Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Ferda » čtv 05 úno, 2015 12:34 pm

mlha píše:
milan ferdián píše:
Mcx píše:Vy chcete kamaráda k Řáholci a traťové moduly budou? My s dvojkolejnými Hanušovicemi moc nepospícháme :lol:

To je to nevyslovené písmeno "B" ze strany Milana (mlha). :P Na Vratimov by teoreticky od Ostravy by měly být též dvojkolejné úseky.Otázkou je zda Ferda a Dašek s tím do budoucna počítají a mlha s tím tajně nekalkuloval :?: :mrgreen:

Dvoukolejných modulů máme cca 12 metrů,ano,bude to kamoš s Řáholcem a s Jardovým nádražím,nikde jsem Milane nenapsal,že stanice bude elektrifikovaná.
Zatím je ale stanička ve stádiu plánu,bude pasovat do III.-IV.epochy,to u nás dráty nebyly.

Tak páni Milani...

To Milan: Nemusíte pospíchat. Čela vám stejně pro jistotu ustrouháme.
To Milan: Ferda a Dašek s tím do budoucna počítají!
To Milan: Hlavně aby to bylo směrem k tomu Přerovu. Jinak tu Ferdinandku nikdy nepropojíme! :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 12:42 pm

Ferda píše:To Milan: Hlavně aby to bylo směrem k tomu Přerovu. Jinak tu Ferdinandku nikdy nepropojíme! :mrgreen:

Tady připadá jedině směr pro propojení Břeclav (Hanušovice) - Řáholec (cipísek) - Jardov (Jarda) - stanička (mlha ???) - Hulín (???) - Valašské Meziříčí (???)-Frýdlant n/o (Ferda) - Frýdek Místek (Martin) - Vratimov (Dašek) - Ostrava (Ferda,Dašek)
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 1:29 pm

A zde máte Hulín :) .Jen napojit.Martin K.si již stanici omakal :wink: .
Přílohy
Podlesí86684642.y7cfYqHO.IMG_6777.JPG
Podlesí II.86684721.zRqCT4hy.IMG_6887.JPG
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 05 úno, 2015 1:37 pm

No já už stanici mám,bude to stavět náš nový člen(poku mu zbyde čas,ale je to v plánu).
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » čtv 05 úno, 2015 4:00 pm

milan ferdián píše:A zde máte Hulín :) .Jen napojit.

Milane na ty blechy se my nemůžeme napojovat, vždyť bychom byli něco jak Brunelův rozchod. Vám se vejde do kufru celé moduliště. Ale protože se ti evidentní líbí to větší, tak chodíš jezdit s námi :lol:
To víš stárnem a třesoucí se ruka a slabý zrak tvé velikosti nepřeje :wink:
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 05 úno, 2015 4:02 pm

Jde ta vaše dvojkolejka zdvihnout do 130 cm?? Že bychom na podzim měli něco na trati v Hluku nového.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 4:20 pm

Mcx píše:
milan ferdián píše:A zde máte Hulín :) .Jen napojit.

Milane na ty blechy se my nemůžeme napojovat, vždyť bychom byli něco jak Brunelův rozchod. Vám se vejde do kufru celé moduliště. Ale protože se ti evidentní líbí to větší, tak chodíš jezdit s námi :lol:
To víš stárnem a třesoucí se ruka a slabý zrak tvé velikosti nepřeje :wink:

Čekal jsem jen,kdo první pozná rozdíl.Čekal jsem rychlejší reakci od Milana (mlha),Ferdy nebo Daška a oni nic :mrgreen: .Mám rád lidí,kde je sranda a kde člověk nemusí neustále přemýšlet,aby náhodou neřekl nějakou ho..... nebo špatně a pak to vysvětloval,ikdyž to byl jen hec :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 4:21 pm

Mcx píše:Jde ta vaše dvojkolejka zdvihnout do 130 cm?? Že bychom na podzim měli něco na trati v Hluku nového.

Komu je adresována otázka?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » čtv 05 úno, 2015 4:27 pm

Jak mohou tři Milanové diskutovat :lol: No jasně patřilo to jižní sekci, která má náš normální rozchod.
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » čtv 05 úno, 2015 4:32 pm

Ahoj, ja jen k Raholci. Prozatim vzdy byl Raholec umisten v layoutu jako konec dvoukolejky, ale to neni podminkou. Raholec muze byt i jako uvratova stanice, nebo odbocna nebo klidne i na jednokolejce jako prujezdna z obou stran s jednou vytaznou koleji. Mame modul s rozdelenim dvoukolejky na dve jednokolejky. Nesplnuje sice min radius r-1000 ale dle cadu ma r nejakych 800mm. Jen nevim jak bych zvladal nejaky slozitejsi layout v Raholci jako jednomuzna obsluha.
Dal, kdyz se dodelaji fleximoduly, tak jsme schopni i sjizdet z urcite urovne trebas 130cm o 12cm niz, projet pod mostem (ktery mivam puceny na setkani ten most s troleji) kde nahore je dvoukolejka nebo cast dvoukolejneho vyjezdu z Raholce a bud zustat o -12cm niz nebo nesytama zas vyjet zpatky az se teda dodela ta trat kolem nesyt. Vse zalezi na poctu stavitelnych nohou kterych nemame momentalne dostatek ale budou se dodelavat aby jsme byli vic univerzalni.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod cipisekmp » čtv 05 úno, 2015 4:36 pm

K dvoukolejce, zalezi co vse by melo byt v layoutu. Nechci to tu nejak presne specifikovat a mluvit za ostatni, ale temer vsechny moduly pouzivane v nasem klubu maji nase kovove drzaky, takze kazdy modul co je ma, muze jit na cca 80cm - 130cm. Dal muzme nasim "kopeckem" menit o +/-12cm. Jen je to na poctu stavitelnych nohou viz muj prizpevek vys. Pak uz jen jestli konkretni majitel konkretnich modulu bude chtit aby jeho moduly byli na setkani.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 5:07 pm

mlha píše:No já už stanici mám,bude to stavět náš nový člen(pokud mu zbyde čas,ale je to v plánu).

Díval jsem jen na jednoduchou stanici Bystřice nad Olší a ta má délku v HO 11,77 m bez vjezdových modulů,což je dost.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » čtv 05 úno, 2015 5:36 pm

cipisekmp píše:... kazdy modul co je ma, muze jit na cca 80cm - 130cm. Dal muzme nasim "kopeckem" menit o +/-12cm... Ahoj Cipisekmp.

Pro Milana F. bych prosil zvednout na 165 cm spodní hranu modulu. :D Však víte, ty jeho záda....
milan ferdián píše:Díval jsem jen na jednoduchou stanici Bystřice nad Olší a ta má délku v HO 11,77 m bez vjezdových modulů,což je dost.

Což je normální. Lehkou redukcí se dostaneš těsně pod 10 m a v pohodě jsi na parametrech Frýdlantu, Vratimova, nebo O-Střed.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 5:45 pm

Ferda píše:
milan ferdián píše:Díval jsem jen na jednoduchou stanici Bystřice nad Olší a ta má délku v HO 11,77 m bez vjezdových modulů,což je dost.

Což je normální. Lehkou redukcí se dostaneš těsně pod 10 m a v pohodě jsi na parametrech Frýdlantu, Vratimova, nebo O-Střed.

Tak jestli nejkratší vlakovou soupravu délkově upravíte ze 7,0 m na 5,0 m,tak proč ne.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 05 úno, 2015 5:55 pm

Hoši,na podzim se do Hluku vlezem i s takovýma obludama.Jenom bude jiný problém,uvidí všichni na obě zhlaví?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Moduly