Super,já mám hotovo.Vyšetřit ještě trochu času,hodit vše na papír a ty můžeš klidně začít stavět

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Tomáš píše:Jestli mohu poprosit Milane,rád bych se vrátil k návrhu na kterém jsme se dohodli o pár stránek zpět. Myslím,že není důvod to příliš dramatizovat.
Po konstrukční stránce si s tím musím poradit sám. Pokud to nezvládnu asi bych neměl ani začít. Něco málo už za sebou mám,takže se toho nebojím.
Určitě nebudu začínat na základní desce jako nula. Na této pracovní desce,kterou mám položenou budu teprve pokládat výdřevu nula a tu udělám tak abych se všude pohodlně dostal.
Takže všichni buďme nadále v klidu a nepropadejme panice.
milan ferdián píše:První informace.Celá stanice přemístěna a otočena tak,aby staniční budova byla vidět čelně.Přemístěním stanice se nepatrně změnili užitné délky dopravních kolejí a to od odjezdového mechanického návěstidla (Sxx) k odjezdovému mechanickému návěstidlu (Lxx).
Dopravní koleje:
3 - 1125 mm
1 - 1372 mm
2 - 1372 mm
4 - 1107 mm
Celkově je kolejiště koncipována bez problematických kolejových uzlů.Obě vratné smyčky jsou zakomponovány samostatně a nemají vliv celkově na provoz.Skrytá stanice čtyři staniční koleje.Kolejiště se musí označit jako dětské a to z důvodů potkávaní stejných vlakových souprav jak ve stanici,tak i na dvojkolejném úseku.Zda se soupravy budou míjet záměrně nebo ne,záleží na dispečerovi dopravy.T.K. stanice Moravské Bránice +160 mm.je třeba dodatečná úprava vpravo na základové desce a to rozšířením ze 600 mm na 700 mm,kvůli vratnému oblouku smyčky R310.Poměr stoupání na kolejišti 1:30.
milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Tak to jsem si nerozuměli,já psal,že by mě točilo mít budovu zády k sobě.Aha,Ty jsi otočil zrcadlově celou stanici.
O 180°,zrcadlově ne.
Tomáš píše:milan ferdián píše:miroslav lengyel píše:Tak to jsem si nerozuměli,já psal,že by mě točilo mít budovu zády k sobě.Aha,Ty jsi otočil zrcadlově celou stanici.
O 180°,zrcadlově ne.
Ještě moc nerozumím tomuto.
Znamená to:
A. že dvojité křížení nebude vlevo,ale vpravo a tím se otočí ta stanice?
Tomáš píše:B. že kolej 11 bude blíže u zdi a tím se to celý otočí?
chameleon píše:A další podrobnosti neprozrazujte, ať je to trošku překvapení
chameleon píše:Já jsem zvědavý, kde bude ta točna
Tomáš píše:Točna a ani rotunda nebude. Vždyť to není kam dát. Je to těžké,ještě před rokem jsem byl rád za oválek z kolejí s podložím. No a nyní vymýšlím tolik ptákovin. Na začátku jsem si zadal jeden hlavní cíl. Kolejiště musím zvládnout postavit. Je těžké odolat všemu tomu železničnímu pokušení,ale fakt to asi nejde
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků