Když mi to nějak nedalo a viděl jsem to kolečko z modulů

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Ferda píše:Určitě je různorodost čel poněkud omezující při tvorbě layoutu, ale myslím, že množství soumodulí je z tohoto pohledu mnohem horší.
Alespoň MCX se v tomto smyslu několikkrát vyjádřil a layoutů navrhnul docela dost.
Ono i soumodulí lze udělat variabilní.
Ostatně Cipísek o tom ví své. On byl první, kdo sestavil moje skály v Bzenci do "S" i když původně byly koncipovány jako obloukové soumodulí o 4 modulech.
Podotýkám, že soumodulí je v tomto případě správný terminus technikus. Opravdu jsou to 4 samostatné moduly. Na rozdíl od stanice, která je jediným modulem o několika segmentech.
Moduly mají čela dle FREMO i když zrovna "úvoz" je asi jediný v ČR. Nicméně i tak lze sestavit:
1 x dvoumodul 90° + 2 x samostatný oblouk 45°
2 x dvoumoduly po 90°
1 x 4 oblouky do "S"
1 x 4 oblouky do oblouku 180°
V Krakowě byl tento oblouk doplněn vloženým rovným dílem o délce 1200mm. )pochopitelně se správnými čely.
Pro ty kteří nevědí o čem je řeč tak tady je "S" versus Oblouk 180°:
MirekTT píše:Navíc je třeba brát v úvahu i měřítko. Uznávám, že z tohoto pohledu to máte asi těžší. Kde vy neotočíte tramvaj, my zavrtíme i orient expresem
mlha píše:MirekTT píše:Navíc je třeba brát v úvahu i měřítko. Uznávám, že z tohoto pohledu to máte asi těžší. Kde vy neotočíte tramvaj, my zavrtíme i orient expresem
Taky si na vaši produkci nosí návštěvníci lupy aby viděli na provoz na kolejišti.....![]()
![]()
![]()
milan ferdián píše:mlha píše:MirekTT píše:Navíc je třeba brát v úvahu i měřítko. Uznávám, že z tohoto pohledu to máte asi těžší. Kde vy neotočíte tramvaj, my zavrtíme i orient expresem
Taky si na vaši produkci nosí návštěvníci lupy aby viděli na provoz na kolejišti.....![]()
![]()
![]()
Věčný kecálista,sám si bere na tu svoji mikroskop,bo už tež pomalu na to nevidí.
Myšpulín píše:.....jen jeden druh vyrážečů .... Existují ale i opačné....
mlha píše:MuF si vezme nové popelníky.....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků