Moderátor: Michal Dalecký
Pawlik píše:Dovolil bych si také svůj názor.
Objektivně:
- Lichoběžník pod spřáhlovou deskou má úplně špatný tvar, to snad ani od oka nejde udělat takhle blbě.
- Zrovnatak nad spřáhlovou deskou má být čelník vyvýšený, na modelu je zcela rovně.
- Masky podvozků jsou shodné, přestože skutečná lokomotiva má rozdílné provahadlování náprav 1. a 2. podvozku.
- Piškot pod světly má úplně špatný tvar. Při čelním pohledu má mít plocha, na níž jsou montována světla tvar "běžeckého oválu", nerozšiřuje se.
- Úkos piškotu mezi světly a rovnou plochou má být skloněn tak, že je tečně vůči linii zaoblení čela (chyba je zřejmá z obrázku v návodu).
- Spodní hrana desky koše nárazníku má lícovat se spodní hranou čelníku, na modelu je deska výš.
- Světlomet je naražený na okap střechy, měl by být výš.
- Ostrý přechod mezi tělesem světlometu a zbytkem střechy.
- Obludně vysoké kapsy stupaček na bočnici.
- O ližinách sběračů již bylo napsáno dost.
Subjektivně:
- Placaté čelo. Spíš mi připomíná kapesní bobinku ř. 100. Poloměr čela je u skutečné loko R 2 200 mm, zaoblení čela k bočnicím pak R 500 mm. Placatosti napovídá i kratičká kuželová plocha piškotu mezi rovinou světel a plechem kabiny.
- Placatá střecha, hlavně v oblasti přechodu k bočnicím se zdá příliš nízká.
- Čelní okna příliš blízko střeše, mají špatné proporce.
+ Detailně provedené masky podvozků (pomineme-li, že jsou shodné).
Tyhle staré kýble jsou mojí srdcovkou a myslím, že je mám dost nakoukané. MTB je pro mě velkým zklamaním. Nemůžu se zbavit pocitu, že lokomotivu tvořil někdo, komu je to úplně ukradené a skutečný stroj ani neviděl, neměl snahu řešit detaily. Co mě ale mrzí nejvíc, je, že nasycení trhu tímto "modelem" může odradit jiného perspektivního výrobce.
Ušetřil jsem 4,5 tisíce.
Pawlik píše:Dovolil bych si také svůj názor.
Ušetřil jsem 4,5 tisíce.
forex píše:A kde je problem, ze nemas draty, myslis,ze to nepojede? stejne to sbira pres kolaA kdyz to zrovna nevyfotis, resp nevyvesis na forum,tak myslim,ze jsi v klidu
Michal Šuhajda píše:forex píše:A kde je problem, ze nemas draty, myslis,ze to nepojede? stejne to sbira pres kolaA kdyz to zrovna nevyfotis, resp nevyvesis na forum,tak myslim,ze jsi v klidu
Myslíš, že bych vdržel sám se sebou?Musel bych se proklít, označit za diletanta a týden se sebou nemluvit a nepustit se ke kolejišti
![]()
![]()
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků