Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Rocky_MK píše:Kolejiště má za sebou provozní zkoušky a všechno se zdá být v pořádku (ovšem ze začátku jsem se trochu potrápil, neb jsem tam měl kraťas a nevěděl kde, nakonec jsem prořízl srdcovky a je po problému), jen mě docela znepokojuje, že mi zezelenaly koleje v místech, kde jsem k nim pájel dráty. Používám neutrální pájecí kapalinu a její zbytky jsem po pájení neodstraňoval. Jsem blbec a je to tím? (Aby vás to nemátlo - na fotce je kolej, kde jedna kolejnice je nabarvená ,,rzí" a ta zezelenalá kolejnice je bez barvy).
Rocky_MK píše:Aha, tak je to jasné, aspoň vím, že to na etiketu nepíšou pro srandu králíkům. Co jsem pájel dnes, jsem už omyl. Jen doufám, že mi to ty koleje nepok***í.
Michal Šuhajda píše:Ahoj vyčisti to dodatečně, ale co nejpečlivěji. protože jinak bude oxidace pokračovat a jednoho dne zjistíš, že tam máš studený spoj.
Na pájení přívodů a kolejí vůbec používám výhradně kalafunu. Ta pokud vím podobnou degradaci pájených spojů nezpůsobuje. Navíc na rozdíl od p. kapaliny příjemně voní a neštípou mě při pájení oči. Používat pájecí kapalinu na podobné drobné spoje mi přijde jako "jít s kanonem na vrabce". Kolejnice si chvilku před pájením očistím resp. přejedu jemným smirkem a spoje jsou rychle snadno a pevné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků