Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod ReichenbergW » stř 11 bře, 2015 6:17 pm

Pánové nechápu co pořád pitváte? Na jednu stranu se tu rozplýváte nad totálním nesmyslem typu Talbot a pak pitváte Hechty i Vut/Vtu, čí další vozy. Hechty připravil Ivo Mahel podle toho týdeníku, protože pozdější fotku vozu kde jsou nápisy jinak máme v nečitelném provedení. V tom týdeníku je dost dobře vidět. Když ověřujete u pana M. tak musím z dřívějších diskusí i jeho zkoumání konstatovat, že ani on /ani kdokoliv jiný/ nemá všechno. Nám teď výrazně pomohla kolekce výborných fotografií pana Knížka, který vozy fotil ve 40. až 60. letech a jsou tam obrázky které doposud nikde nebyly. Zbytečně plašíte trh. Taky se může stát, že příště bude kulový... Vozy N 28 jsou zdokumentovány i na fotkách. Myslím že vynakládáme dost usilí na to aby to u výrobců dopadlo. Děláme to i pro sebe, takže to rozhodně nechceme šidit...
P.S: Pokud by na fotce byl lůžkový Hecht v původních barvách pak by musel být červený. To je ale nesmysl. Kde jsou vidět zatřené žluté pruhy a nápisy po Mitropě? Je to blbost...
ReichenbergW

Příspěvekod JarPi » stř 11 bře, 2015 6:40 pm

V žádném případě nechci zpochybňovat práci těch, kteří připravují podklady, vážím si jí a vím, že to určitě není jednoduché ty údaje a fotky z dob před padesáti a více lety dohledávat. Jen jsem vznesl dotaz, zda je něco známo něco bližšího k tomu vozu. Pokud si kupuji model v ceně přes 1000 Kč, chtěl bych pokud možno vědět něco o jeho předloze, jak už mnohokrát v tomto fóru zaznělo, modelů typu "UFO" je v nabídce výrobců železničních modelů dost. Právě proto bylo možná dobré o těch skutečně podle reality udělaných modelech zveřejnit co nejvíce informací, aby se alespoň ti, kterým trochu záleží na historické věrnosti, mohli orientovat a nekupovali zbytečně ta "UFA".
JarPi

Příspěvekod ReichenbergW » stř 11 bře, 2015 7:08 pm

JarPi píše:V žádném případě nechci zpochybňovat práci těch, kteří připravují podklady, vážím si jí a vím, že to určitě není jednoduché ty údaje a fotky z dob před padesáti a více lety dohledávat. Jen jsem vznesl dotaz, zda je něco známo něco bližšího k tomu vozu. Pokud si kupuji model v ceně přes 1000 Kč, chtěl bych pokud možno vědět něco o jeho předloze, jak už mnohokrát v tomto fóru zaznělo, modelů typu "UFO" je v nabídce výrobců železničních modelů dost. Právě proto bylo možná dobré o těch skutečně podle reality udělaných modelech zveřejnit co nejvíce informací, aby se alespoň ti, kterým trochu záleží na historické věrnosti, mohli orientovat a nekupovali zbytečně ta "UFA".

To ale i my .-) Jak jsem psal děláme to hlavně pro sebe. Jak to pak s výrobci kolikrát dopadá je věc jiná a tisíckrát už popsaná. Problém je ten, že výrobce mnohdy vybafne nějaký svůj plán a i když jim říkáme, tento vůz ne, ten ano, udělají si to stejně po svém. Nikdo z nás neví vše, a i když ví jeden, zůstane to druhému utajeno, a ví-li druhý, neví první a raději se řekne, že tohle nebylo. Pak se najde snímek, nebo záznam atd. Záznamy jsou ale mnohdy nepřesné. Obsahují mnohdy i jen plány které potom nebyly uskutečněny atd. Tady jsou ty první tři vozy, s tím, že Hecht je už v pozdějším provedení, opet celý modrý, ale už s pruhy a jinak uspořádánými nápisy jako WLB. Jeho číslo ale neznáme. Pokud ho společně zjistíme, není vyloučena další série. Jenže koho to zrovna u f. Roco zajímá - viz WR 484, který byl v pořádku, pak ho vyprodali a udělali si sami WR 486 - což už byl zcela jiný vůz. Jak jim to máme ale vysvětlit, když veškerá vysvětlení ignorují?
Přílohy
ffoto M. Knizek.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » stř 11 bře, 2015 7:22 pm

U sk. 28 jsem nabral jiný vůz. Ba 3-0151 je tady. A jak vyplývá ze skladeb tehdejších vlaků, je možné tyto kořistní vozy řadit společně do souprav se starými Rakousko-Uherskými vozy nebo s novými Bai. Tak to vypadalo v době kdy fotit na dráze nebyla ještě žádná legrace .-)
Přílohy
img639.jpg
Ba 3-0151, Nadrazi Smichov, 1961, foto ing. M. Knizek_img460.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod radeksindy » stř 11 bře, 2015 7:55 pm

