Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod cipisekmp » ned 25 led, 2015 5:22 pm

Ahoj, takovych rozdilu a daleko horsich je na setkanich videt spousta. Ja v tom nevidim takovy problem vzhledem k tomu ze nepredpokladam ze ty dva moduly patri trvale k sobe.
Cau Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod mlha » ned 25 led, 2015 6:23 pm

kremák opět v provozu?Byl to ten dekodér?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 6:38 pm

Pánové moc krásný moduly, chci se zeptat někde jsem jednou narazil na fotku kde bylo jak patinujete koleje a pražce. Byl tam přesný normovaný postup jakou agamou se stříkají pražce, jakou koleje atd... jen si nejsem jistý jestli si to nepletu s normou Zababova, nic méně ani jedno nemůžu najít :) Nasměrujete mě někdo?
MarekD

Příspěvekod Pavel-HP » ned 25 led, 2015 7:08 pm

Tak to je v doporučení Zababova i jak má modul na přechodu vypadat.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 7:41 pm

Díky, omlouvám se za poslední off topic, ale někde jsem narazil jednou na fotku kde to bylo vyfoceno na mini diorámátku kde byli postupně vrstvy. Zkrátka nejdřív, korek, potom myslím zástřik tmelem, pak nějakou agamou, pak boky kolejnice, atd... Neví někdo kde to najdu?
EDIT: a bylo to někde na rajčeti
MarekD

Příspěvekod Barbucha » ned 25 led, 2015 7:46 pm

MarekD píše:Díky, omlouvám se za poslední off topic, ale někde jsem narazil jednou na fotku kde to bylo vyfoceno na mini diorámátku kde byli postupně vrstvy. Zkrátka nejdřív, korek, potom myslím zástřik tmelem, pak nějakou agamou, pak boky kolejnice, atd... Neví někdo kde to najdu?
EDIT: a bylo to někde na rajčeti

Co toto?http://www.kolejiste.wbs.cz/Stavba-kolejiste-3-cast.html Nestačilo by?
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » ned 25 led, 2015 7:49 pm

MarekD píše:Byl tam přesný normovaný postup jakou agamou se stříkají pražce, jakou koleje atd...

Žádný normovaný postup nepotřebujeme, neb vzhled pražců a kolejnic není unifikován (naštěstí :lol: ) Na pražce já většinou používám Agamu F3M a na kolejnice - Rez, různé hnědé matné....
Mcx

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 7:56 pm

Je mi to jasný jen někde na rajčeti jsem našel krásné vzorově ukázené diorámátko "v řezu" jak se to patinuje, nenechává mě to klidným než to najdu a nějak se nedaří :D
MarekD

Příspěvekod Mcx » ned 25 led, 2015 8:00 pm

Pavel-HP píše:jen ta rozhraní mezi moduly k sobě jaksi zrovna moc nepasujou.

No, cca 70% odstínů floků je shodného odstínu a naštěstí příroda nemá unifikovaný vzhled, nikdy mít nebude a místy má různé barevné přechody. Vzhledem k tomu, že je touto technologii flokování v podstatě pointilismus, tak nikde ostré přechody nikdy nebudou, pokud je tam záměrně nechci, což je například na zastávce Hradec.
A normovaný vzhled krajiny na rozhraní ..... :D , to neeee. Dovedete si představit moduly, které vždy po metru přecházejí do normovaného odstínu. Určitě něco jiného budou dva "anglické trávníky" dvou různých odstínů vedle sebe, ale něco jiného je barevné podání které se nekryje z 30-40% to je naprosto ok.
A vzhledem k tomu, že minimálně s Kunčicemi, ale i Slováckem používáme v základu stejnou "množinu" floků tak bychom ve výsledku měli zůstat v barevné přechodové toleranci. Krajina je umělecké dílo, které nejde normovat :wink:
Mcx

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 8:08 pm

Když jsme u toho jak postupujete u barvení? Nejdřív pražce a jiným odstínem příchytné šrouby. Zvlášť pak nastříkáte kolejnici a očistíte ji svršek a navléknete do pražců a až potom štěrkujete?
MarekD

Příspěvekod rawen » ned 25 led, 2015 8:14 pm

rawen

Příspěvekod MarekD » ned 25 led, 2015 8:19 pm

Yess to je ono! To by mě ve snu nenapadlo, že to má na rajčeti Mirek u kterýho trávím čas furt :) Díky moc!
MarekD

Příspěvekod Mcx » ned 25 led, 2015 8:25 pm

Hotové položené kolejové (dřevěné, ocelové pražce) pole nejprve stříknu odstínem F3M a pak buď ručně štětcem nátěr kolejnic, nebo jsem i použil stříkání zboku. Drobné kolejivo - upevňovadla u dřevěných pražců nijak zvlášť neřeším. O kolejového pole s betonovými pražcemi je to trochu jinak - rozdíl barvy, byť "špinavého" betonového pražce a upevňovadel je větší a je třeba je natřít společně s kolejnicí.
Po zaštěrkování je celé ještě možné patinovat - např. v místech, kde se často brzdí....., nebo třeba oblast výhybkových jazyků.
Ještě je možné dělat rozdíly vzhledu současné tratě a tratě před 40-50 lety, kdy byl ještě parní provoz, nikdo si moc na ekologii nehrál.....
Mcx

Příspěvekod Barbucha » ned 25 led, 2015 8:27 pm

Já zas používám na starou rez Agama 29M. Záleží, co člověku padne do oka. Když jsem si z Maloměřic donesl šutr, tak mi to sedělo nejlíp právě s 29M :-). Teď jde o to, jestli mají v Maloměřicích na nádraží normovaně rezavý šutry.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » ned 25 led, 2015 8:36 pm

To nejde normovat - jinak vypadá pojížděná trať, jinak vypadá málo požívaná kolej......, právě u mirkatt je ta rez taková - jako čerstvě orezlé železo, spíše mi to připadá jak kolejnice na montážce, nebo na čerstvě položené nové koleji. A zabarvení štěrku od rzi z kolejnic - to asi ne.
Holt každý má trochu jiné vidění, já se inspiruji z množství fotografického materiálu, který jsem pořídil a z toho co si pamatuji, historických fotografií, celou vojnu jsem pokládal a trhal koleje (celkem asi 70 km, před 35 lety) , dělal na montážní základně... prostě mám to před očima.
Např. jak jiné zabarvení mají kolejnice dnešních koridorových tratí.
Naposledy upravil Mcx dne ned 25 led, 2015 8:38 pm, celkově upraveno 1
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly