovnával jste si např. model chomutovské 475.172 s opravdovou lokomotivou ze září 1975? Viděl jste ten model v provozu na kolejišti? Nic ve zlém, ale příště bych vážil slova.
Uznávám, že slovo šlendrián je politicky nekorektním správně by mělo být uvedeno, že propojení nedosahuje obvyklých parametrů pro tuto třídu modelů...
Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!
Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!
fousek píše:Hlavně dnovy porušuje pravidla diskuze 1.5: "Globální administrátor a moderátoři mají právo mazat příspěvky, přesunovat příspěvky, přejmenovat témata a zasahovat do fóra pokud se opakovaně objevují zbytečné „nářky“, dohady a spekulace, které již v tématu zazněly."
Takže prosím o smazání.
mlha píše:Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!
Mirek_2037 píše:mlha píše:Mirek_2037 píše:dnovy: Já se s Vámi tady nebudu hádat, ale slovo humus jste použil v tomto příspěvku: od dnovy » sob 21 lis, 2015 8:39 am. Takže, prosím, nelžete!
Mirek_2037, Vám se zdá ta mezera mezi lokomotivou a tendrem v pořádku?[/quote
Ale to víte, že se mně to taky nelíbí! Co s tím? Já mám kolejiště třicet let staré, jen jsem dvakrát vyměnil koleje. Poloměr oblouků vzhledem k velikosti místnosti, jsou malé a nic s tím už nenadělám. Jak psal ve svém příspěvku jirkan 7.12., při ježdění na takovém kolejišti ten problém není ani vidět. No a kdo má doma místnost třeba deset metrů dlouhou? Myslím, že i výrobce všechny tyto problémy zná. Ono se to dobře kritizuje, ale než se taková mašinka dostane na světlo světa, vyvstane mnoho problémů právě kvůli tomu dostat ji do velikosti H0 a aby dobře jezdila. Spousta kompromisů. Co mě na této diskuzi zaráží, je fakt, že se tady hovoří jen o té mezeře, já bych třeba našel mezi modelem 475.172 a velkým vzorem dost rozdílů, zatím se tady ovšem nenašel nikdo, kdo by si jen jednoho toho všimnul. A pak mi hrozně vadí vulgarnost některých diskutujících.
mlha píše:udělat se dá hodně věcí, ale hodily by se nějaké podklady. Do mašiny za 33 litrů nikdo jen tak vrtat nebude......Za ty prachy mohla být vychytaná
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník