Citrus píše:Takže celé kolejiště si rozdělit na úseky, ale co když mi výjde před návěstidlem kratší izolovaný úsek než nejdelší souprava na kolejišti, což bude cca 3,5m? A mám dávát izolované spojky asi o něco dál od výhybek aby mi nezastavila loko v průjezdném profilu fruhé koleje.
Za prvé, v detekovaném úseku je lokomotiva napájena, pouze dojde o snížení napětí o úbytek na detekčním členu, takže se nezastaví. Délka isolovaného (detekovaného) úseku musí být delší než vzdálenost mezi první a poslední nápravou, z nichž je odebírán proud pro napájení motoru hnacího vozidla. Tato vzdálenost může mít délku celé délky vlaku, jestliže jde o elektricky propojenou soupravu (bývá to například u pevně propojených souprav - ve svém vozovém parku mám takových souprav několik). Pokud je úsek sousedící s detekovaným úsekem bez detekce a je tedy napájen plným napětím přímo z centrály, nepoteče proud přes obvod detekce a obsazenost nebude detekována. Pokud jsou detekovány oba sousedící úseky, budou v případě, kdy je jedna náprava v jednom úseku a druhá v druhém, detekovat obsazenost oba. Na svém kolejišti žádné nedetekované úseky nemám.