Jestli vznikl Ala na základě toho filmu, tak bych ho velice rád viděl. Za odkaz na konkrétní filmový týdeník budu vděčen. Ze zkušenosti vím, že z těch filmů takové detaily jako nápisy na vozech prakticky nejsou k přečtení, jen výjimečně se objeví neco čitelného. Navíc jsem ve svých poznámkách z archivu našel číslo 1-0102 přiřazené jinému vozu.
radeksindy

Příspěvekod ReichenbergW » stř 11 bře, 2015 8:19 pm

radeksindy píše:Jestli vznikl Ala na základě toho filmu, tak bych ho velice rád viděl. Za odkaz na konkrétní filmový týdeník budu vděčen. Ze zkušenosti vím, že z těch filmů takové detaily jako nápisy na vozech prakticky nejsou k přečtení, jen výjimečně se objeví neco čitelného. Navíc jsem ve svých poznámkách z archivu našel číslo 1-0102 přiřazené jinému vozu.

Ala 1-0102 byla Mitropa 36040, Breslau 1923. Určitě je k tomu v NA doklad.

Mimo to: 36040 WLC 4ü-21 15.04.40 - 13.06.40 (Mietwagen, DRG 12 019 Bln), Verbleib unbekannt

P.S: Týdeník je 22/1952 a lepší fotku z toho fakt už nevytáhnu. Provozní číslo i další nápisy (ne všechny) jsou ve filmu čitelné.V roce 1949 byl vůz modrý. Doufám že už bude na pitevně klid a my se budeme moci věnovat přípravě dalších modelů :-)
Přílohy
Ala 1-0102.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod JarPi » stř 11 bře, 2015 9:27 pm

To ReichenbergW: Díky za obsáhlé informace vč. fotek, u mě jsou všechny pochyby ohledně autenticity Ala 1-0102 zažehnány a jdu se s klidem v duši pokochat svým modelem.

PS: Abych taky něčím přispěl do diskuze, přidávám odkaz, kde se píše o původu těchto vozů:
http://www.dbtrains.com/en/coaches/epoc ... a/Sleepers
JarPi

Příspěvekod radeksindy » stř 11 bře, 2015 9:55 pm

Díky za odkaz na týdeník, bohužel jako na potvrou se tento nedá najít. Ale doufám, že se objeví.
K Ala tohoto čísla je mě dostupném seznamu přiřazen jeden WL6ü bez bližšího určení, proto jsem po tom začal pátrat.
radeksindy

Příspěvekod horak » čtv 12 bře, 2015 10:53 am

Ešte sa vrátim k jednotlivým typom a evidenčným číslam...
Dávnejšie sa písalo:

ReichenbergW píše:
horak píše:
ReichenbergW píše:6 rychlíkových vozů je podle reálných fotek, vše ve žlutém popisu 50.- 60. léta, vyjma lůžka, to je starší a bílé. Obrázky v katalogu jsou fotomontáž nebo bludy.

Tie styri ex W4u budu mat aspon ine evidencne cisla ako starsie ROCO 45668-45671 spred cca 5 rokov...???
Ten lozkovy s bielymi popismi bude s cervenym tienovanim? Ak ano, tak bude sediet k Hecht-om ROCO 45651-45653...

Ano, budou úplně jiné. Popis je žlutý a sedí lépe na následující období. Číslování je jiné, bez státních znaků
Ba 3-0112 dom st. Brno
Ba 2-0084 dom. st. Zvolen
Ba 1-0060 ex AB dom. st. Košice
Da 7-0077 dom. st. Brno (tady si teď nejsem jistý jestli jsme to nezměnili na jiný vůz, páč byl problém s vozem který nemá nástřešek)
Ala 1-0102 dom. st. Praha, je se stínem (na pozdější provedení máme fotku, ale neznáme číslo - není čitelný)
Ba 3-0151 je hecht, popis žlutý, dom. stanice Praha-Smíchov
ještě je připravený poštovní Hecht Fa 9-0023 dom. st. Praha, ale zase někam zapadnul.
Tříosáky co má FLM jsou kresleny skutečně pro Roco a měly by být s popisem žlutým jak ještě nebyly. Pánové v tom dělají pěknej bordel...

Ďalej sa písalo:
ReichenbergW píše:A ještě edit. Ba 3-0150 je Hecht. Ba 3-151 je vůz sk. 28. Tak to bude :-)

A vidím tu nejaké nezrovnalosti plánu a reality.
ROCO 64574 - HECHT lôžkový Ala 1-0102 - sedí
ROCO 64575 - HECHT Ba 3-0150 - sedí
ROCO 64576 - Ba 3-0151 - sedí

Ktoré katalógové čísla budú tieto plánované vagóny? Ich počet mi nesedí. Podľa kat. čísel budú iba 3 kusy 64577, 64893, 64894, ale pripravené sú minimálne štyri... :idea:
Ba 3-0112 dom st. Brno - ?
Ba 2-0084 dom. st. Zvolen - ?
Ba 1-0060 ex AB dom. st. Košice - ?
Da 7-0077 dom. st. Brno - ROCO 64577 - toto je viac-menej isté (viď poznámka: tady si teď nejsem jistý jestli jsme to nezměnili na jiný vůz, páč byl problém s vozem který nemá nástřešek)

Ten poštový HECHT Fa 9-0023 by bodol - snáď sa dočkáme...

Škoda, že v ROCO katalógu sú iba karikatúry a nie aspoň reálne predlohy modelov (foto), keď už nie sú modely...

Ako to teda bude? :roll:
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod VD.CSD » čtv 12 bře, 2015 11:42 am

ReichenbergW píše:
Ba 3-0112 dom st. Brno
Ba 3-0151 je hecht, popis žlutý, dom. stanice Praha-Smíchov
...Pánové v tom dělají pěknej bordel...

Ba 3-0112 nebude, miesto neho je Ba 3-0151
Ba 3-0151 hecht nebude, miesto neho je Ba 3-0150 (hecht)

ten bordel robia nielen páni z Modelleisenbahn GmbH
VD.CSD

Příspěvekod zmar » čtv 12 bře, 2015 12:38 pm

ReichenbergW píše:Pánové nechápu co pořád pitváte? Na jednu stranu se tu rozplýváte nad totálním nesmyslem typu Talbot a pak pitváte Hechty i Vut/Vtu, čí další vozy. Hechty připravil Ivo Mahel podle toho týdeníku, protože pozdější fotku vozu kde jsou nápisy jinak máme v nečitelném provedení. V tom týdeníku je dost dobře vidět. Když ověřujete u pana M. tak musím z dřívějších diskusí i jeho zkoumání konstatovat, že ani on /ani kdokoliv jiný/ nemá všechno. ...

Protože znám názor zmíněného pana M na podobné modely, tak jej tu uvedu pro doplnění obrazu. Jistěže nikdo nezná úplně všechno, ale leccos přece jen existuje. Pan M dříve spolupracoval na přípravě modelů. Ale poté, co jej nahradili jiní autoři, kteří se nerozpakují tvořit podle fantazie, je z toho velmi znechucen.
Ale z hlediska veřejnosti se nic neděje. Naprostá většina kupujících stejně nepozná nejen nepatřičnou podobu nápisů ale ani to, že model má chybnou domovskou stanici a revizi nebo dokonce i číslo odpovídající jinému typu vozu.
zmar

Příspěvekod zmar » čtv 12 bře, 2015 3:48 pm

Měl jsem na mysli něco jiného. Reagoval jsem na výzvu nezveřejňovat chyby na modelech nalezené panem M, protože se tím poplaší trh. Ty chyby tam totiž nemusely být, kdyby produkce dál spolupracovala s panem M.
zmar

Příspěvekod VD.CSD » čtv 12 bře, 2015 4:36 pm

forex píše:
zmar píše:Ale na tom druhem Ba me trochu nesedi ten nesymetricky popis, konkretne prava cast vozu, oznaceni tridy a CSD, nemelo to byt osove symetricke, jako vlevo?

To je uplne podla originalu, vo vlakne su obe strany vozu na 2 fotkach, otazka je ci to bolo aj na druhom boku tak isto...

http://diskuze.modely.biz/download/file.php?id=13715&mode=view

http://diskuze.modely.biz/download/file.php?id=12881&mode=view
VD.CSD

Příspěvekod greenery » čtv 12 bře, 2015 5:11 pm

forex píše:Ja osobne az tak zasadne neresim cisla vozu.

.... moje řeč, podstatná je atmosféra a dobově pravděpodobné ztvárnění reálií. Jestli číslo přesně sedí, jsou to body k dobru, ale pokud bych na tom trval u historických modelů vždy a všude (myslím ověřenou skutečnost), asi bych moc modelů neměl.
Proto mě zarazil snímek z vedlejšího vlákna viewtopic.php?f=42&t=7221&start=960#p169602, které s oblibou sleduju. Nádherná souprava, posbíraná z kdečeho "po válce", kombinovaná s baikou. Ale co ta mašina? Nějak mi to nesedí.
Já vím, je to hlavně "hraní" - ale chtěl jsem tím říct, že právě ta "správná" dobová kombinace je pro mě důležitější, než počty nýtů nebo druh písma v popisech vozu (viz právě probíhající diskuse na K-report).
greenery

Příspěvekod Barbucha » čtv 12 bře, 2015 5:21 pm

To jsou profíci, my hračičkové máme lokomotivy v pořádku :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)