Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod cipisekmp » ned 28 čer, 2015 6:25 pm

Ja nebudu hledat v cem je problem, proste to melo spatny kontakt. Vzal jsem pajecku a naletoval do sebe a je klid.
V mem novem zamestani vyrabime zarizeni ktera musi fungovat jak v horku tak i v mraze a vsechno je tam letovane. Zenske na kabelovce vali s pajeckou jak stekle. Takze co je letovane to drzi. Ja jsem na nadrazi pouzil venecky do krabic co pouzivaji elektrikari. Pod sroubky jsem dal radej podlozky aby ty dratky z podsroubu nevylezli.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Tomáš » úte 30 čer, 2015 4:46 pm

Hele ještě jednou se ptám na ten modul vratné smyčky...nakreslil jsem přímo,jak jsem to zapojil. Mám to dobře??
Přílohy
Bez názvu.jpg
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 30 čer, 2015 4:49 pm

V zásadě ano,jen nechápu,proč máš ten reverzní úsek napájen na 2 místech.
Tady máš ještě fotku,jak mám řešeno napájení kolejí na přístavku.Kabely jsou drobet silnější,protože tenčí zrovna nebyly skladem. :D
http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#103.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod mizl » úte 30 čer, 2015 5:30 pm

Třeba to má připravené na detekci úseku :roll:

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Tomáš » stř 01 črc, 2015 6:25 am

miroslav lengyel píše:V zásadě ano,jen nechápu,proč máš ten reverzní úsek napájen na 2 místech.
Tady máš ještě fotku,jak mám řešeno napájení kolejí na přístavku.Kabely jsou drobet silnější,protože tenčí zrovna nebyly skladem. :D
http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#103.jpg

On je ten úsek poměrně dlouhý a taky je ze dvou flexin. A já jsem na každou flexinu přiletoval napájení,takže co s tím,když už tam ty dráty jsou.
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 03 črc, 2015 4:18 pm

Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 03 črc, 2015 4:38 pm

Na to,jaké jsi měl na začátku bobky,tak docela jedeš. :D Už máš zapojené přestavníky? :idea: :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pát 03 črc, 2015 5:57 pm

miroslav lengyel píše:Na to,jaké jsi měl na začátku bobky,tak docela jedeš. :D Už máš zapojené přestavníky? :idea: :lol:

No bobky mám furt,snažím se to dělat co možná nejvíc opatrně = s rozvahou. Nechci to uspěchat. Zkouším si pořád vagonem Habbillns jestli je to pěkně sjízdné. a v obloucích průjezdné. To,že "jedu",je jen zásluhou předchozího nasyslení určité části komponent. Teď už to tak slavný nebude. :|
Celkem solidně jsem se vycinkal koupí těch přestavníků,ale byly skutečně za super cenu a mám je skoro na všechny vexle,co míním dálkově ovládat. Zapojil jsem jich zatím pět podpovrchově a jednu povrchově a zkouším,jak moc se mi to povedlo. Dvě výhybky v podzemí budou nepřístupné,tak to chci vyladit na jistotu. rukou se dostanu všude,ale opravovat to moc nepůjde.
Tomáš

Příspěvekod mizl » pát 03 črc, 2015 6:57 pm

Aby si si v budoucnu za to neval za pačesy ...

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod lukin1 » pát 03 črc, 2015 7:18 pm

mizl píše:Aby si si v budoucnu za to neval za pačesy ...

Michal

Myslíš za ty přestavníky.... :?: máme je taky nakoupený
lukin1

Příspěvekod MirekTT » pát 03 črc, 2015 7:37 pm

Klídek Luko, ano, mají své mouchy, ale po prvních zkušenostech s nima si myslím, že se ti co je testovali, jenom lekli některých anomálií. Přemýšlím, že sepíšu článek na téma Conrad. Spíš by se měl vyjádřit někdo, komu shořel, nepřestavil a proč, nebo je nedomykavý apod. Že je hlučný a má rychlý neklidný chod, nechť. Za ty peníze, pokud ve finále fachčí, to přeci nemusí vadit.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod lukin1 » pát 03 črc, 2015 8:23 pm

MirekTT píše:Klídek Luko, ano, mají své mouchy, ale po prvních zkušenostech s nima si myslím, že se ti co je testovali, jenom lekli některých anomálií. Přemýšlím, že sepíšu článek na téma Conrad. Spíš by se měl vyjádřit někdo, komu shořel, nepřestavil a proč, nebo je nedomykavý apod. Že je hlučný a má rychlý neklidný chod, nechť. Za ty peníze, pokud ve finále fachčí, to přeci nemusí vadit.

S neklidným rychlým a hlučným chodem sem smřen a vůbec mi to neva...:-)S poslední větou apsolutní souhlas... :D
lukin1

Příspěvekod Tomáš » sob 04 črc, 2015 4:12 am

Nevím co Mirek myslel těmi anomáliemi,ale já jsem s nimi...zatím...spokojen. Je pravdu,že nemám s čim srovnat. Hluk tam sice je,ale nic hrozný. Nedoběh mě nepálí,vexle kuehn mají tu aretaci a ta si s tím poradí. A za cenu 100 kc kus bych nic lepšího nevymyslel.
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » sob 04 črc, 2015 7:10 am

Tomáš píše:Nevím co Mirek myslel těmi anomáliemi.....

Tím Mirek myslel například nestejný chod. Některé docvaknou jako stykač, některé se chovají, jako by měly artrózu. Ty co chodí pomaleji při dojezdu do krajní polohy zakmitnou, ty co chodí rychleji, se od krajní polohy odrazí a docvaknou až napodruhé. Jsou to však velmi nepatrné jevy odehrávající se v kratinkých časech, takže to na funkci nemá vliv.

Tomáš píše:.... Nedoběh mě nepálí,vexle kuehn mají tu aretaci .....

Nedoběh přestavníku by tě naopak pálit měl. Zde totiž nejde o výhybku, ale o přestavník samotný. Nedoběhnutý Conrad spolehlivě přestaví i nekuehnovou výhybku, ale tím, že nedoběhne, nevypne se mu napájení v koncové poloze a zůstane vrnět. V takovém stavu jeho motorkem prakticky teče zkratový proud. Možná nijak dramatický, ale nejspíš to taky nevydrží dlouho. Tento stav někdy nebývá hlučný, lze jej snadno přehlédnout. Ikdyž je to řešitelné způsobem ovládání, pořád je to technický nedostatek, který časem může začít zlobit. Z tohoto důvodu je pečlivá instalace Conrádu klíčová řekl bych.

Osobně si o Conrádu myslím, že je to celkem solidní přestavník, který je silnou a levnou alternativou k originálním elektromagnetickým přestavníkům a v celku dobře se instaluje a snadno ovládá.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » sob 04 črc, 2015 7:52 am

Tak tento jev s nedoběhem jsem registroval zatím jen,pokud byl přestavník skutečně špatně nainstalovaný. Já to,ale myslel tak,že jazyk výhybky se vzdycky spolehlivě přitlačí v daném směru.
Zjistil jsem,že skutečně nejideálnější je překlápět střídavým proudem. Pak je to jednoduché a stačí pouze páčkový přepínač. Dal by se ten nedoběh řešit pomocí kondenzátorů,jako u magnetů?? Nebo je nějaké elegantnější řešení? Takové zabezpečení se hodí.
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště