Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod jirkan » pát 23 led, 2015 9:06 am

Na německých stránkách Hornby je prospekt pro Němce, ve kterém jsou další dva sety ypsilonů s jídelnou v klasické červené Mitropě. Tak třeba by to jednou mohlo být i v modré?
jirkan

Příspěvekod jirkan » pát 23 led, 2015 9:21 am

U Tilliga je taky dost českých omalovánek, ale jako největší vtip se mi zdá, že oprášili zkrácené Y 1:100 včetně pošty a jídelny, ovšem za zcela nezkrácené ceny mezi 45 a 50 E :mrgreen:
jirkan

Příspěvekod radeksindy » pát 23 led, 2015 9:36 am

Kotel na jednotném spodku je BOMBA !!! Ted už jenom aby to nezku***li. Nemyslím barevně nebo nápisově, ale hlavně rozměrově a modelově.
radeksindy

Příspěvekod George V. » pát 23 led, 2015 10:16 am

No mně tam fascinují ty Aee a Bee na jednotném spodku z klasických Y :mrgreen: . Nechápu. Kdyby udělali aspoň pořádnej odporák...

A co ta 4n cisterna RYKO, má to nějaký reálný základ?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod JarPi » pát 23 led, 2015 9:25 pm

Ten vůz na přepravu zvířat M (ex DRG řada Vh, Gattung Altona, později Hamburg), který je mezi avizovanými novinkami od Tilliga, už dělalo v provedení ČSD Sachsenmodelle před asi 10 lety. Vlastním ho z té doby, ale za celou dobu jsem nikde nenarazil na fotky nebo informace k tomuto typu u ČSD. Neví někdo, zda se tento typ po válce skutečně vyskytoval u ČSD, nebo zda se tu (jako mnohdy) jedná o fikci?
JarPi

Příspěvekod greenery » pát 23 led, 2015 11:19 pm

greenery

Příspěvekod radeksindy » sob 24 led, 2015 10:25 am

Neví někdo, zda se tento typ po válce skutečně vyskytoval u ČSD, nebo zda se tu (jako mnohdy) jedná o fikci?

Nejedná se o fikci, vozů řady M německého původu tady po válce zůstalo hned několik typů.
radeksindy

Příspěvekod ReichenbergW » sob 24 led, 2015 1:44 pm

Ano přesně tak. Vůz je podle této fotky. Jinak jsem dělal ještě Bim, Be a Da s novým označením. Ostatní vozy jsem viděl až v katalogu. Pomalu si začínám zvykat :-) Zkracený hytlák a zbytek Y je samozřejmě chujovina nebeská, takže vůbec netuším co tím sledují...
Přílohy
M2-44657, asi Bubny, foto M. Knizek_img751.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod Rtep » sob 24 led, 2015 2:21 pm

HERIS novinky 2015

http://www.heris-modelleisenbahn.de/pdf/newsmesse-2015.pdf

pivovarský vůz BEB knížecího pivovaru Krušovice EP 1

Obrázek
Rtep

Příspěvekod ReichenbergW » sob 24 led, 2015 3:26 pm

No jestli je ta "vysoká kvalita" tohle, tak jednak to mám už půl roku doma, a pak to provedení je oproti předchozím vozům "dost drsný". Zejména poslední hlavní nápis pivovaru nějak s tím co mají v katalogu nějak neštimuje...
Přílohy
DSCF1350.JPG
ReichenbergW

Příspěvekod petr.klems » sob 24 led, 2015 10:55 pm

Zdravím pány modeláře ( a vláčkaře též ).
Nezlobte se že zde plením, ale měl bych dotaz ohledně novinkového nákladního vozu Tcms ČD od firmy Roco.
http://www.modely.biz/modelova-zeleznic ... z-tcms-cd/
Můj dotaz se týká barevného provedení. Na fotce se mě zdá, že vůz je tak trochu moc do červena. Neměl by být spíše víc hnědý, tak jak ho kdysi vyrobila firma Kleinmodellbahn?
Je použitý odstín na voze správný, nebo firma Roco opět tak trochu šlápla vedle.
Předem všem díky za odpověď
petr.klems

Příspěvekod ReichenbergW » ned 25 led, 2015 9:56 am

petr.klems píše:Zdravím pány modeláře ( a vláčkaře též ).
Nezlobte se že zde plením, ale měl bych dotaz ohledně novinkového nákladního vozu Tcms ČD od firmy Roco.
Můj dotaz se týká barevného provedení. Na fotce se mě zdá, že vůz je tak trochu moc do červena. Neměl by být spíše víc hnědý, tak jak ho kdysi vyrobila firma Kleinmodellbahn?
Je použitý odstín na voze správný, nebo firma Roco opět tak trochu šlápla vedle.

Tak i v tomto případě platí - viz nahoře, tj. neřešte obrázky v katalogu. Jednak je to fotomontáž, a pak to je prostě nějaký vůz na který je naroubováno logo ČD. Barva je tam předepsaná tmavší.
ReichenbergW

Příspěvekod mnitka » ned 25 led, 2015 1:07 pm

Právě KMB si s barvami moc hlavu nedělal, pro ČSD/ČD modely většinou používal hnědou užívanou na nákladní vozy u OEBB (RAL 8016 Mahagonová hnědá) - proto byly modely KMB tak hnědé.

Barvě na ROCO vozech jsem se věnoval zde http://www.mnitka.com/cervenohneda/ , jaký RAL ROCO dnes používá je spíše otázka na pana ReichenbergW (taky by mě to zajímalo).
mnitka

Příspěvekod greenery » ned 25 led, 2015 1:20 pm

ReichenbergW píše:

Tak i v tomto případě platí - viz nahoře, tj. neřešte obrázky v katalogu. Jednak je to fotomontáž, a pak to je prostě nějaký vůz na který je naroubováno logo ČD. Barva je tam předepsaná tmavší.

Řekl bych, že obrázek je foto skutečného modelu na prodejně p. Daleckého.
Mám takový dojem, že ta sytá červená na modelech ROCO má původ v nátěrech muzejních vozů, např. Ztr (depo Zdice) http://www.saxi.cz/index.php?page=exponat&idexp=7.
Taky by mě zajímalo, nakolik je odstín autentický.
ROCO tak lakuje vše, co z nich vypadne, ale pro IV. epochu a dále se mi to taky nějak nezdá.
greenery

Příspěvekod greenery » ned 25 led, 2015 1:34 pm

radeksindy píše:Kotel na jednotném spodku je BOMBA !!! Ted už jenom aby to nezku***li. Nemyslím barevně nebo nápisově, ale hlavně rozměrově a modelově.

... :o :idea: jestli se nepletu, je to první model tuzemské konstrukce nákladního vozu (netuzemský výrobce modelů), doufám, že nezůstane jen u něj. A že to jezdilo Dánsku mě dost překvapilo.
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)