Roco 10787

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Roco 10787

Příspěvekod TonikM » stř 15 dub, 2015 4:44 am

je to dost o tom, že pokud si tu začneš číst to forum od začástku, zjistíš, že ti lidé , kteří tu davali své věci zadara, rozdělili se o své výtvory, tak tu najednou jistí "komerční" členové pomlouvají a schazují. A tak se tu už ani o nic nesnaží. To je problém tohoto fóra. Bylo to jednoznačně nejlepší fórum, které o modelovce byo, bohužel dnes se to už moc řící nedá, po ovládnutí jisté skupinky.

Mohu tě ubezpečit, že to není názor jen můj, ale bojuji tu za ty, kteří se ozvali do SZ, ale nechtějí veřejně neco vyslovit, protože se bojí osočování ze stran již uvedených nebo vyvržení z této komunity.
TonikM

Příspěvekod BorgMcz » stř 15 dub, 2015 5:24 am

Nedokazi zustat chladny, musim se priklonit na stranu Tomika, prave zde popsane duvody, me vedou k zaveru, ze nema cenu sem uz dalsi projekty davat a publikovat.
Po temer mozna i roce, jsem zde musel neco napsat, kdyz jak pise se ostatni boji. Klidne mi tomiku napis, take jsem ted par veci pro AVR zkousel a rad se podelim.
další věci zde - http://www.dccmm.cz nebo http://dcc.zde.cz
BorgMcz

Příspěvekod JanoW » stř 15 dub, 2015 7:02 am

TonikM píše:je to dost o tom, že pokud si tu začneš číst to forum od začástku, zjistíš, že ti lidé , kteří tu davali své věci zadara, rozdělili se o své výtvory, tak tu najednou jistí "komerční" členové pomlouvají a schazují. A tak se tu už ani o nic nesnaží. To je problém tohoto fóra. Bylo to jednoznačně nejlepší fórum, které o modelovce byo, bohužel dnes se to už moc řící nedá, po ovládnutí jisté skupinky.

Mohu tě ubezpečit, že to není názor jen můj, ale bojuji tu za ty, kteří se ozvali do SZ, ale nechtějí veřejně neco vyslovit, protože se bojí osočování ze stran již uvedených nebo vyvržení z této komunity.

Toník, keby si bol na fóre dlhšie, alebo si dal námahu a pozrel sa na staršie príspevky, zistil by si, ako sa mýliš. Jeden z prvých zdrojov (domácich) pre DCC boli DCCkoleje. To sa im uprieť nedá, rovnako, ako zásluha na popularizácii samo-domo výroby. Nie každý modelár je schopný hľadať na zahraničných weboch a ako-tak to upraviť do češtiny alebo slovenčiny. Žiaľ, akákoľvek ďalšia podpora už ďalej nefungovala a v niektorých veciach boli chyby. (V jednom vlákne bola trochu táto história a jej dôvody popísané.) Našli by sa ešte dva-tri weby, kde bola podobná snaha ich autorov o popularizáciu. Patrí medzi ne aj BorgMcz. A pred cca šiestimi rokmi k nim pribudol aj nenápadný Fuldov web. Nikdy nefungoval na komerčnom základe, nakoniec, pozri sa na neho. Len informácie a často námety pre ďalšie úvahy. Všetok software, schémy a výkresy dosiek boli voľne ku stiahnutiu. A keby si tu nechal hlasovať, koľkým ľuďom bezplatne poradil, prípadne im opravil ich vlastné, alebo od nemenovaných výrobcov kúpené výrobky, bol by si určite prekvapený. TAKŽE LEN KECÁČ NEPRAVDY. (viď napr. http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=4237&hilit=servodekod%C3%A9r).
Prečo sa to zmenilo tu tiež bolo aspoň 10x popísané. Našli sa výrobcovia (ani nie druhovýrobcovia, ale "treťo"výrobcocia - menovať nemusím, napr. jeden z Brna), ktorí Fuldove výrobky komplet okopírovali (aj s poznámkou v software) a predávali za vlastné. A asi ťa vôbec neprekvapí, ako robili support - odkazovali na Fuldu. Z týchto dôvodov Fulda z webu stiahol veľkú časť výrobných podkladov. Nie je sa čomu diviť.
Pokiaľ ide o DIGI-CZ, kam sa potom predaj presunul, nikdy neboli ich ceny prehnané. Ale tiež nikdy nemohli nikoho uživiť. Či už Fulda, Honza alebo Bohouš to vždy robili len ako "vedľajšák", pokiaľ z ich rozprávania viem, len, aby sa zaplatili náklady. Ale kto je zabednený a nechce, ten to nepochopí.
Žiaľ, v Čechách je to podobné ako na Slovensku. Úspech sa neodpúšťa a závisť vládne svetom. Nehovorím o ekonomickom úspechu, o tom v takomto prípade nemôže byť reč. Len povedomie o dobrých výrobkoch a na druhej strane závisť, že niekto to vôbec skúsil ....

Sorry za dlhšie kecy, dosť off topic, ale začal si túto tému a neustále prilievaš do ohňa. Pôvodne to bolo o technickom riešení, nie o ľudskej blbosti. Ale kvitujem, že hájiš svoj názor.
A k tým, čo ti vraj píšu do SZ - neviem prečo sa boja vystúpiť. Nikto by im hlavu neutrhol a ty by si nemusel mlžiť ... To už vôbec nehovorím o nejakom vyvržení z komunity. Nemám viac slov.
Naposledy upravil JanoW dne stř 15 dub, 2015 8:58 am, celkově upraveno 1
JanoW

Příspěvekod BohousP » stř 15 dub, 2015 7:47 am

TonikM píše:je to dost o tom, že pokud si tu začneš číst to forum od začástku, zjistíš, že ti lidé , kteří tu davali své věci zadara, rozdělili se o své výtvory, tak tu najednou jistí "komerční" členové pomlouvají a schazují. A tak se tu už ani o nic nesnaží. To je problém tohoto fóra. Bylo to jednoznačně nejlepší fórum, které o modelovce byo, bohužel dnes se to už moc řící nedá, po ovládnutí jisté skupinky.

Toníku, k první větě ti tu něco napsal JanoW o příspěvek výše. A vystihl to perfektně. O pomlouvání a shazování nevím, všiml jsem si jen, že se tu několikrát opakovalo, že vratná smyčka jednoho výrobce nefunguje tak, jako má. To se může stát každému a když se desátý člověk ptá, co s tím, asi to tak bude. Že někdo občas použil ostřejší slova, je pravda a není to potřebné.
Občas Fulda nebo já upozorníme na naše nové výrobky - ale spíš formou odkazu na jiný web. Jestli je to ovládnutí fóra nebo tu zakázaná reklama, to by měli posoudit adminové. Ostatně, takových vlákem je zde daleko víc. (jen namátkově a vůbec ne jako kritiku - naopak, díky za ně http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=17&t=1497, http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?t=7573).
A o ovládnutí diskuze nějakou skupinkou, osočování a vyvržení z komunity ... :lol: ... Nejseš náhodou politik ? Nekoukáš moc často na zprávy ?

Tvůj první příspěvek jsem bral pozitivně, o výrobku, na který jsi upozornil, jsem fakt nevěděl. (Ty a pak i Fulda ano, soudě podle vlákna http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=9052, což mi tehdy nějak uniklo, nebo jsem tomu nevěnoval pozornost.) I kritiku ceny jsem bral, na to má každý právo.
Ale tak nějak se mi zdá, že chceš pokračovat v konfrontaci, i když nechápu důvody. Pokud ano, založ si vlákno s názvem "Proč ne DIGI-CZ" a můžeš pokračovat tam. Je tu na fóru jeden člověk, který mne dokonce obviňoval z nezákonného podnikání, můžete si tam vyměňovat názory. Tady to bylo o technickém řešení, jak už zde zaznělo.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod fulda » stř 15 dub, 2015 8:34 am

TonikM píše:........napsat nějakej program pro microcontrolér..........
ANO, především AVR, ale drobnosti i pro PIC

...Vypálit ho?...........
ANO, cca 3sec přes ISP nebo ICSP

............ Kolik PICů odděláš než to oživíš a vyzkoušíš?....
Rozumně a správně navržené zapojení MCU neodpálí, sám má dost ochranných prvků.

Dál už to komentovat nebudu.

Už se těším na záplavu nových krásných produktů... Zatím jaksi realita mírně pokulhává.

Nehádejte se prosím o pitomostech, máme volné tržní prostředí, ať si každý udělá a koupí co chce.

Lidi co jen vykřikují chytré řeči a nejsou schopni si ani zavázat tkaničku u bot nemá rád asi nikdo, to je jasné. To že tu bude pokaždé existovat skupina lidí, kteří budou chtít vzdorovat za každou cenu je taky jasné, ale že bych si kvůli tomu hodlal dělat starosti, to opravdu nehodlám. Je to přirozená lidská vlastnost. Každé odvětví má svého instantního nepřítele - v potravinách je to Polské jídlo, McDonalds nebo Coca-Cola, v počítačích je to Microsoft ... takže proč bych to v DCC nebyl já že? (ta představa mi lichotí, protože to u nás instantně znamená, že jsem nejlepší).
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod TonikM » stř 15 dub, 2015 10:51 am

Postižená husa se vždy sama ozve že :-)

PS: nejde jen o smyčku, co třeba napadaní NanoX z dcckoleji, atd.... ale slibuji vám , že forum si užite, toto království je vaše ať ste spokojeni.
TonikM

Příspěvekod TonikM » stř 15 dub, 2015 3:46 pm

Toto jsem obdržel a nemám proti tomu žádných výhrad a plně souhlasím s tímto závěrem. Pokud jsem se někoho dotknul, omlouvám se a budu rád, když se tato věc nadobro uzavře.

Kód: Vybrat vše
Odesláno: stř 15 dub, 2015 1:27 pm
Od: BohousP
Komu: TonikM 

Předmět: Roco 10787

Toníku, o postiženou husu fakt nejde. Tvůj první příspěvek měl reálný základ, nespokojenost s cenou. Chápu a beru. Už jsem napsal, že pokud něco v našem procesu změníme, cena půjde níž. A myslím, že to dlouho nepotrvá. Ale pořád nechápu ty další poznámky. Že Fulda občas reaguje arogantně, vím a nelíbí se mi to. Ale DIGI-CZ není jen Fulda, je v tom víc lidí - např. Vít Vaculík (http://maximaus.unet.cz/) a další návrháři. Proto nemusíš shazovat jejich práci. Naopak, pokud máš sám nějaké náměty, nebráníme se spolupráci. Naší koncepcí je spíš spojení a netříštění sil na duplicitní práci.
Pokud jde o DCC koleje - udělali kus záslužné práce - už jsem to několikrát napsal např. http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=7013&p=114398&hilit=Dcckoleje#p114391. A to bylo před třemi lety ... Vůbec jsem tenkrát netušil, že jednou budu s Fuldou spolupracovat. Že DCCkoleje zůstaly na místě a léta neaktualizovaly, je jiná věc. A nevím o tom, že by někdo shazoval jejich centrálu (ona není jejich, ale je to starší verze Pacovy, stejně tak jako že Fulda nebo já jsme do novější centrály zanesli jen minoritní změny).

Sad právě jen u té centrály, zde bylo na začátku několikrát presentováno, že jde o cituji " mojí centrálu nebo moje úpravy" , ale všechny její úpravy jsou právě Pacose, a jsou všechny uvedeny na jeho stránce. Zde právě dotyčný člověk u mě nejvíce klesl, tím jak práci presentoval, naštěstí časem se toto vyjádření změnilo. Já toto fórum sleduji dlouho, ale právě až nyní jsem se stal aktivním. Asi jsem člověk, co nedokáže držet hubu, když s něčím nesouhlasí. ANO je to má velká CHYBA.
TonikM

Příspěvekod sidlo » stř 15 dub, 2015 6:14 pm

To se asi nedělá publikovat soukromou korespondenci. :?:
sidlo

Příspěvekod BohousP » stř 15 dub, 2015 6:28 pm

sidlo píše:To se asi nedělá publikovat soukromou korespondenci. :?:

Já s tím problém nemám, jen jsem už nechtěl pokračovat v diskuzi ve vláknu ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod vvitty » stř 15 dub, 2015 6:37 pm

Když bude zájem ze strany modelářů tak není problém to v létě překlopit do SMT a rázem je cena o pár stováků jinde... a pokud se lidi smíří s problematickým upgrade firmware (procesor natvrdo na desce) tak je to dalších pár pětek dolů... zájemci se mohou hlásit u Bohouše nebo u mě :-)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod vrbav » stř 15 dub, 2015 7:24 pm

len za 24 € pripojím S88 na Loconet Z 21.....

http://www.besserepreise.com/modellbahn ... dapter.htm

skúšal to už niekto ?

PS : Uhlenbrock ma neplatí
vrbav

Příspěvekod TonikM » čtv 16 dub, 2015 4:50 am

vvitty píše:Když bude zájem ze strany modelářů tak není problém to v létě překlopit do SMT a rázem je cena o pár stováků jinde... a pokud se lidi smíří s problematickým upgrade firmware (procesor natvrdo na desce) tak je to dalších pár pětek dolů... zájemci se mohou hlásit u Bohouše nebo u mě :-)

Tak pro případný upgrade se běžně vyvede těch 5 pinů na pinovou lištu v ceně 2kč. Opět je to jen o správném návrhu.
TonikM

Příspěvekod TonikM » čtv 16 dub, 2015 4:52 am

sidlo píše:To se asi nedělá publikovat soukromou korespondenci. :?:

Já myslím, že se to dělá, když se zpráva týká i ostatních a pokud si člověk stojí na svém.
TonikM

Příspěvekod sidlo » čtv 16 dub, 2015 5:15 am

Tady nejde o obsah. Názory a postoje BohousP jsou dlouhodobě stálé. Obsah té zprávy BohousP v minulosti několikrát veřejně deklaroval a tedy není v ní nic nového. To že zprávu poslal jako soukromou, tak k tomu měl své důvody.

Zveřejňování soukromých zpráv je neslušné.
sidlo

Příspěvekod vvitty » čtv 16 dub, 2015 11:49 am

TonikM píše:Tak pro případný upgrade se běžně vyvede těch 5 pinů na pinovou lištu v ceně 2kč. Opět je to jen o správném návrhu.

Ale ja se nebavim o upgrade na dilne, pro me neni problem se pripojit jehlami primo na piny nebo test pointy a nestoji to nic. Tu listu za 2,- Kc jeste musi nekdo zapajet ... kolik beznych uzivatelu ma programator PIC a umi s nim zachazet? Pripadne kde vezmou ten hex co je k tomu potreba? ;-)
Bezny uzivatel se omezuje na upgrade ve forme "vyndam obvod a poslu ho nekomu kdo mi ho preprogramuje", pripadne "necham si poslat preprogramovany obvod a hodim ho do patice".
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi