Dnes postaveny telefonní sloupy, na rozdíl od telefonního vedení na zastávce Hradec u Jeseníku, kde jde okolo mostu vrchem přes polní cestu, zde byla použita rovněž hojná varianta - konzoly jsou přímo na pilířích mostu a telefonní vedení jde pod mostem. A ještě zbývá strom a pár detailů - třeba ani po 10 letech není dokončen most Taky jsme dnes lehce flokoval, ale bylo to poslední, to není na fotkách zachyceno.
Tak jsem oškubal strom od molitanu a na původní kostru stromu motal fiber NOCH + bezbarvý lak a listí Polák. Strom se nedal vykuchat bez zničení krajiny a tak je nutno ho upravit na místě - jde to špatně, protože není možné strom naklonit. Výsledek prvních úprav na fotkách. Po zaschnutí bude pokračování. Po kolejích jsou ještě nepovysávané floky.
No, tak to úplně nikdy nebude, protože ten úsek se srdcovkou je u napájených srdcovek vždy delší. Takže to nebude dělat dobrotu, zejména 2n vozidla + některé páry se asi budou zlobit, což dají najevo zastavením
A ještě jednou strom po první úpravě (bude třeba upravit další detaily - někde přidat fiber, dosypat listí...) tentokrát již s částečně povysávanými floky okolo trati a na svahu - kde jsem dnes flokoval. Ale myslím si, že proti molitanovému stromu o něco výše je to pokrok.
Dnes jsem pořídil jedno foto za denního světla, už se sice stmívalo, ale je to pro porovnání. Už je vše povysávané, zajímavosti je, že u kraje modulu s mostem (směrem od Moravy) byla lehce sypána jemná hlína pro trochu potlačení zelené, zastříknuto Sportakrylem a do toho bylo flokováno - tedy do Sportakrylu v tom ředění cca 1:1 s vodou. Není v tom problém, drží to dobře
Dnes jsem trochu opravil listí na bříze, a přidal něco listnatých bylin. No, myslím, že na 10 let starý modul to vypadá velmi dobře a určitě si minimálně dalších 10 let modulového provozu užije. Z hlediska pracnosti se vyplatí rekonstrukce, než zahodit a stavět znovu, ale musí to mít solidní základ - jak konstrukce modulu, tak tvar krajiny, což zde bylo splněno.
Celkem jsem na renovaci modulu odpracoval cca 8 hodin, ještě něco práce bude na kabeláži DCC, ale to už bude maličkost. A tak na závěr jedna dnešní večerní fotka opět přes most směrem na modul odbočky Morava, kde jsem zkoušel lokomotivy a Zdenův ovladač OTO, po aktualizaci software.