Jedná se o model vyráběný bývalou firmou ADA. Zde je pohřední vůz udělaný k zastavení výroby. Vyráběly se vozy Bi a Ci. Ještě se občas někde objeví, ale není to vůz Stadtbahnu.
Bohužel jedná se o paskvil vzniklý přeříznutím vozu je toho spousta někteří to vyráběli po večerech jak na běžícím pásu. Ale je to nesmysls. Při větší pracnosti se z dílů dal skutečně postavit čtyřokeňák, ale chtělo to více práce.
Omluva za rychlofoto jeden večer před mnoha lety jsem si pohrál se Stadtbahn vozem od Kleina.
Jen tak tuším , že pohřební vlak dělal jako maloseriovku Josef PINC + ( Plzeň , Prostějov ). Patří k tomu ještě vůz s nízkými bočnicemi se střechou s fialovým katafalkem a rakví .
BRAWA je taky Čína, tak co byste chtěli . Mám od nich jednu modernější cisternu. Zábradlíčka tenoučký, to jo. Ale to je tak všechno. Nové cisterny od PIKO jsou daleko lepší (a je to nejspíš také Čína ).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha, TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
PIKO je taky čína, ale vlastní výrobní závod, tak nemusí čekat co vypadne po otevření kontajneru. Jinak v posledním ŽM (12/2014) už byl článek o postupném přesunu výroby zpět do Evropy (v číně už je draho, daleko,..jenom kvalitu nezmínili)