Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod Tomáš » pon 20 dub, 2015 10:20 am

milan ferdián píše:Tomáši,potřebuji základní rozměry tvého vysněného lokomotivního depa :!: Průměr točny,rotunda.Jestli budou příznivé,tak ti to L.D.napasuji na stanici,ikdyž z důvodu provozního nevím na co :D .

Milane ne,na LD zapomeň. Ono to je celkem drahá sranda. Vybudovat LD pro osmimístnou rotundu s točnou je pro mě sice hezká představa,ale nereálná. Točnu stejně žádnou nemám a rotundu bych musel pořádně vyladit...
Mrzí mě,pokud to teď říkám na poslední chvíli,ale asi by z toho skutečně nic nebylo.
Pokud by se to dalo ještě nějak ovlivnit,tak bych to spíš viděl na nějakou tu jedno - dvou místnou remízu. (Mám tady jednu starou neslepenou remízu od Vera,tak třeba by byla motivace jí slepit.)
Hypoteticky : mohla by být remíza ve všech stanicích? a třeba v MB dvě. Z toho jedna pro vlečkový areál Kovošrotu?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 dub, 2015 11:04 am

Tomáš píše:Pokud by se to dalo ještě nějak ovlivnit,tak bych to spíš viděl na nějakou tu jedno - dvou místnou remízu. (Mám tady jednu starou neslepenou remízu od Vera,tak třeba by byla motivace jí slepit.)
Hypoteticky : mohla by být remíza ve všech stanicích? a třeba v MB dvě. Z toho jedna pro vlečkový areál Kovošrotu?

Jednu dvoumístnou remízu pro stanici můžeme mít,ale tá druhá pro vlečku kovošrotu musí být mrňavá :wink: .Prosím rozměry dvojkolejné remízy a pidikůlny pro vleč.loko.

U stanice jsem upravil hlavní vjezdové poloměry oblouků a stanici jsem též srovnal,aby jsi měl stavbu jednodušší.T.K. +120
užitná délka staničních kolejí od nmz. do nmz.
9k-xxxxx
7-535 mm
5-527 mm
3-648/1178 mm
1-1390 mm
2-1268 mm
4-1026 mm
6-(905 mm)

Vjezdové poloměry oblouků:
od Střelic - R365
od Moravského Krumlova - R365/R396
od Ivančic - R321/R353

Stanice Oslavany nebudou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 20 dub, 2015 12:13 pm

milan ferdián píše:To že Michal umí,to víme a návrhy jsou skvělé.No jako matematik realista jsem trochu musel :mrgreen: .Ale i tak Michale díky,protože vím kam jít.

Co máš na mysli, jako že to nevyjde? Pokud vidíš nějakou zásadní botu, tak buď prosím konkrétní.
Jinak je to sice kresleno od ruky a v měřítku 1:20, ale v rámci uvedeného to celkem sedí. Snaím se být vždy spíš na bezpečné straně, takže rezervy dělám spíš větší. Samozřejmě vycházejí malé (ovšem nikoliv nedostatečné) vzdálenosti např. mezi obloukem vlevo a Ivančicemi, možná méně míst u kulis, ale to je dáno vedením tratí v jediné úrovni. Pokud začneme s "patrováním" bude míst o dost víc.
Jak jsem psal je to skica. první nástřel, který je určen k doladění buď se dá překreslit v ruce ve větším měřítku, nebo např. ve WT.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 dub, 2015 12:36 pm

Michal Šuhajda píše:
milan ferdián píše:To že Michal umí,to víme a návrhy jsou skvělé.No jako matematik realista jsem trochu musel :mrgreen: .Ale i tak Michale díky,protože vím kam jít.

Co máš na mysli, jako že to nevyjde? Pokud vidíš nějakou zásadní botu, tak buď prosím konkrétní.
Jinak je to sice kresleno od ruky a v měřítku 1:20, ale v rámci uvedeného to celkem sedí. Snaím se být vždy spíš na bezpečné straně, takže rezervy dělám spíš větší. Samozřejmě vycházejí malé (ovšem nikoliv nedostatečné) vzdálenosti např. mezi obloukem vlevo a Ivančicemi, možná méně míst u kulis, ale to je dáno vedením tratí v jediné úrovni. Pokud začneme s "patrováním" bude míst o dost víc.
Jak jsem psal je to skica. první nástřel, který je určen k doladění buď se dá překreslit v ruce ve větším měřítku, nebo např. ve WT.

Nezdá se mi to u druhé verzi.Skicu jsem bral jako nástřel. :wink: Můžu ti říct,že mi to fakt pomohlo,však brzo posoudíš sám :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 20 dub, 2015 12:50 pm

No to je taky daleko větší divočina.
Mimochodem, pochlap se a Ivančice nevzdávej. :D :D
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 dub, 2015 1:29 pm

Michal Šuhajda píše:Mimochodem, pochlap se a Ivančice nevzdávej. :D :D

Bohatě budou stačit dvě viditelné,tři se mi zdají už moc.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pon 20 dub, 2015 1:37 pm

Proč? Co já bych dal ještě za jednu, aby bylo kam jezdit.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Tomáš » úte 21 dub, 2015 1:21 pm

Hm, elektrárna, to je terno :mrgreen:
Je mě jasný že vy ze severu Moravy k nim máte velmi blízko a není vám to cizí,ale co já :lol: Já si tu v Oslavanech pamatuji už pouze jako růjnu.I když to možná nebývalo tak hrozný jako dneska. Už jsem tam dost let nebyl. První na co si vzpomenu už z dětství,že když se vylezlo z vlaku,hned si člověk všiml té obrovské haldy hlušiny,která tam je asi dodnes. Nemám ani moc potuchy jak to tam všechno fungovalo. (Princip tepelné elektrárny mi znám samozřejmě je) , ale jak se tam dopravovalo z vlaku uhlí atp. No uvidíme,jak rozsáhlý areál chystáš.
Předpokládám,že když tam jezdily dva páry vlaků denně..určitě to mělo víc jak deset vagónů.....co to bylo za vozy....tak tam musela být nějaká speciální skládka. Pochybuji,že to dělníci vykládali ručně. (to bude asi ta zarostlá část odbočující od Ivančic vpravo) Sypalo se to do nějakých doků? z nich pak dopravníky do pecí?
To by si určitě zasloužilo samostatný modul,ale od někomu kdo o tom má ponětí a i tak si myslím,že by to byl dosti náročný model.
Takže pokud o něčem takovém v menším rozsahu budeme uvažovat,proč né,ale budu muset o tomto tématu něco nastudovat.
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » úte 21 dub, 2015 1:57 pm

DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 dub, 2015 3:17 pm

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » úte 21 dub, 2015 3:33 pm

miroslav lengyel píše:Tohle je lepší. http://video.idnes.cz/?idvideo=V140611_ ... domaci_cet

Tak to je síla. :lol: To chci mít :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 dub, 2015 4:26 pm

Vážení sice je tu první plánek se skrytými prostory,nicméně nejsem schopen absolutně zvládnout scener.Takže otázka zní,zda to vůbec přečtete. :( :( :(
Veškerou snahu jsem zaměřil na co nejmíň mít skryté koleje.Napravo ta část se čtyřma výhybkami budou též přístupné zeshora.
Vratná smyčka slouží pro obracení vlakových souprav pro dva hlavní směry a pro koloběh uhelných vlaků do elektrárny v Oslavanech.To vidíte dole,tam budou fiktivní výsypky.
Přílohy
Tomáš.png
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 dub, 2015 4:50 pm

Milane,je to v pohodě. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 dub, 2015 4:51 pm

Koukám,že Tomáš asi dostal infarkt,jak plánek uviděl :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 dub, 2015 4:56 pm

To ne,ale spíš si šel zamluvit všechny přesčasy na 10 let dopředu. :lol: :lol: :lol:
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště