Lokálka TT 110x75

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokálka TT 110x75

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 10 dub, 2015 7:33 am

No, místo kousku přístavu a kousku zdymadla budeš mít kousek letiště.
Přílohy
rocky_mk-kuehn-1.png
rocky_mk-kuehn-1.png (8.11 KiB) Zobrazeno 7015 krát
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Rocky_MK » pát 10 dub, 2015 11:00 am

Jo tak. No, když už, tak bych to raději hodil nad tunel. Takhle :)
Nadloží znázorním vrstvou křoví a stromů, bude to o něco výš, než úroveň prahu dráhy. Dejme tomu, že oba tunely vedou ven z panelu a ne pod letiště. Na svah k potůčku ještě nějaké kamení, křoví apod.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod Střelec » pát 10 dub, 2015 11:42 am

To nevypadá zle. Ryze teoreticky bys mohl tím směrem vyhnat i vlečku, ale měla by brutální stoupání, pokud by nešla přes úvtať ve svahu a nevešlo by se na ní víc než jedno "prasátko" s přivěšenou cisternou.
Pokud se nebudeš chtít mrcasit s křovím kolem potoka, kup stromové sety od Bezuchy - vypadá to jako typický pobřežní křoviny a olše a za kilo je jich 4-5 kousků v krabici. Jak to vypadá v terénu najdeš ve vlákně "mikro-mini-pidi" na fotkách mýho rozdělanýho oválu - většinou je mam právě kolem strouhy. Nákup stromků od Bezuchy (www.romanbezucha.cz) doporučuju řešit na burze, nebo přes telefon.
Co se týká potoka - tak se mi na mělkou strouhu osvědčila čirá barva na sklo za cca čtyři pětky lahvička - vystačila mi na chlup na metr drobného vodního toku. Tu mi také kolegové doporučili ve výše zmíněném vlákně.
Střelec

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 10 dub, 2015 12:37 pm

Proč ne, ale udělej přidej centimetry na výšku. Když pominu různé výjimky - viz diskuse jinde, nad tunelem bývá velké nadloží. cca 1,5x a víc výšky tunel. trouby. Jinak vypadají tunely blbě. S tou vlečkou do kopce bych to nepřeháněl. To už snad spíš nákladní lanovku nebo svážnici, ale to zase moc neladí s tím letištěm.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Rocky_MK » pát 10 dub, 2015 2:12 pm

Pánové, díky za rady. Co se týká letiště - vlečku tam nepovedu, to už by bylo dost přitažené za vlasy. Bude to plachtařské letiště vesnického aeroklubu, pouze s jednou Z-226 na aerovleky :) na práh dráhy můžu ,,vysekat" její číslo, umístit značky ,,konec VPD", rukáv, Blaníka...nadloží udělám v rámci možností, nivelita v nákresu je orientační (tedy část letiště+svah). Teoreticky nejsem výškově omezen, ale panýlek bohužel nebude mít stálé místo. Bude uskladněn na skříni v chodbě a jezdit budu v pokoji na stole. Jsem tedy nucen panel přenášet a čím vyšší bude krajina, tím to bude zranitelnější a horší na manipulaci - je třeba si uvědomit, že nad tunelem bude kromě nadloží ještě nějaký ten smrček apod. No, ještě se uvidí.
Potok budu dělat dle návodu mnitky. Už mám koupený ten gel na reliéfní povrch a hloubku naznačím pouze vhodným nabarvením dna.
Stromky, keříky apod. si budu motat sám.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » ned 12 dub, 2015 8:19 pm

Tak tu mám nějaký pokrok. Na panel jsem hodil další vrstvu EPS. Osvětlil jsem Hektora BTTB (dle R.Wimmera, ale kondík pouze 0,22F), z prostorových důvodů ale svítí pouze pozičky. Ještě ho budu přelakovávat a přeznačovat. Kdo se chystá stavět žst. Holíč, tomu jsem udělal ,,exkluzivní" fotku :lol: Jo, a ještě jsem zalítnul nové letadlo. Perný víkend :lol:
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » úte 21 dub, 2015 5:45 pm

Pánové, rozhod jsem se, že se vykašlu na návěstidla. Ne, že by se mi do nich nechtělo, právě naopak, mám i koupené plastikové kity a LEDky, ale stejně...chtěl jsem osadit 2 skupinové odjezdové Z-Č-B a tři trpasličí seřaďovací. Líbí se mi barevná světla a zpočátku jsem si myslel, že si to před sebou uhájím tím, že to je hodně frekventovaná lokálka :lol: ale stejně mě už teď irituje (dle slov V.Zusky) laciná honba za noční romantikou, když by to byl jen modelářský kýč. Udělám jen 3-4 nádražní lampy a výpravní budovu mám už osvětlenou. Ale k mému dotazu - existuje možnost, jak bych mohl dát na své kolejiště i nějaké to ,,barevné" světlo, aniž by to byla nereálná pitomost, v takovéhle pidistaničce v letech cca 1970-95? Nejraději bych modré, nemůžu aspoň tu vlečku krýt seřazovacím návěstidlem a ne jen výkolejkou?
P.S.: Bordel mi tam nikam nezapadá, takže červené světlo taky padá :lol:
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 dub, 2015 5:53 pm

Můžeš mít prosvěcené modrou barvou znak "zákaz posunu" na konci kusé koleje.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » úte 21 dub, 2015 5:55 pm

Jo vlastně, to mi úplně vypadlo. Díky.
Rocky_MK

Příspěvekod Jiřik » úte 21 dub, 2015 8:20 pm

Červené světýlko 1970-95? Tak co třeba velkou osvětlenou rudou hvězdu. Železnice byla vždy uvědomělá... :wink:
Jedna taková byla na strojovce v Pečkách, kde ji soudruch Krulický opečovával jako oko v hlavě.
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Příspěvekod D » úte 21 dub, 2015 8:45 pm

Rocky_MK:
K tématu modrého světla na šturcu přidám odkaz na Mirkovu fotogalerii, kde má postup výroby několika variant.
D

Příspěvekod Rocky_MK » čtv 23 dub, 2015 8:36 pm

Díky za tipy. Abych pravdu řekl, neumím si dost dobře představit velkou osvětlenou rudou hvězdu v takovéhle díře a google mlčí. Máte někdo fotku?
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » ned 03 kvě, 2015 12:50 pm

Tak zas aspoň malý pokrok.
Hrubě předžužlaná část krajiny, rozvrhnutá skrytá výhybna, nataženy bowdeny k skrytým výhybkám a kabel k SN, koupeno kolejivo na SN a polotovary portálů.
Rocky_MK

Příspěvekod Rocky_MK » ned 10 kvě, 2015 12:09 pm

Chtěl jsem tenhle víkend položit koleje v SN, ale protože jsem v krámě dostal přechodové spojky kuehn-tillig namísto normálních, nedošlo na to...ale co, stejně se teď učím na 2 zkoušky. Tak jsem jen zakašíroval povrch, říznul patro z XPS a zkusil, jaké soupravy se mi vlezou na staniční koleje. Fotky
Rocky_MK

Příspěvekod Střelec » stř 13 kvě, 2015 6:15 am

Pokud bys chtěl něco zajímavého na okraj letiště, tak v Levných knihách mají cca za sedm pětek sovětská letadla v jakémsi neurčitém menším měřítku, patrně 1/100. Pro české letiště se z nabídky hodí Jak-11/C-11, ale možná se objeví i něco zajímavějšího (většina nabídky je druhá válka, nebo roury).
Střelec

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště