Re:M.D.L.III

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: M.D.L.

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 5:14 pm

milan ferdián píše:Tak příště až budeš stavět nové své kolejiště,tak mi napiš osobně,já ti tu krajinu navrhnu.

Žádné příště nebude,budu rád,když doklepu tohle. :D Zvláště tehdy,když budu kolegům hledat trolejová vedení,mosty apod. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:01 am

Základní set

modul....délka......funkce.....................poznámka....................
- no002 - 150 - přechodový ČSD/MDL - přestupní terminál pro cestující
- no003 - 1050 - předávací kolejiště - plus vlečka uhelné sklady
- no004 - 150 - přímý - traťový/koncový
- no005 - 150 - přímý - traťový/koncový
- no006 - 450 - přímý - skryťák (rybena,výroba nábytku,osobní,objízdná)
- no007 - 450 - obloukový - plus vlečka octárny
- no008 - 450 - esko - náměstí

Základní set tvoří jednu přepravní bednu o rozměrech 1,05 x ,04 x,045.Zabraná plocha v layoutu 1,6 x 1,6 .

Mcx píše:Myslím, že proti výrobě hnacích vozidel budou stožáry brnkačka :lol:

Pojezdy budou zdigitalizovány,jsem si smířen,že tak trochu nebude sedět rozvor.Podívám se na to,zda s tím ještě něco půjde udělat,ale jak znám místní vtipálky,tak podotknou,že na těch "nitěnkách",které nejdou skoro vidět,není co řešit :wink: .
ev.č.26 - rozvor sedí
ev.č.103 - rozvor ???
ev.č.107 - rozvor ???
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 23 kvě, 2015 7:07 am

Milane a ty moduly budeš dělat všechny ty nebo to bude kolektivní práce? :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:13 am

miroslav lengyel píše:Milane a ty moduly budeš dělat všechny ty nebo to bude kolektivní práce? :D

Ano,budu je dělat všechny.V porovnání s modulem Neratovice,je to kapka v moři.Samozřejmě,jestli budou mít zájem členové naší sekce se připojit dalšími traťovými moduly,výhybnami,drobnými vlečkami,budu rád.Spíše se čeká,jak to vše po těch mých legendárních projektech dopadne :mrgreen: :mrgreen: .No a když zůstanu s tímto projektem sám,budu otravovat kluky prezentaci komplexu ve Vratimově popřípadě v Hluku :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 23 kvě, 2015 7:14 am

Tak nejdůležitější dle mého soudu je,aby jsi měl z tvorby radost a také si mohl v domácích podmínkách zajezdit. :wink:
miroslav lengyel

Příspěvekod Dašek » sob 23 kvě, 2015 7:20 am

Milane,můžeme vypomoci traťovými modulky v HOe,případně trochou podloží v N :lol: .
Dašek

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:24 am

miroslav lengyel píše:Tak nejdůležitější dle mého soudu je,aby jsi měl z tvorby radost a také si mohl v domácích podmínkách zajezdit. :wink:

Upřímně řečeno,ano mám velkou radost,protože se mi podařil vyřešit základní problém,s čím jezdit.Sice v Nshop je široká nabídka,no já mám dosti velké pochybnosti,zda jsou vůbec k dostání.Nemluvím o těch ojedinělých nárazovkách.A je to velká škoda,protože určitě zájem by byl a je v České republice o tento sortiment.Je škoda že Jiří má omezenou výrobní kapacitu,ale i tak mu přeji nadále v jeho produkci a tvorbě jen to nej.... :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:25 am

Dašek píše:Milane,můžeme vypomoci traťovými modulky v HOe,případně trochou podloží v N :lol: .

To není špatný nápad,už jsem též na to myslel,otázkou je vaše CODE?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dašek » sob 23 kvě, 2015 7:27 am

Tak CODE jsem neměřil,ale co vrchní vedení :D .
Dašek

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:30 am

Dašek píše:Tak CODE jsem neměřil,ale co vrchní vedení :D .

To by jste samozřejmě museli mít N-kové a takové jak je na povrchových dolech,které se přemísťují dle potřeby nebo dle důlních poklesů.Teď si uvědomuji,že čelo máte shodné s mým.

P.S.Oj,oj,nemáme shodnou osu traťové koleje.Vy ji vedete uprostřed,já 100 mm od kraje. :shock:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:35 am

miroslav lengyel píše:Milane a ty moduly budeš dělat všechny ty nebo to bude kolektivní práce? :D

P.S.

Do budoucna uvažuji,jestli bude možnost přepravu rozšířit ještě o jednu přepravní bednu.
- pivovar -
- místní nádraží - (napravo avatar)
- další traťové -
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » sob 23 kvě, 2015 7:44 am

Teda Milane, předchozí pivovar proti tomuto byla brnkačka..... jen ty budovy které s tím souvisí bych nechtěl stavět a co ten zbytek :o
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 kvě, 2015 7:49 am

Umím budovy konstruovat z pohlednic,z obrázku,pomáhá mi hodně google maps,kontaminace atd. :wink: Já se těším a mám Vás partyjo,krále ze Slovácka,pár N-kařů :D a místní klučinové,jako vitty,Míro,Barbucha,Dušan,chameleon atd.. :P
Znáte to chlapy,u žen tikají biologické hodiny,já mám pocit že u mne modulářské hodiny :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod HonzaM » ned 24 kvě, 2015 7:59 am

mizl píše:Dle definice modul je to co se dá mezi sebou jakkoliv zaměnit a nezáleží, zda má či nemá normalizované rozhraní dle FREMO !! Pokud jdou díly mezi sebou jakkoli kombinovat, pak se jedná o modul.

Michal

EDIT: FREMO je pouze modulární systém. Proč by nemohl existovat i jiný modulární systém ???

Jiný modulární způsob jistě existovat může. Ale je třeba zvážit má-li to smysl. Představa že si budu kolejiště skládat a pak sestavovat a rozkládat když budu chtít jezdit mi nepřipadá příliš smysluplná a také není příliš pravděpodobné že bych si pokaždé sestavoval jiný layout, to by znamenalo mít větší prostor kde to pak postavit a hlavně dost modulů. Další výhoda, tedy možnost se domluvit s několika dalšími majiteli a občas postavit větší layout naráží na problém, který dobře známe ze sekce N (a to je členů relativně dost) - najít vhodny prostor za rozumné nájemné a najít místo a čas, kdy bude mít dost účastníků čas a chuť se sejít. Na stanici s pěti kolejemi mi standardní šířka FREMO (40 cm) tak akorát stačí, pokud chci mít alespoň nádražní budovu v poloreliéfu, a délka tohoto dílu se zhlavím mi vyšla na 110 cm. Takže pokud minimoduly šířky 30 cm a nějaké "minidélky" modulů, pak se omezují možnosti stanice - méně staničních kolejí a pouze kratší vlaky. Krátkou stanici pro vedlejší trať a krátké moduly je ale možné postavit i při šířce modulů 40 cm - těch 10 cm šířky méně moc místa na ukládání modulů neušetří. Ale možná je tato moje úvaha mylná. Líbí se mi zde zmíněná varianta - pevné kolejiště postavené tak, aby bylo snadno transportovatelné a umožnilo výjezd na přechodový kus na standarní FREMO rozhraní. I ta se mi ale zdála příliš omezující pro ten základní pevný díl a proto jsem se rozhodl pro domácí segmentové kolejiště. Pokud nějaké minimoduly, pak jedině ve velikosti Z - jenže tam je problém s nedostatkem vozidel i menším výběrem kolejových prvků.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 kvě, 2015 8:18 am

Honzo,je tu jedna drobnost.M.D.L. je jen doplňkový celek do layout,ale má schopnost žít svým samostatným životem a svůj smysl má.Proč by nemohl modulář si postavit svůj domácí layout jak chce?Jen proto,že se vymyká obvyklým zvyklostem?.
Nenahrazuje standartní moduly,které běžně známe,proto nemůže ji konkurovat.Při tom,ale dává šanci dalším se i zapojit.Mohou doplnit síť traťovými moduly a atd.,co jsem zde popsal.Je daná jen šířka modulu 30,0 cm a co já vín,tak ji používají všichni co vyznávají atypy vůči standartům.Námět byl převzat od německých kolegů a co víme moduláři HOe/ZABABOV tento systém používají.Tento komplex má jednu obrovskou výhodu,tyto mikro moduly(nebrat mě za slovíčka) můžeme dokončovat krajinově postupně,jak nám dovolí čas,finance a šikovnost.
Nechme teoretické řeči,úvahy a počkejte si na hmatatelné důkazy nebo-li na fotky.Může se totiž stát,že první prezentace tohoto komplexu možná časově nevyjde u N-kařů,ale u HO-nulkařů :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly