Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod Tomáš » pon 27 dub, 2015 6:52 am

milan ferdián píše:
Rocky_MK píše:Chápu to dobře, že to úplně vpravo dole je část elektrárny a samotná vlečka je skrytá za kulisou?
Jinak moc pěkný plánek :) akorát ty vmáčknuté Oslavany působí trochu násilně. Já bych je úplně vyhodil. Ale to je na vkusu každého...:)

Ano,koleje elektrárny pokračují za kulisu.O Oslavanech jsem psal hned zkraje.Já bych to nechal na Tomášovi,on je investor.

A nebylo by tedy vhodnější i tu vlečku elektrárny tam ukončit a netáhnout ji dál za kulisu?

elektrárna by se mohla posunout až na zeď. Tím by se sice překryl kousek té spodní tratě,ale elektrárna by mohla stát na samostatné překližce,jako poklop. Tím by se to celý natáhlo a možná by se vlezla ještě jedna kolej na volnou skládku. Je to blbost,nebo by to šlo?
Přílohy
Dotaz.jpg
Naposledy upravil Tomáš dne pon 27 dub, 2015 7:04 am, celkově upraveno 1
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 27 dub, 2015 7:03 am

Ta vlečka je za kulisu zavedená úmyslně, abys mohl "plným dovnitř, prázdným ven"..
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Tomáš » pon 27 dub, 2015 7:07 am

Michal Šuhajda píše:Ta vlečka je za kulisu zavedená úmyslně, abys mohl "plným dovnitř, prázdným ven"..

Do dobře,ale mohl by tam být i klasický obrat. Vlak přiveze uhlí do Oslavan. Lokomotiva zatlačí plné vozy do elektrárny. Z vedlejší koleje převezme prázdné a s těmi odjede.
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » pon 27 dub, 2015 7:33 am

Budou se to tam hromadit vlaky :-D
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod mlha » pon 27 dub, 2015 7:40 am

Tomáš píše:
Michal Šuhajda píše:Ta vlečka je za kulisu zavedená úmyslně, abys mohl "plným dovnitř, prázdným ven"..

Do dobře,ale mohl by tam být i klasický obrat. Vlak přiveze uhlí do Oslavan. Lokomotiva zatlačí plné vozy do elektrárny. Z vedlejší koleje převezme prázdné a s těmi odjede.

Jakou délku kolejí bys pak potřeboval? Podle mě je skryťák elegantnější řešení...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Tomáš » pon 27 dub, 2015 7:53 am

No ano určitě by to bylo provozně jednodušší,ale já nemám tolik vagónů :lol: Pokud bych použil ty Wap, tak těch mám 10kusů. (Pět plných pět prázdných) Délka soupravy je cca 55cm + lokomotiva.
Pokud bych používal ES vozy tak tam bych mohl mít 10 a 10 což je zhruba 85cm + lokomotiva
Tomáš

Příspěvekod mlha » pon 27 dub, 2015 7:54 am

Vozy časem dokoupíš, zkus si to ještě promyslet, lepší by bylo zajíždět do skryťáku.....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Barbucha » pon 27 dub, 2015 8:19 am

mlha píše:
Tomáš píše:

Jakou délku kolejí bys pak potřeboval? Podle mě je skryťák elegantnější řešení...

Potřeboval by skoro délku staniční koleje jako v Bránicích a nevím, kde by bral ty prázdné a plné vozy :-). Nějak si to neumím představit, byla by to křeč a z elektrárny by nebylo nic. Navíc by pak bylo vhodné vymodelovat nějakou výsypku vozů, tím se toho elegantně zbaví…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 27 dub, 2015 9:42 am

Tomáš píše:OK, takže by to mělo fungovat tak,že nákladní uhelné vlaky by pořád kolovaly,mezi elektrárnou a Bránicemi,kdežto osobní vlak (850) by končila v Oslavanech v té koncové části.
ale jo zní to dobře.

Ahoj, přesně tak, je to stejný princip střídání souprav.
Kromě vozů počítej i s nákupem lokomotivy abys měl dvě vzhledově stejné nebo velmi podobné,aby Ti do elektrárny s plným nepřijel sergej a zpátky prázdné vozy netáhlo třeba dvojče T466.2.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod mlha » pon 27 dub, 2015 9:48 am

Tak a máš to nalinkované..... :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 dub, 2015 12:35 pm

Tomáš píše:
milan ferdián píše:
Rocky_MK píše:Chápu to dobře, že to úplně vpravo dole je část elektrárny a samotná vlečka je skrytá za kulisou?
Jinak moc pěkný plánek :) akorát ty vmáčknuté Oslavany působí trochu násilně. Já bych je úplně vyhodil. Ale to je na vkusu každého...:)

Ano,koleje elektrárny pokračují za kulisu.O Oslavanech jsem psal hned zkraje.Já bych to nechal na Tomášovi,on je investor.

A nebylo by tedy vhodnější i tu vlečku elektrárny tam ukončit a netáhnout ji dál za kulisu?

elektrárna by se mohla posunout až na zeď. Tím by se sice překryl kousek té spodní tratě,ale elektrárna by mohla stát na samostatné překližce,jako poklop. Tím by se to celý natáhlo a možná by se vlezla ještě jedna kolej na volnou skládku. Je to blbost,nebo by to šlo?

Stanička Oslavany je jen pro malý osobáček a malý manipulák.Uhelnéj vlak tam nedostaneš.Že bude elektrárna jako i tak poklop.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 dub, 2015 12:43 pm

A pro vás diskutující,je tu závěr.Další pokračování již nebudete znát :D .
Viditelné stanice dle požadavku Tomáše:
Moravské Bráníce
Oslavany
Moravský Krumlov (jako skryťák)
Oslavany elektrárna umožňuje pomalý průjezd ložených nebo prázdných uhelných vlaků

Délka osobní soupravy - brejlovec + 5 x "Y" na všech kolejích ve skryťáku a dle dopravních možností ve stanici Moravské Bránice.

POZOR :!: :!: :!: Dětská spojka nesmí být zapojena společně se smyčkou II.Volba je jen buď zapnuta "Smyčka II" a vypnuta "Dětská spojka" nebo opačně :!:
Přílohy
M.B.4 – kopie (3).png
M.B.skrytá – kopie.png
Filosofie – kopie.png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 27 dub, 2015 1:30 pm

Ahoj Milane, at koukám jak chci, nějak mi filozofie provozu nesedi s vykresem SN. Z Bránic (směrem Střelice) se na výkresu nedostanu do smyčky I mimo Krumlov. Nebo jsem něco přehlednul?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 dub, 2015 1:37 pm

Michal Šuhajda píše:Ahoj Milane, at koukám jak chci, nějak mi filozofie provozu nesedi s vykresem SN. Z Bránic (směrem Střelice) se na výkresu nedostanu do smyčky I mimo Krumlov. Nebo jsem něco přehlednul?

Protože jsem nezveřejnil chybějící půlkruh nalevo nahoře písmeno "A" až k výjezdu z tunelu.Tomáš má vše.
Osobní vlak z Moravských Bránic vyjíždí směrem na Střelice.Tunelem vjíždí do spirály,jede úsekem "Smyčka II",po levé ruce má stanici Moravský Krumlov,mizí opět v tunelu.Vzadu má dvě volby.
První:
-souprava pokračuje do "Vratné smyčky I" a opačným směrem vjíždí do M.Krumlova -
Druhá:
- souprava pokračuje do M. Krumlova a zde vyčkává - (obrat ve "Smyčce I." provede jak se bude vracet,jako od Střelic do M.Bránic)
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 28 dub, 2015 5:43 am

O ten chybějící půlkruh nejde, došlo mi, že A je výjezd od Střelic.
Jen jsem si neuvědomil, že za dětskou spojkou není propojena trať s "horním" zhlavím v M.Krumově.
Bral jsem to tak, že když kolej vede viditelnou částí rovnoběžně s ostatními koleji v M.K. je součástí stanice v M. Krumlově.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště