Re:M.D.L.III

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: M.D.L.

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 7:28 am

Mcx píše:Myslím, že proti výrobě hnacích vozidel budou stožáry brnkačka :lol:

Prvním bodem bylo snaha získat přepravu modulu na setkání.Vyšlo a ani mi nevadí,že jen jednou ročně.I za to jsem vděčný.
Druhým bodem,hnací vozidla.Věděl jsem,že když nebudu s nimi disponovat,veškeré moje projekty jsou na nic.Daří se a budou v základu tři hnací vozidla,které dvě pokryjí jak osobní,tak i nákladní dopravu.Třetí bude jako záloha.Víte sami,že něco sehnat v N-ku,hlavně dvouosé pojezdy je sisyfovská práce.Fredy mám už velmi dlouho,jen je teď stáhnu od toho komu jsem je jen propůjčil.

Petr S. píše:Budou tam uhelné sklady ?

Budou.

miroslav lengyel píše:
milan ferdián píše:Dalším oříškem bude výroba trolejových stožárů,byť na pohled vypadají jednoduše.

Milane a tohle by se nedalo použít? https://www.elriwa.de/produkte/oberleit ... ckenmasten

Tady došlo k nedorozumění,jedu stále v N-ku.

Od normy čela v HOm jsem přebral jen data.
Přílohy
130628-h0m-forumsnorm-gleis.png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pát 22 kvě, 2015 8:25 am

No já už jsem taky myslel že jdeš správnou cestou...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 8:41 am

mlha píše:No já už jsem taky myslel že jdeš správnou cestou...

Ty vaše správné cesty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

A skromná nabídka míst?
- pivovar -
- octárna -
- uhelné sklady -
- výroba nábytku -
- rybárna -
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » pát 22 kvě, 2015 9:30 am

vzdyt ten sloup je jen obycejny I profil co se da vyleptat za par korun a na to naohybany mosazny nebo ocelovy drat tvorici nosnik... s nejakym pripravkem pro ohybani a pripravkem pro spajeni sestavy je to zalezitost na jedno odpoledne...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 9:35 am

vvitty píše:vzdyt ten sloup je jen obycejny I profil co se da vyleptat za par korun a na to naohybany mosazny nebo ocelovy drat tvorici nosnik... s nejakym pripravkem pro ohybani a pripravkem pro spajeni sestavy je to zalezitost na jedno odpoledne...

Viktore pro tebe,ne pro mne.Proto jsem psal,že budu potřebovat od vás všech pomoc.A šla by místo profilu dát kulatina?Stožáry musí být u podkladu fixovány matičkami.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » pát 22 kvě, 2015 10:06 am

Osobne bych to resil takto :

Z mosazne 0.3 (resp. 0.4, 0.5 - nevim jak to ma byt silne) bych si nechal vyleptat pulku toho sloupu

I____________I

a potom se v pripravku jednotlive poloviny spaji k sobe. To po ukazce jak na to zvladne skoro kazdy :)

V tom leptu uz muze byt I predpripravena dira pro osazeni brany / nosniku a pripadne dalsi ptakoviny - jako naznacen ten kabel dolu (odpojovac nebo co to je na fotce).

Na pripravku - kus oceli, hliniku nebo tvrdeho plastu / tvrdeho dreva, MDF... do ktereho se vyrizne / vyfrezuje drazka a na konci zaobleni - se naohyba potrebny pocet nosniku a ty se zapaji do sloupu pri procesu uvedenem vyse.
Pokud se to ma chytat matkou tak se asi da na spodni okraj sloupu pripajet Mx mosazny sroub.

Kulatina se da na sloup urcite taky pouzit, pri podrobnejsim studio fotky vidim v pozadi asi drevene sloupy. Jen se bude muset v miste uchyceni nosniku bud dobre pajet, nebo provrtat, nebo kombinace obojiho.

Ted uz jen chybi najit cinana jmenem SE aby to vsechno udelal :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 10:11 am

vvitty píše:Ted uz jen chybi najit cinana jmenem SE aby to vsechno udelal :lol:

A co ty,šikulo? :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 11:03 am

Milane,mám ten dojem,že ty stožáry se dělají i v N-ku,jen jsem ti poslal odkaz na H0,protože ho v Elrivě neměli.Vrchní páječ ve velikosti N a menších je zde na fóru Fulda,ten se v tom přímo rochní a pokud budeš chtít,tak ti ho vyrobí i ze servomotorem. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod JanoH0e » pát 22 kvě, 2015 11:08 am

Koľko sa používalo na Ostravskú typov napájacích stĺpov ? Možno 10 typov. Tak si vyber ten najjednoduchší - drevený stĺp, výložníka z L evergrínu. Aj tak nerobíš konkrétnu trať.
JanoH0e

Příspěvekod vvitty » pát 22 kvě, 2015 12:01 pm

Milane, to nepujde, ja mam inicialy ViP, ty hledas nekoho jmenem SE :-)
Ale az to bude aktualni, muzu Ti pomoci s tim leptanim a pripadne ukazat jak to cele poskladat dohromady... na vic neni cas, sam mam rozdelano tolik projektu ze bych nejakeho toho pana SE potreboval zamestnat.

Jano na evergreen zapomen... je to v Nku, takze 1/160...
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 12:05 pm

vvitty píše:Milane, to nepujde, ja mam inicialy ViP, ty hledas nekoho jmenem SE :-)
Ale az to bude aktualni, muzu Ti pomoci s tim leptanim a pripadne ukazat jak to cele poskladat dohromady... na vic neni cas, sam mam rozdelano tolik projektu ze bych nejakeho toho pana SE potreboval zamestnat.

Jano na evergreen zapomen... je to v Nku, takze 1/160...

Děkuji za nabídku a beru ji vážně.Zvládnout složení by neměl být pro mne problém (vybavení super lupy mám) :wink: .Jde mi hlavně o ty komponenty.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 4:42 pm

Milánku,něco jsem našel a myslím,že by se ti to mohlo líbit. http://www.stummiforum.de/viewtopic.php ... ung+spur+N
Snad bych jen ty holzmaste udělal drobátko subtilnější.Jo a možná bys to měl poslat nerozhodnému Tomášovi,je tam i něco pro něj. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 5:06 pm

miroslav lengyel píše:Milánku,něco jsem našel a myslím,že by se ti to mohlo líbit. http://www.stummiforum.de/viewtopic.php ... ung+spur+N
Snad bych jen ty holzmaste udělal drobátko subtilnější.Jo a možná bys to měl poslat nerozhodnému Tomášovi,je tam i něco pro něj. :D

Míro parádní,úplně jsi vystihl podstatu M.D.L.Díky........o veliký vezíre :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 22 kvě, 2015 5:09 pm

milan ferdián píše:
miroslav lengyel píše:Milánku,něco jsem našel a myslím,že by se ti to mohlo líbit. http://www.stummiforum.de/viewtopic.php ... ung+spur+N

Míro parádní,úplně jsi vystihl podstatu M.D.L.Díky........o veliký vezíre :wink:

Tak to mám upřímnou radost,že jsem ti malinko pomohl. :P
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pát 22 kvě, 2015 5:11 pm

Tak příště až budeš stavět nové své kolejiště,tak mi napiš osobně,já ti tu krajinu navrhnu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly