Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod Tomáš » pát 06 bře, 2015 7:58 am

Pánové,myslíte, že se dá na stavbu kolejových cest atp. Použit smrková překližka? Vodovzdorna 12mm silná. Dostal jsem se k celkem levnému zdroji. Všude se tu píše jen o buku, ale ten smrk mi na nenosné části nepřipadne špatný. ? :?:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Radek(T) » pát 06 bře, 2015 11:27 am

Jistý problém je, že smrková (případně i borová - chápej levná) překližka bývá dost smolná.
TT digitál, doba mého dětství (končící parní trakce) + 2. svět.válka 1:35
Radek(T)

Příspěvekod knavi » stř 11 bře, 2015 12:38 pm

Radek(T) píše:Jistý problém je, že smrková (případně i borová - chápej levná) překližka bývá dost smolná.

To jako že budu mít při stavbě z ní víc smůlu než normálně (chápej víc toho pokazím?) :lol: ?
knavi

Příspěvekod mizl » stř 11 bře, 2015 12:42 pm

Pokud jsi "šikovný" (viz. Pat & Mat) tak určitě taky :wink:

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Radek(T) » stř 11 bře, 2015 2:22 pm

knavi píše:
Radek(T) píše:Jistý problém je, že smrková (případně i borová - chápej levná) překližka bývá dost smolná.

To jako že budu mít při stavbě z ní víc smůlu než normálně (chápej víc toho pokazím?) :lol: ?

No smůla je, pokud někdo člověka přetáhne smolnou pochodní.
Radek(T)

Příspěvekod Tomáš » stř 11 bře, 2015 3:34 pm

No já jsem zatim nechtěl reagovat,protože to musím okouknout živě. Moc se mi to však nezdá. Protože z těch překližek se dělají podlahy v autobusech. Je to dost namáhané. Vodovzdorně impregnované. Tak že by z toho tekla smůla? Jo viděl jsem podobný drek v bauhausu. Plno suků samá díra.
Ono plotna té bukové 10ky vyjde kolem 1000kč, takle je sice smrk,ale 12ka a plotna stojí polovinu.
Tomáš

Příspěvekod Radek(T) » stř 11 bře, 2015 7:17 pm

Já tedy nejsem rozhodně znalec, ale mám "empirické" zkušenosti ze stavby funkčních modelů z doby, kdy se letadla opravdu stavěla a o různých styro...něco jsme neměli ani ponětí. Pokud jde o překližku tam šly proti sobě 2 parametry -- pevnost a hmotnost. U letadla potřebujete aby to bylo pevné a lehké -- výborný poměr má třeba topolová překližka. Naproti tomu buková bývala opravdu kvalitní ale těžká (což je u konstrukce kolejiště celkem nepodstatný problém). Z jehličnatého dřeva býval obvykle největší aušus, kterému bylo vhodné se vyhnout. Což neznamená, že se nadají sehnat solidní smrkové kousky, ale když vedle sebe vidíte třeba překližku ceiba a nejlevnější smrkovou, tak je to nebe a dudy.
Radek(T)

Příspěvekod Tomáš » pát 13 bře, 2015 9:22 am

Tak vitrínky jsou už na svém místě a jsou plně funkční. Už stačí jen osvětlit. Místa je dost,dokonce mi i zbylo volné. I když ještě nemám vše vybaleno. Podobné dva kousky mám už z minula na protilehlé stěně a ty už jsou osvětleny.
Přílohy
Vb.jpg
Va.jpg
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 13 bře, 2015 10:29 am

Tak vozový park je dostatečný,teď už jen to kolejiště. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pát 13 bře, 2015 3:20 pm

No to teď záleží na mistrovi. :D
Touhle dobou má asi rande s tou svou slečnou,proto se tu teď moc neobjevuje. Termín se už pomalu blíží,ale já "na pilu" netlačím. Vím,že mi psal,že má skluz. Když jsem vydržel čekat na vlastní pořádné kolejiště 20let tak už se teď nezblázním.
ALE TĚŠÍM SE, TĚŠÍM :mrgreen:
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » stř 01 dub, 2015 7:30 am

UŹ je 1.4. Obrázek

už se to blíží .....Obrázek
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » stř 01 dub, 2015 8:49 am

Sice je 1.4. :lol: ,no uvědomuji si,že musím změnit původní můj projekt,protože u mne nad tym skryťákem,povedou v různých výškách dvě tratě.Takže budou dvě varianty.první co Tomáš neuvidí před 1.dubnem a ta druhá co se bude zpracovávat po 1.dubnu a tu Tomáš uvidí.
Nejlepší ze všech variant vidím od Jiřího,která přesně vystihuje vše co Tomáši potřebuješ a až bude ta verze po 1.dubnu prezentována,velmi,velmi se bude podobat verzi od Jiřího :wink: .
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » stř 01 dub, 2015 9:56 am

Práce se na tvém kolejišti teprve rozjíždějí,ikdyž řadu skic nebo výpočtů mám.Ano jednu variantu (skica+výpočty),ale to je vše.A to jsem psal,že budu začínat u tebe daleko později.Odhad doby práce dle složitosti kolejiště je většinou cca tři měsíce.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » stř 01 dub, 2015 5:44 pm

milan ferdián píše:Práce se na tvém kolejišti teprve rozjíždějí,ikdyž řadu skic nebo výpočtů mám.Ano jednu variantu (skica+výpočty),ale to je vše.A to jsem psal,že budu začínat u tebe daleko později.Odhad doby práce dle složitosti kolejiště je většinou cca tři měsíce.

Tak že by k narozeninám v červnu ? 8) :lol:
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 03 dub, 2015 7:43 am

Tak protože jsem dostal vynadáno,že nic nedělám,vzal jsem si to k srdci a začnu tím nejdůležitějším... stavbou staniční budovy. Budova bude pochopitelně Moravské Bránice
Našel jsem na rajčeti tuto stránku ,jednoho kolegy,který se už o to pokusil a povedlo se mu to velmi pěkně.
http://petr6043.rajce.idnes.cz/Stavba_k ... e_Branice/

Já ho oslovil a on mi slíbil,že pošle rozměry,protože taky jede v TT. Takže to nejdůležitější mám. Stavěl to z modelářské lepenky 1mm. Tohle vše mi je jasný. Pak podle obrázků je vidět,že si to všechno na budovu nakreslí. Vyřeže okna,dveře, udělá římsy , vyztuží. tohle vše je jasný.
Trochu mi však není jasný jak spojuje ty jednotlivý stěny,aby z toho vznikl tvar toho kvádru? V rozích jsou vidět jakési zámky,takže to asi z jednoho kusu naohýbaného do čtyř stran nebude. Může mi někdo pomoct?
Napoprvé to asi nedopadne,ale co, kartón stojí pár korun,tak budu zkoušet až se to povede...třeba. :)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště