Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod milan ferdián » pát 23 led, 2015 2:43 pm

Tomáš píše:Tak jinak.
Šlo mi především o to abych si udělal, "velmi hrubou" představu co a jak se na můj prostor vleze. Přece nikdo netvrdí,že zrovna takhle to bude. Právě třeba ta hlavní stanice by mohla být vedena víc po úhlopříčce a tím bych mohl mít NĚKTERÉ koleje "slušných" délek. Pokud ta užitná hodnota vyjde aspoň nějak rozumně budu rád a rozhodně si nebudu rvát vlasy kvůli tomu,že se mi na každou kolej nevleze brejlovec s 5ypsilonama.
Jedinou věc kterou bych rád měl ... v co možná nejpodobnějším provedení... je ta část co jsem na obrázku označil červeně. Měl by to být "úsek" tratě kde, "hlavní trať " (označená zeleně) vede ve stoupání do prostoru....., kdežto ta "lokální trať" (označená modře) mírně klesá v oblouku a ....mohla by mizet někam do tunelu...
Zbytek je čistě můj pokus naučit se s programem a je "imaginární".
Tak to jen na vysvětlenou.

Já věděl co mi na té fotce nesedí.To je kolejový úsek ze Střelic.Co mají společného s Moravskými Bránicemi :?: Já jsem ti tam chtěl vrazit ten Ivančickej viadukt a trať nějak smotat do fiktivních Oslavan :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 23 led, 2015 6:07 pm

Tak popořadě.

"Milane bohužel slibované obloukové výhybky nejsou,co s tím budeme dělat"

Počkám do konce jara a tím to hasne. Nejvzdálenější termín stanovuji na konec dubna. Pokud 1.5. nebudu mít od svého dodavatele jasný slib dodání Ihned, tak na ty obloukovky z výšky..víš co.. už čekám dost dlouho.

"traťový poloměr bude R321"

Tento poloměr byl zamýšlen jen kvůli těm obloukovým výhybkám Kuehn? Protože já bych raději,kdyby se daly použít ty tilligovi poloměry 310, lépe 353, nejlíp 396. Nejde o to že by se mi Kuehnův poloměr nelíbil,ale šablony na flexi koleje už mám právě vypáleny z těch tillig poloměrů.

"To je kolejový úsek ze Střelic.Co mají společného s Moravskými Bránicemi"

Ano je to kolejový úsek za Střelicema. Za M.Bránicema je něco podobného,ale v rovině. No mě ani ve snu,nenapadlo,že by tam šlo udělat to co náleží k těm M.Bránicím. Ten úsek u Střelic mě připadne modelově méně náročnější a provozně zajímavější. (to je pouze moje osobní domněnka)

"Já jsem ti tam chtěl vrazit ten Ivančickej viadukt a trať nějak smotat do fiktivních Oslavan"

Ivančickej viadukt :lol: :lol: :o
S tím viaduktem bych byl opatrnej. Sice to zní lákavě,podobně jako "osmimístná rotunda s točnou" ale přeci jen bych se raději držel při zemi. :D Jedině,že bych to zadal Mnitkovi aby ho vyrobil,protože on jedinej se ptal jestli bude. Mě to teda ani ve snu nenapadlo.
Fiktivní Oslavany beru.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 23 led, 2015 6:12 pm

Tomáši,ale obloukové výhybky mají poloměr R321.Teď tomu nerozumím,jak budeš čekat do 1.května?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 23 led, 2015 6:38 pm

milan ferdián píše:Tomáši,ale obloukové výhybky mají poloměr R321.Teď tomu nerozumím,jak budeš čekat do 1.května?

Omlouvám se.Zmastil jsem to já.Teď jsem si ověřoval určité informace. Počkám do konce 1Q jestli budou...ohlášeny jsou na 1Q...(dodavatel tomu nevěří) Takže ne do května,ale do 31.3.2015. Pokud nebudou do 31.3. v prodeji,nebudu s nimi počítat. To by mělo sedět i na termín návrhu ne?
Ale jak říkal Aleš spíš nebudou,takže o tom asi netřeba přemýšlet a poloměr 321 můžeme vypustit z hlavy.
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 23 led, 2015 6:43 pm

Dobře.Vyzkouším si i co se dá navrhnout z jednoduchých výhybek za zhlaví.Ano od 1 dubna na tvoje kolejiště najíždím.V klidu popřemýšlej co ještě musíš dodělat,připravit atd.Ještě jedna věc,bavili jsme se spolu o ceně za jeden metr čtvereční?(platí jen pro plochu kolejiště).
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 23 led, 2015 6:55 pm

milan ferdián píše:Dobře.Vyzkouším si i co se dá navrhnout z jednoduchých výhybek za zhlaví.Ano od 1 dubna na tvoje kolejiště najíždím.V klidu popřemýšlej co ještě musíš dodělat,připravit atd.Ještě jedna věc,bavili jsme se spolu o ceně za jeden metr čtvereční?(platí jen pro plochu kolejiště).

Hele pak to nějak vyčísli. Buď to ustojím, nebo prodám ženu a děti. Co bych pro vláčky neudělal.. :lol: :lol: :lol: :lol: Po kompletní rekonstrukci nového bytu jsem připraven na cokoliv,takže v klidu,neboj se,že bys o svůj honorář přišel. :D
Tomáš

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 23 led, 2015 6:58 pm

Jéééé já zapoměl,v že to je s toho sci-fi kolejiva. Tak leda klasik vyhybky a naskládat je do oblouku - točit do leva.
Jeff Hopper

Příspěvekod milan ferdián » pát 23 led, 2015 7:01 pm

Tomáš píše:Hele pak to nějak vyčísli. Buď to ustojím, nebo prodám ženu a děti. Co bych pro vláčky neudělal.. :lol: :lol: :lol: :lol: Po kompletní rekonstrukci nového bytu jsem připraven na cokoliv,takže v klidu,neboj se,že bys o svůj honorář přišel. :D

Já se nebojím,manželku s dětmi si nech,mě stačí jak prodáš svůj autobus :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pát 23 led, 2015 7:55 pm

Klidně mu do toho započítej i podlahu a strop, stejně si bude vymejšlet :-D
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » sob 24 led, 2015 9:10 am

Barbucha píše:Klidně mu do toho započítej i podlahu a strop, stejně si bude vymejšlet :-D

Tak to já vím.Proto si dělám zásobu uklidňujících prášků :lol: :lol: :lol: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » sob 24 led, 2015 9:05 pm

Takhle je to lepší? :D

OPRAVENO
Přílohy
Futurama 2.jpg
Naposledy upravil Tomáš dne ned 25 led, 2015 8:50 am, celkově upraveno 1
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » sob 24 led, 2015 9:15 pm

Už jo :-) Už se v tom i vyznám.
Barbucha

Příspěvekod lajblt » sob 24 led, 2015 9:57 pm

Jen malá úprava: Souběh dvou tratí vlevo nemůže mít rozteč kolejí 44 mm, pokud jedna trať klesá a druhá stoupá.
lajblt

Příspěvekod Tomáš » ned 25 led, 2015 8:51 am

lajblt píše:Jen malá úprava: Souběh dvou tratí vlevo nemůže mít rozteč kolejí 44 mm, pokud jedna trať klesá a druhá stoupá.

Sice mi nejde do hlavy proč by tak nemohlo být? Kvůli místu?
Ale i tak jsem to upravil.
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » ned 25 led, 2015 9:20 am

Když tam postavíš opěrku (zeď), tak by ti nevyšly průjezdný profily.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště