Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Brno

Příspěvekod D » úte 05 kvě, 2015 9:30 pm

Představujeme čela modulů, která používáme v měřítku TT. Pojednání shrnuje historii používání čel RR a NZ v našem klubu, vysvětluje důvody vzniku čela PP a jeho praktické využití v nové koncepci realizace a užití modulů.

Čela modulů TT

ObrázekObrázekObrázek
D

Příspěvekod milan ferdián » stř 06 kvě, 2015 5:59 am

Již jsem předal info a odkaz Zababovu :wink: .Velmi šikovně a jednoduše vyřešeno.Něco podobného by jsme potřebovali i v N-ku.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod romino » stř 06 kvě, 2015 6:08 am

V com spociva "vznik cela PP"? Toto celo sa pouziva uz dlhsie a pre dvojkolajku je v Zababove oznacene P2P. Niekde na zaciatku vlakna som Vam o tom dokonca pisal.
romino

Příspěvekod MirekTT » stř 06 kvě, 2015 6:44 am

romino píše:V com spociva "vznik cela PP"? .

V tom, že je nepraktické ztvárnit výřez krajiny v neobvýklém teréním zvlnění jakoby bez začátku a konce.
V tom že je blbost chtít po sousedovi, aby navázal na mnou pojatý úsek se všemi vizuálními potížemi na přechodu.
V tom, že je narozdíl od stávajících čel podobné s realitou vedení tratě terénem.
V tom, už jeden centimetr od čela se může profil terénu dramaticky změnit, proto nemá smysl "nutit čelo" se všemi popsanými nevýhodami, aby spíše vláčelo okolnostmi svého tvůrce.

Čelo PP je smysluplný prvek, který s principem ucelených traťových úseků stírá všechny nevýhody plynoucí s dosavadní zaužívané praxe.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » stř 06 kvě, 2015 6:51 am

Ten článek o čelech nám na stránkách chyběl...a v podstatě je tu hlavně proto aby vysvětlil proč upřednostńujeme a používáme čela PP. Ty čela PP2 aneb úprava čel zababov P2P vznikl hlavně z poptávky po dvojkolejných čelech ze slovenska (KŽM Horky) a následné úpravy čel P2P tak aby byli nouzově spojitelné s čely jednokolejnými.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod romino » stř 06 kvě, 2015 6:57 am

Mirku nerozumieme si? Ja sa pytam, preco sa vsade uvadza, ze vznika nove celo, ked to celo tu uz par rokov je? Bavili sme sa o nom na strane 7 tohoto vlakna. Ze ste sa ho rozhodli pouzivat lebo lepsie vystihuje tvar krajiny je ina vec. Preto nakoniec vzniklo pred x rokmi.
romino

Příspěvekod MirekTT » stř 06 kvě, 2015 7:01 am

Aha, já hůře chápu, to je známá věc :lol:
Co se mně konkrétně týče, o čele PP v TT jsem nikdy v minulosti neslyšel. Pravda, ani dvoukolejkou v TT jsem se doposud nikdy nezabýval.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Pavel-HP » stř 06 kvě, 2015 7:47 am

PP a P2P jsou minimálně tři roky v provozu, na hlavních tratích. RR zůstalo na lokálce. Jedná se pochopitelně o doporučení.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod D » stř 06 kvě, 2015 8:06 am

romino:
Můžeš mi prosím dát nějaký odkaz, kde by byl tvar čela PP popsán nebo vyfocen před rokem 2011? Rád ho doplním do článku, nedaří se mi najít téměř žádné informace.

Podle Pavla-HP jsem našel pár fotek z alba Borise Pechana, konkrétně P2P na rozpracované dvoukolejce a něco, co by snad mohlo být PP v krajině (vpravo dole, pokud to není jiné měřítko) - tak zrovna tohle je N-ko, jak potvrzuje Milan Ferdián dále. Starší údaje o existenci PP čel bohužel nemám.

Berte tedy můj článek Čela modulů TT i jako agitaci pro čela PP, o kterých dosud nikdo nikde nepsal, a ač jsou součástí Zababovských norem, nejsou k dohledání jinde, než u nás v klubu. Věřím, že se povědomí o těchto čelech konečně v TT modulech rozšíří a začne se o nich nejen více psát, ale třeba i užívat v praxi. Náznaky už máme. Samozřejmě děkuji zde přítomnému rominovi, že nás s čely PP kdysi seznámil.
Naposledy upravil D dne stř 06 kvě, 2015 9:38 am, celkově upraveno 1
D

Příspěvekod romino » stř 06 kvě, 2015 8:29 am

Bohuzial to nemozem. Doteraz neni ani na strankach Zababova ani PP a ani P2P rozhranie a to je uz v prevadzke niekolko desiatok metrov modulov. Zababov je tajuplna organizacia :-). V tom case som mal len ten vykres v PDF co som niekomu do Brna posielal mailom.
Takze jedina propagacia tohoto rozhrania je nakoniec len vdaka tomuto clanku :-).
romino

Příspěvekod milan ferdián » stř 06 kvě, 2015 9:07 am

D píše: a něco, co by snad mohlo být PP v krajině (vpravo dole, pokud to není jiné měřítko).

Je to N-ko/Zákupy.

romino píše:Bohuzial to nemozem. Doteraz neni ani na strankach Zababova ani PP a ani P2P rozhranie a to je uz v prevadzke niekolko desiatok metrov modulov. Zababov je tajuplna organizacia :-).

Ale není,jen jsou teď dvě sekce TT-ČSD a TT-Provoz.A chce to chvíli čas než se u nich vše usadí :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod D » stř 06 kvě, 2015 9:35 am

milan ferdián:
Děkuji za upřesnění, měl jsem podezření podle okolních modulů.
D

Příspěvekod milostt » ned 10 kvě, 2015 9:38 am

Jen podpořím MirkaTT , nedám doma na Proxxon také dopustit
Přílohy
s1.jpg
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod bartik.nsw » ned 21 čer, 2015 7:20 pm

Cesta z domu dopadla uspěšně asi jako setkání.Bylo tam s váma dobře a těším se na další akci.
www.ModulyBrno.cz
TT,III. a IV.epocha,Posázaví
bartik.nsw

Příspěvekod milan ferdián » pon 22 čer, 2015 6:41 am

Bylo mi velkou ctí se zúčastnit na pořádaném setkání v Pozořicích 2015 jako čestný host.Bezprostřední dojmy byly ze setkání velmi velké a ještě teď v myšlenkách si probírám zpětně,veškeré zážitky a bylo jich dost :wink: .Děkuji Vám za pozvání a přeji Vám,to co jste si naplánovali do budoucna,aby se Vám splnilo.

Milan Ferdián

P.S.Jakožto někdy jsem označován za kouzelníka,tak během setkání,jsem odhalil životodárné tajemné ingredience tohoto klubu.Názvy ingrediencí jsem samozřejmě začaroval a ponechám si je ve své kouzelné knize. :mrgreen:
1) P.
2) D.
3) G.
4) V.
5) N.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly