Dolní Lhota - pomoc začátečníkovy při plánování

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Dolní Lhota - pomoc začátečníkovy při plánování

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 25 led, 2015 4:46 pm

Pěkný,není kam spěchat. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 6:35 pm

Tak tak :)
MarekD

Příspěvekod milan ferdián » pon 26 led, 2015 7:24 am

Tyto kolejiště autora vždy velmi potěší,protože vidí,že jeho práce byla trochu k užitku. :wink: Těšíme se na pokračování.Jednu poznámku,ten skryťák,přístup zespod nebo zezadu. :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MarekD » pon 26 led, 2015 11:01 am

Díky moc Milane za ten plánek, předevčírem jsme na něj půl hodiny koukali a obdivovaly jak je propracovaný :). Práce jde pomalu, protože momentálně nebydlím vůbec doma a tam na tom dělá jen otec s bratrem a já je na dálku nějak koriguju v drobných pracích a společně se aspoň jednou za měsíc sejdeme na víkend a pracujeme.

K otázce: SN má přístup po celé zadní straně (v bočnici kolejiště budou 3 velké průzory) + skrytá výhybna vlaků směr koncová stanice je přístupná zespoda, jak je vidět i z fotky.
MarekD

Příspěvekod MarekD » pon 26 led, 2015 11:22 am

Rád bych tady rozběhl menší diskuzi o elektrickém zabezpečení kolejiště a nechal si zhodnotit svůj dosavadní návrh.
pro začátek připomenu, že vláčky ovládám digi přes roco centrálu a kolejiště bude mít dva samostatné panely a to na hlavní trať a na koncovou stanici
1)V SN jsou 3 koleje průjezdné a jedna kusá. Z čehož jednu stanovuji jak průjezdnou v obou směrech a dvě v jednom směru. Tudíž tam udělám jednoduché izolované úseky, aby mašina zastavila na fleku a já se o ni nemusel starat.
2)V hlavní stanici budou pouze skupinová odjezdová návěstidla, tz. 2 v levém zhlaví a 1 v pravém, ty budu ovládat samostatně a nebudou mít přímí vliv na samotné řízení.
3)ve stanici umístím na všechny průjezdné koleje ABC moduly, aby vlak krásně zastavil přes peronem. Na panelu tedy budu mít jen páčkový spínač, kterým modul buď aktivuji nebo deaktivuji.
4)samotné řízení tedy bude tak, že po tom co mašinka zastaví si sám hodím na návěstidlo zelenou (asi zase páčkovým přepínačem) a deaktivuji abc modul.

Je to moje první kolejiště a tak nemám s provozem žádné zkušenosti tak budu rád když mi tento návrh zkušenější zhodnotí a navrhnou případně změny nebo věci co by tam ještě mohli být.

Díky!
MarekD

Příspěvekod Blizzy » pát 20 úno, 2015 6:11 pm

mizl píše:Jako podklad pod koleje používám toto : http://www.podlahove-topeni.cz/cz/e-sho ... ky/starlon
Jeden balík mi vyšel na mě celé kolejiště a to dávám jako podklad na celou desku a poté i pod koleje.
Michal

Zacima delat kolejiste a koukam po podkladu a ten starlon se mi zda jako nejvhodnejsi i co cenove se tyce, ale mam jednu otazecku - cim se to lepi - korek mi je docela jasne prilept disperkolem, ale cim prilepit tenhle material a chova se to stejne pri pokladce koleji (zasypat a zakapat disperkolem) ?
Blizzy

Příspěvekod mizl » pát 20 úno, 2015 9:21 pm

Osobně jsem vše lepil disperzí zředěnou 1:1 vodou. Je faktem, že na přichycení to stačí, ale dá se to v pohodě odtrhnou. Nicméně po zaštěrkování a prolití lepidlem to drží obstojně. Jako čert. Žádné jiné lepidlo nežli disperzi nepoužívám. Krom sekundového lepidla na lepení domečků. Ovšem to nelze použít na materiál pro podloží pod koleje.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Blizzy » sob 28 úno, 2015 11:59 pm

Tak jsem nakonec koupil ten starlon a v obi mi poradili lepidlo v kartusi na polystyren za 55,- - zkousim to tim lepit a drzi to perfektne (alepson prvni polozene pasy) - hezky se to vymackava a je to cca za 1/2 hod prilepene - ne vytrzene - uz se to nehne
Lepim to jenom uzkym prouzkem co vymackam z kartuse uprostred - zbytek uz dodela jak zde jiz bylo receno pri zasipavani koleji disperkol.
Takze dalsi tip - kdyby nekdo nahodou
Blizzy

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště