Lokálka TT 110x75

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokálka TT 110x75

Příspěvekod Rocky_MK » ned 18 říj, 2015 8:09 pm

Díky! :) Balsa = modelářský chléb. Ten betonový plot se dá koupit hotový z kartonu, mně se ale moc nelíbí, a tak si raději dělám vlastní, třebaže to pro leckoho nemusí vypadat modelově. Mě ale tenhle způsob modelaření baví. :)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod cipisekmp » pon 19 říj, 2015 2:56 pm

Ahoj, no vidis jak pekne modelaris. Ja mam jen pripominku k tem lampam na skladisti. Viz: http://kzmslovacko.cz/index.php/jak-na-/222-jednoduchou-lampu . Za cenu 00nic a vypada to urcite lip nez jen samotna ledka. Jeste fotka lamp by mela byt i u vlakna nasich modulu.
K tomu betonovemu plotu nemam namitek. Natres "betonovou" barvou a je plot jak visen.
Cau Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod hopeter » pon 19 říj, 2015 3:38 pm

Bezva nápad ten kroužek na ledku. Slušné a celkem levné lampy se stožárem prodávají v DELTAXu ve Všestarech. Na TT nádražní lampa na stožáru za cca 75 Kč. Napájení 16V ss i střídavé.
Balza je dobrý materiál i když raději používám tenkou leteckou překližku. Když sleduji ceny laserovánek z kartonu tak taky raději jednodušší budovy vysochám a za ušetřené peníze koupím vagóny , které nesvedu.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Rocky_MK » pon 19 říj, 2015 4:17 pm

Díky za inspiraci. Stínidla jsem měl v plánu dodělat dodatečně, jen samotnou ledku bych tam nenechal :) ale tohle by mě nenapadlo.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » sob 07 lis, 2015 10:40 pm

Další minipokrok...zítra snad budu pokračovat. Bohužel mi došla hlína a venku je mokro, tak zbytek ZZN zasypu nejdřív za týden. Jak to, prosím vás, děláte, že máte ta sypaná nástupiště apod. tak krásně rovná, udusaná? Já to dělám tak, že nasypu suchou hlínu, rozhrnu plastovou kartičkou a je to pěkné rovné, udusané...a pak tam z co nejmenší výšky nakapu herkules smíchaný s jarovou vodou a ono mi to ten krásně udusaný povrch poruší a je z toho oraniště. A mokré to uhlazovat - to je ještě horší, na hladítko se mi kus hlíny nalepí a celý povrch je v pytli :evil: jak to děláte vy?
Rocky_MK

Příspěvekod Makate » sob 07 lis, 2015 11:46 pm

Kolego,kamaráde modeláři,NIKDY!!!nemůžeš stírat povrch už nějak napuštěný lepipdlem,nebo jakoukoliv takovou srágorou,protože se ti ve 100 přípedech ze 100 bude použitý materiál lepit na stěrku!Pozor na to,ale už jsi na to asi přišel sám,Vodo lepidlo vždycky nechej až na potom až už na to nebudeš šahat dokud to nezaschne,jinak jsi zase nazačátku!
Majkl
Makate

Příspěvekod mizl » ned 08 lis, 2015 12:08 am

Nejdřív povrch rozprašovačem dostatečně navlhči jarovou vodou a až potom zakapej rozředěným lepidlem. Do navlhčené hlíny se ti lepidlo samo vpije a rozprostře do zakapávané hmoty.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Rocky_MK » ned 08 lis, 2015 11:35 am

A já myslel, že ta jarová voda bude stačit v lepidle. Díky za rady, příští víkend si dám repeté. Hlína už se suší.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » pát 20 lis, 2015 11:42 am

Ahoj všichni, dnešní den je pro mé kolejiště přelomový, protože jsem se rozhodl s touto infantilní hračkárnou skoncovat a nevrážet do ní další peníze. Kecám :lol: přestěhoval jsem panel k sobě do pokoje, neb taťka potřebuje místo ve sklepě a já už žádné ,,hrubé", bordel vytvářející počiny na kolejišti neplánuju. Sice jsem musel nakonec přestěhovat skříňku s oblečením a vitrínu s plastikovými modely letadel, ale změna je život. Protože mám hodně krámů a malý pokoj, namísto toho, aby kolejiště spočívalo na dvou ,,kozách'' (nezaměňovat se žlázami), spočívá jen na jedné a namísto druhé přišel reprobox se zesilovačem, projekt to maturitní, který už moc nepoužívám. Jen jsem na něj svrtal takový dřevěný harapák, aby bylo kolejišťko v rovině. Taky jsem přišel o možnost mít dvě kytary zavěšené na stěně, tak bude dvanáctistrunka holt u stolu v koutě (a jsem moc rád, že jedna elektrika je rozebraná ve sklepě a druhá v Brně na privátě :D).
Už jsem si i zajezdil a jsem spokojen. Jen Hektorovi se moc nechtělo na vlečku, ale chvála Bohu stačilo navlhčit hlínu a trochu jí ubrat v místech, kudy jezdí okolky. A už je to OK. Jen se bojím, že asi zanedlouho vrazím velké peníze do Tilligovy Rosničky. Přece jen je ten kontrast v jízdních vlastnostech 810 vs. Hektor značný. A o to větší, že Hektor by měl umět jezdit pomaličku, takto do něj občas musím drknout. Fotky na rajčeti.

P.S.: Stěhovat to ze sklepa do podkroví byl vskutku zážitek, dělal jsem to sám. I přes svou malost je kolejiště dost velké na stěhování a hlavně těžké, na čemž nese vinu má lenost mrcasit se s rámem, tak jsem použil destku od stolu z laťovky/spárovky (teď nevím, která je která :D). Každopádně nějakou další manipulaci neplánuju. V prvopočátcích jsem si myslel, že budu mít kolejiště na chodbě na skříni a před ježděním si ho budu přenášet do pokoje, ale z této naivity jsem relativně brzo vystřízlivěl :D
Rocky_MK

Příspěvekod Dusan » pát 20 lis, 2015 12:28 pm

Paráda, a je to "doma" jak se říká :-) Bacha s tím kombem, aby ti to nepokácelo stromky :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Rocky_MK » pát 20 lis, 2015 2:14 pm

Žádné strachy, stromky jsou velmi pružné. Už jsem o ně párkrát nechtěně brnkul rukou tak, že se ohnuly i o 30°a pohoda :)
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » ned 22 lis, 2015 7:15 pm

No, tak jsem připojil lampy do stanice, nalepil panely na vlečku, trochu si pojezdil. Fotit umím ještě hůř, než modelařit, ale z výsledků mám radost :) http://rockymk.rajce.idnes.cz/Kolejiste ... 185643.jpg
Rocky_MK

Příspěvekod Dusan » ned 22 lis, 2015 7:27 pm

To chceš, né ? :D
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 26 lis, 2015 2:26 pm

Vzhledem k novému umístění kolejiště mě přirozeně napadlo rozšíření o 3 segmenty :D ale vzhledem k tomu, že jen koleje by mě přišly na dalších cca 1600,-, určitě to neplánuju hned. Malá koncová stanička by byla fajn, v rohu zatím nespecifikovaná malá vlečka. Tyto segmenty by byly v neprovozním stavu uskladněné na konzolách nad ,,hlavním panelem". Proto ta max. délka segmentu 80cm. Hloubka 25 cm je pro mě úplně dostatečná.
Rocky_MK

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 26 lis, 2015 2:53 pm

Á,další rozšiřovač. :lol: Vítej v klubu :!: :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště