Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Modelové kolejiště H0 ve tvaru L

Příspěvekod Barbucha » pát 13 lis, 2015 8:10 am

milan ferdián píše:
Barbucha píše:To jsou ti machři obskurních měřítek, kdy udělají kolejiště na připínáčku. Jak mít pak radost z kolejiště, který není vidět, že? :-) Taky jsem to natahoval, abych tam dostal pět "Y" a před ně páru a hotovo, víc člověk doma nevykouzlí, pokud nemá k dispozici celé podkroví. Jinak se připojuju ke chvále, moc se mi to líbí. Snad už se zase dostanu ke stavbě…

Nevíš o co přicházíš :lol: .Stejně postupem věkem skončíme všichni u "T/1:450" :mrgreen: .

Kecko, tam kde věkem skončíme to nezačíná na "T", ale na "K".
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » ned 15 lis, 2015 11:17 am

Jak ti jezdí dieslovka od PIka? Chystal jsem se na ní letos na vánoce? Loni jsem pořídil čmeldu a jsem spokojen po tom co se tu psalo o této loko.Jinak jsem si prošel tvůj web a máš to moc pěkný opravdu máš velký cit pro krajinu a detaily s tím pořád bojuju....nasosám metody a obrázky vrhnu se na to a pak to vypadá úplně jinak :D samo, že né moc dobře...držím palce ať se ti daří.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 15 lis, 2015 8:28 pm

workous píše:Jak ti jezdí dieslovka od PIka? Chystal jsem se na ní letos na vánoce? Loni jsem pořídil čmeldu a jsem spokojen po tom co se tu psalo o této loko.Jinak jsem si prošel tvůj web a máš to moc pěkný opravdu máš velký cit pro krajinu a detaily s tím pořád bojuju....nasosám metody a obrázky vrhnu se na to a pak to vypadá úplně jinak :D samo, že né moc dobře...držím palce ať se ti daří.

Ahoj, jestli myslíš T435.2568 od Pika, tak ta jezdí suprově. Po zajetí jezdí krásně tiše a plynule. Loko zajíždím 15 min na jednu, 15 min na druhou stranu, pak ji rukou otočím do protisměru a zase 15 min na jednu a 15 min na druhou stranu. Až pak loko kalibruji v TC. Jinak díky, jsem rád, že se ti můj web líbí :wink:.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 06 pro, 2015 5:16 pm

Další aktualizace: pod záložkou Železniční akce - Pečky 2014 http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/pecky-2014/
7.6.2014 jsme navštívili Největší výstavu železničních modelů a modelových kolejišť v České republice, Pečky 2014. Na ploše téměř 1 200 m² byly vystaveny železniční modely, modelová a modulová kolejiště, Lego železnice, konaly se modelářské workshopy a Tillig víkend 2014, dále se tam konala modelářská burza. Ve venkovních prostorech byla postavena improvizovaná zahradní železnice o rozchodu 300 mm. Na nedalekém nádraží byly na stojánce vystaveny historické motorové lokomotivy a vozy. Z areálu výstavy do nádraží jezdilo T212.1575 Prasátko. Na výstavě se nám líbilo, některá kolejiště stála opravdu za shlédnutí a inspiraci ke stavbě mého kolejiště, koupil jsem tam i věci na stavbu kolejiště (drážní rozhlasy, imitace výhybkových návěstidel a ještě další věci). Když už jsme byli v Pečkách, navštívili jsme i známý obchod modelové železnice ES Pečky, kde jsem dokoupil ještě další věci :) :wink: :lol:. Vše jsem fotil a natáčel. Můžete se podívat na 2 videa a 149 fotek.
Malá ukázka fotek:

2014_0607_133110.jpg
Vystavené velmi pěkné kolejiště H0

2014_0607_143407.jpg
Hektor s nákladní soupravou vjíždí na most.

2014_0607_144144.jpg
T212.1575 Prasátko, které jezdilo z areálu výstavy do nedalekého nádraží.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 06 pro, 2015 5:45 pm

Jak se říká,pozdě,ale přece. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 06 pro, 2015 9:54 pm

miroslav lengyel píše:Jak se říká,pozdě,ale přece. :D

To víš, nějak to nestíhám, upravovat fotky a stříhat videa a ještě stavět kolejiště :roll: :wink:. V šuplíku (na harddisku) mám spoustu fotek a videí, tento rok jsem byl několikrát v Lužné u Rakovníka a na železničním dnu v Praze a i v Hradci Králové. Také jezdím služebně do východních Čech, kde jsem vyfotil asi 25 nádraží (Vamberk, Bohousová, Ústí nad Orlicí, Žamberk, Letohrad atd. atd.). Takže se snažím postupně vše dávat na stránky, bohužel s nějakým tím zpožděním.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 07 pro, 2015 4:11 am

To taky nebylo myšleno nijak zle, :idea: já jsem rád,že stíhám občas něco postavit. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » pon 07 pro, 2015 10:22 pm

V pohodě :wink: :D, já jsem to taky nijak zle nebral. Je mi jasné, že to byl fór :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 27 pro, 2015 4:24 pm

Další aktualizace stavba kolejiště listopad - prosinec 2015 http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/l ... inec-2015/
V listopadu a prosinci 2015 bylo potřeba udělat v budoucím tunelu další trolejové vedení z měděného drátu. Nejdříve jsem v tunelu udělal brány na trolejové vedení, u kterých jsem vyzkoušel průjezdnost dvoupatrovým vozem Bmo tak, aby nedřel v zatáčkách o brány. Pak jsem připájel trolejové vedení z měděného drátu nad obě koleje a opět vyzkoušel průjezdnost BR 180 Bastardem. Potom přišla řada na výrobu dekodérů pro mechanická návěstidla v Novém Strašecí. Dekodéry si vyrábím sám podle webových stránek dcc koleje. Výroba dekodérů není nic složitého. Nařezal jsem kuprextitové desky na potřebný rozměr, na papír z reklamního letáku jsem vytiskl laserovou tiskárnou předlohu plošného spoje, kterou jsem přilepil na měděnou stranu kuprextitové destičky. Pak jsem vytištěnou předlohu zažehlil. Po vychladnutí destičky jsem ve vodě očistil nadbytečný papír, tam, kde byla vytištěná předloha, se toner přilepí k destičce. Poté jsem kuprextitovou destičku vyleptal, po vyleptání stačí už jen očistit toner acetonovým ředidlem a plošný spoj je hotový. Do plošného spoje jsem vyvrtal díry na elektronické součástky, které jsem potom připájel do příslušných míst dle návodu. Pak přišlo na řadu naprogramování integrovaného obvodu a oživení a odzkoušení dekodéru. Nakonec jsem dekodéry nainstaloval pod kolejiště a propojil s mechanickými návěstidly v Novém Strašecí a vše odzkoušel. Tato záložka obsahuje fotky z listopadu a prosince 2015.
Malá ukázka fotek:

2015_1122_223802.jpg
Bastard na začátku prvního trolejového vedení

2015_1205_203336.jpg
Zkouška funkčnosti dekodéru

2015_1221_000931.jpg
Pravé zhlaví za nočního osvětlení
Gene_Simmons

Příspěvekod sidlo » ned 27 pro, 2015 4:43 pm

Tiše závidím :wink:
Ve skryťáku máš hodně místa. Jaké máš největší stoupání?
sidlo

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 27 pro, 2015 5:22 pm

sidlo píše:Tiše závidím :wink:

Největší stoupání mám cca. 2 cm na jeden metr. Je to trošku větší stoupání, ale všechny soupravy mi ho vyjedou bez problémů. Jediné, co má problém, je Motorák 152 s přívěšákem od Bramosu (samotný to taky vyjede). Je to krám, do budoucna plánuju předělat podvozek, pak by to mělo být taky ok :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod workous » ned 27 pro, 2015 6:37 pm

zkus pojezd od Pavla Gulicha jsou perfekt.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Michal Vaniš » ned 27 pro, 2015 11:40 pm

Gene_Simmons píše:
sidlo píše:Tiše závidím :wink:

.... soupravy mi ho vyjedou bez problémů. Jediné, co má problém, je Motorák 152 s přívěšákem od Bramosu (samotný to taky vyjede). Je to krám, do budoucna plánuju předělat podvozek, pak by to mělo být taky ok :wink:.

Koukni k Houmrovi http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galerie/Ruzne/Mapa/Ruzne.htm
Michal Vaniš

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 28 pro, 2015 7:23 am

Já jsem provedl úpravu sběru z nehnanné nápravy (dle Houmra) už před pár roky a Orchestrion od té doby jezdí jak víno i s původním pojezdem. Jen místo pájení propojky (Houmr - obrázek 43) doporučuju použít dvě nápravy (jedna z M152 druhá z vleku) a obě přeříznout a prohodit izolované části a opětovně spojit a slepit platovou trubičkou (vleku nevadí, když má 3x izolované kolo). Při pájení propojky se totiž rád vytaví i izolační plast a kolo se může nenávratně poškodit.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Gene_Simmons » pon 28 pro, 2015 2:27 pm

Chlapi, díky za info o pojezdech na Motorák 152. Pojezdy od Pavla Gulicha znám a asi do něj půdu, ale zatím to má ještě čas :wink:.
Gene_Simmons

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště