Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod milan ferdián » úte 31 bře, 2015 7:27 am

rawen píše:
milan ferdián píše:Karviná Moduly TT,má někdo bližší informace :?: :shock:

Nerozumím ti, ale pokusím se odpovědět. Jarda Sikora z našeho klubu získal "doma" v Karviné prostory a spolu s dalšími nadšenci tam založil klub. Před časem to tady oznamoval.
A pokračuje v práci na TT modulech.

Pokud jsi se ptal na něco jiného, zkus to znovu. :wink:

Radek

To že založili KŽM v Karviné to vím (viz.MORAVA),ale o modulech nebyla žádná řeč a ani se neplánovali.Proto se ptám,protože dnes ráno jsem našel v emailu zcela náhodnou informaci o nich.
Takže opětovná otázka,máte bližší informace :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rawen » úte 31 bře, 2015 7:30 am

Jarda psal, že pokračuje na Ropici. Původně jsem mu tiskl výkres čtyřkolejové varianty, ale uvažoval i o dvou kusých (asi) kolejích podle prastarého stavu.
A traťové moduly mu samozřejmě zůstaly. :)

Radek
rawen

Příspěvekod Morris Zapp » úte 31 bře, 2015 9:36 am

mlha píše:Nějak nechápu, proč bys měl být členem Zababova.....,to opravdu není nutné
Bych teda s dovolením tu otázku otočil:
Proč bych vlastně neměl být členem Zababova :?:
Mám zájmy shodné s předmětem činnosti Zababova, chci se členy Zababova spolupracovat, chci čerpat know-how Zababova, chci nakupovat z dodávek pro členy Zababova, tak se proč se teda xakru nestanu členem Zababova??
Členství v Zababově se nepodepisuje krví, nepropadá se ani duší, ani hrdlem, ani statky. Vystoupit ze Zababova se dá velice lehce - prostou nečinností při placení ročního příspěvku. Tak co vám brání??

rawen píše:Ale nějak tak mám dlouhodobě pocit, že na jisté otázky (konkrétně např. "Jak získat tu elektroniku?") se lidem zvenku neodpovídá.
Stačilo by třeba napsat "Je to jen pro členy, klubová záležitost." nebo "Je to opravdu veřejné, postavíš a naprogramuješ podle návodu..." nebo "Je to soukromý kšeft toho a toho člověka, objednej u něj."
Ono to totiž žádný kšeft není: ten, kdo něco takového vyrábí, to dělá ve svém volném čase a za výrobní náklady. Nic z toho nemá. A nedělá to proto, že by ho to bavilo, ale proto, aby pomohl společné hře. A vy se pak divíte, že dodávky lidem, kteří se na společné hře nejspíš podílet nebudou, váznou...
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod mlha » úte 31 bře, 2015 10:11 am

Já člen Zababova nejsem, s klubem spolupracujeme,organizujeme společné akce,
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod rawen » úte 31 bře, 2015 1:40 pm

Morris Zapp: Pokusím se odpovědět na otázku proč se stát anebo nestát členem Zababova.
(velmi osobně, ale to je tak u každého)

Myšlenku modulové nebo segmentové železnice jsem potkal na německých, anglických i amerických webech relativně dávno, kdy mne primárně zajímaly průmyslové a lesní drážky. Měl jsem zahradní 30mm železnici a byl nachystán ji předělat na modulovku. Že existuje Zababov jsem se dozvěděl až později. V tomto kontextu ho chápu jako jednu z mnoha implementací jakési větší myšlenky. Samozřejmě dostatečně významnou, abych ji (podobně jako FREMO) bral v potaz.

Co se nemůžu dopídit je, jak vlastně Zababov funguje. Píšeš tu například o dodávkách pro členy, know-how... To je další věc, na kterou neznám odpověď. Buďto buďte podobně jako FREMO otevření anebo je něco jen pro členy, ale hlavně to řekněte. Kdybych věděl, že určité komodity ven nepouštíte, tak po nich rok nepátrám a nedoprošuju se.
O práci ve volném čase atd. jsem ztratil iluze hned na prvním setkání, které jsem navštívil. Samozřejmě spousta pozitiv, ale i negativa, tak jako všude jinde. Bohužel pozitiva byla v oblasti "hardwaru", který je de facto tvoří každý na svém písečku, a negativa v mezilidských vztazích.
Na dalších setkáních to bylo třeba jiné, ale ten první dojem...

A proč nechci do Zababova. Protože jako jednu ze zásadních a stěžejních činností vidím společná několikadenní setkání (převážně v končinách vzdálených od domova), a na ta se prostě v nejbližších letech s moduly nedostanu. Aniž bych se chtěl zaštiťovat autoritami, všichni tu vidíme, jak situaci osamělého moduláře popisuje MF.

Takže v tomto rozpoložení jsem kývl na Pavlovo pozvání a s Liborem jsme dali vzniknout olomouckému klubu. Pro mne je důležité, že jezdíme sice v malém, ale v dosahu, že se scházíme osobně. A výhledově třeba vyrosteme.
Zababova se nebojím, neuzavírám se před ním, ani nechci jednostranně čerpat výhody. Pokud budu znát pravidla, budu se jich držet. A až bude šance jezdit na setkání po vlastech českých a evropských, tak se zkusím připojit.

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » úte 31 bře, 2015 1:47 pm

rawen píše:A proč nechci do Zababova. Protože jako jednu ze zásadních a stěžejních činností vidím společná několikadenní setkání (převážně v končinách vzdálených od domova), a na ta se prostě v nejbližších letech s moduly nedostanu. Aniž bych se chtěl zaštiťovat autoritami, všichni tu vidíme, jak situaci osamělého moduláře popisuje MF.

Už jsem si zvykl :) .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod VojtikJ » úte 31 bře, 2015 3:55 pm

mlha: vždyť už několikrát jsem to zmínil že od "pradávna" je to pro mě elektricky mimo koleje. Až v obchodě jsem zjistil že digitál nemá dva výstupy jako FZ1.
Jen že vy tady máte svoji, že výhybky mohu ovládat s MM, přičemž na to reaguju tím že to chci na tlačítka a páčky. Dostane se mi odpovědi že to musí být zvlášť od koleje...a je to zase dokola.
Kupuju ROCO + MM na doma.
A ANO KOLEJE JSOU ZVLÁŠŤ OD PŘÍSLUŠENSTVÍ NA SETKÁNÍ.
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod mlha » úte 31 bře, 2015 3:56 pm

rawen píše:Morris Zapp: Pokusím se odpovědět na otázku proč se stát anebo nestát členem Zababova.
(velmi osobně, ale to je tak u každého)

Co se nemůžu dopídit je, jak vlastně Zababov funguje. Píšeš tu například o dodávkách pro členy, know-how... To je další věc, na kterou neznám odpověď. Buďto buďte podobně jako FREMO otevření anebo je něco jen pro členy, ale hlavně to řekněte. Kdybych věděl, že určité komodity ven nepouštíte, tak po nich rok nepátrám a nedoprošuju se.
O práci ve volném čase atd. jsem ztratil iluze hned na prvním setkání, které jsem navštívil. Samozřejmě spousta pozitiv, ale i negativa, tak jako všude jinde. Bohužel pozitiva byla v oblasti "hardwaru", který je de facto tvoří každý na svém písečku, a negativa v mezilidských vztazích.
Na dalších setkáních to bylo třeba jiné, ale ten první dojem...

A proč nechci do Zababova. Protože jako jednu ze zásadních a stěžejních činností vidím společná několikadenní setkání (převážně v končinách vzdálených od domova),

Radek

Zababov funguje jako klub, asi jako i jiné kluby. I náš klub má věci, které ven nepouští, moc jich ale není. Setkání se účastnit nemusíš, povinné to není. K poslední větě, co Ti brání udělat setkání v Olomouci?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod mlha » úte 31 bře, 2015 3:57 pm

VojtikJ píše:mlha: vždyť už několikrát jsem to zmínil že od "pradávna" je to pro mě elektricky mimo koleje. Až v obchodě jsem zjistil že digitál nemá dva výstupy jako FZ1.
Jen že vy tady máte svoji, že výhybky mohu ovládat s MM, přičemž na to reaguju tím že to chci na tlačítka a páčky. Dostane se mi odpovědi že to musí být zvlášť od koleje...a je to zase dokola.
Kupuju ROCO + MM na doma.
A ANO KOLEJE JSOU ZVLÁŠŤ OD PŘÍSLUŠENSTVÍ NA SETKÁNÍ.

Mám dojem, že jsem psal že můžeš ovládat klidně mechanicky, že bych se pletl....?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod VojtikJ » úte 31 bře, 2015 4:00 pm

mlha:
jo psal... ale řekl bych že jsi nebyl sám co zmiňoval výhybky s MM ;)
a to že příslušenství a koleje jsou zvlášť jsem nezmínil jen jedou ;)

Hlavně že jsem se dobral k výsledku... takřka :lol:
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod mlha » úte 31 bře, 2015 4:17 pm

VojtikJ píše:mlha:
jo psal... ale řekl bych že jsi nebyl sám co zmiňoval výhybky s MM ;)
a to že příslušenství a koleje jsou zvlášť jsem nezmínil jen jedou ;)

Hlavně že jsem se dobral k výsledku... takřka :lol:

To že můžeš ovládat vexle MM je jenom návrh, nechceš - nemusíš, není to dogma.Jenom si nemyslím, že Tě to nebude doma dlouho bavit.
Jinak si myslím, že už ses dostal hodně daleko, co tak zkusit postavit první modul..... :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod VojtikJ » úte 31 bře, 2015 4:26 pm

stavím kolejiště :D na moduly nemám materiál (rámy)
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod rawen » úte 31 bře, 2015 4:42 pm

VojtikJ píše:stavím kolejiště :D na moduly nemám materiál (rámy)

Zbývají dva řezy na PP čele a oblouk je tvůj. :)
A o minulém víkendu jsme předběžně domlouvali další řezání, tak pošli požadavky. :)

Radek
rawen

Příspěvekod rawen » ned 21 čer, 2015 7:55 pm

Nazdar,
koukám po boosteru do modulové stanice.
SPAX prozatím přeskočím, vzhledem k jeho (ne)dostupnosti v naplánovaném termínu.
Je jedno, co vyberu? Anebo třeba rozlišovat - a podle čeho? Laický pohled mi říká, že JK signál je snad stejný napříč výrobci, takže by to mělo být jedno...

Díky za pomoc, Radek
rawen

Příspěvekod Mcx » pon 22 čer, 2015 4:00 am

Vzhledem k charakteru modulového provozu - menšímu přehledu co se děje v obvodu krmeném boosterem, oproti domácí situaci, je požadováno max. 3A a velmi rychlá reakce na zkrat - vypnutí. To vše z důvodu ochrany vozidel před zničením.
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly