Kolejiště H0 do eL 420cm x 265cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště H0 do eL 420cm x 265cm

Příspěvekod milan ferdián » úte 20 led, 2015 7:52 pm

Příslušné depo může být jen určeno pro provoz na vedlejší trati nebo lokálce a jen v případě parního provozu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 20 led, 2015 8:10 pm

A co treba odbocka z dvoukolejky neco na zpusob Menhartic apod. a ta odbocka by ustila do uvratove stanice? Ale to by chtelo asi vetsi plochu :lol: :lol: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Barbucha » úte 20 led, 2015 8:31 pm

To šikmý nádraží se mi líbí, ale ta dvoukolejka je fakt děsná na tak malým prostoru. Proč neudělat hlavní jednokolejku, třeba i elektrifikovanou? S depem se vyřádit na vedlejší.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod mpirkl » stř 21 led, 2015 6:01 pm

Tak tu máme nový den a já přicházím s novým upraveným plánem. Dvoukolejku jsem s těžkým srdcem zrušil. Už tam je i vratná smyčka (dá-li se to považovat za vratnou smyčku). Před rotundou bude točna a okolo dodělám depo.Elko ještě také doladím ,asi nějaká menší fabrika ,pila nebo něco podobného. Sice to znovu nebude dle vašich představ ,ale malí pokrok tam snad je (doufám) :)
Přílohy
novy navrh 3D_2.PNG
novy navrh 3D.PNG
novy navrh.PNG
mpirkl

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 led, 2015 6:07 pm

mpirkl píše:Tak tu máme nový den a já přicházím s novým upraveným plánem. Dvoukolejku jsem s těžkým srdcem zrušil. Už tam je i vratná smyčka (dá-li se to považovat za vratnou smyčku). Před rotundou bude točna a okolo dodělám depo.Elko ještě také doladím ,asi nějaká menší fabrika ,pila nebo něco podobného. Sice to znovu nebude dle vašich představ ,ale malí pokrok tam snad je (doufám) :)

No tak moment :!: To kolejiště bude tvé,né naše.Velmi rychle se vzdáváš :evil: Všechno jde,jen trpělivě hledat.My tu nejsme od toho,aby jsi se nám zavděčil :wink: .Takže dvojkolejka zpět do hry.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MIKO-VLAKY » stř 21 led, 2015 6:07 pm

Ahoj!
A až v té smyčce vlak otočíš, jak ho vrátíš zase do původního směru?...
Milan Kovářík
HO (III. epocha)
http://www.miko-vlaky.cz
MIKO-VLAKY

Příspěvekod mpirkl » stř 21 led, 2015 6:19 pm

milan ferdián píše:
mpirkl píše:Tak tu máme nový den a já přicházím s novým upraveným plánem. Dvoukolejku jsem s těžkým srdcem zrušil. Už tam je i vratná smyčka (dá-li se to považovat za vratnou smyčku). Před rotundou bude točna a okolo dodělám depo.Elko ještě také doladím ,asi nějaká menší fabrika ,pila nebo něco podobného. Sice to znovu nebude dle vašich představ ,ale malí pokrok tam snad je (doufám) :)

No tak moment :!: To kolejiště bude tvé,né naše.Velmi rychle se vzdáváš :evil: Všechno jde,jen trpělivě hledat.My tu nejsme od toho,aby jsi se nám zavděčil :wink: .Takže dvojkolejka zpět do hry.

Nevzdávám ,jen hledám nějaké řešení. V podstatě i toto se mě docela zamlouvá. Jak jsem psal na začátku, hledám smysluplné řešení :) Je to stavba na velmi dlouho ,tak nechci plánováním nic uspěchat ,z mladých horlivých kalhot jsem už vyrostl.
mpirkl

Příspěvekod mpirkl » stř 21 led, 2015 6:23 pm

MIKO-VLAKY píše:Ahoj!
A až v té smyčce vlak otočíš, jak ho vrátíš zase do původního směru?...

Nějaké řešení? Nechám si poradit. Nápady mě docházejí, hlava třeští ,ještě že mám noční ,jinak bych se ani nevyspal :) Ráno to už je jedno ,padnu vysílen, myšlenky nemyšlenky :D
mpirkl

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 led, 2015 6:30 pm

No dívej se,ty jsi si sám,krůček po krůčku pomáháš dosáhnouti svého cíle.Falešná dvojkolejka,co ti název říká? :wink: Nalevo o patro níže v tom elku vratný oblouk.Pod stanici druhý vratný oblouk.Na depo se vykašli,protože točnu budeš mít zbytečně předimenzovanou.A tam kde právě byla ta rotunda,veď lokálku a na levé straně v elku ukončí stanici trať,tak jak jsi měl původní návrh.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » stř 21 led, 2015 6:56 pm

milan ferdián píše:No dívej se,ty jsi si sám,krůček po krůčku pomáháš dosáhnouti svého cíle.Falešná dvojkolejka,co ti název říká? :wink: Nalevo o patro níže v tom elku vratný oblouk.Pod stanici druhý vratný oblouk.Na depo se vykašli,protože točnu budeš mít zbytečně předimenzovanou.A tam kde právě byla ta rotunda,veď lokálku a na levé straně v elku ukončí stanici trať,tak jak jsi měl původní návrh.

Taky bych to tak viděl. Poslední návrh je tak nějak: "odnikud nikam". Předtím to bylo lepší.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 led, 2015 7:03 pm

Nebo ještě druhé řešení.Opět falešná dvojkolejka.Nalevo v patře vratná,stanice napříč,ale opačně to znamená uhlopříčkou z levé horní na dolní pravou stranu,dvojkolejka klesá a opět v elku ale v přízemí opět vratná.Vedení lokálky totožné s předešlým popisem tj.vyústění na pravé straně atd.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MIKO-VLAKY » stř 21 led, 2015 7:57 pm

Ano, tak. Stejný princip falešné dvoukolejky je v mém předešlém nákresu. Akorát nádraží je šikmo opačně - tedy z levého dolního rohu nahoru do pravého. Když otočíme nádraží do druhé diagonály, bude to samozřejmě lepší pro napojení jednokolejky v pravé části nádraží (místo v levé), ale zároveň se tím podstatně zkrátí staniční koleje, protože tato diagonála je kratší... Mám ti to vynést?
Milan Kovářík
HO (III. epocha)
MIKO-VLAKY

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 led, 2015 8:00 pm

MIKO-VLAKY píše:Ano, tak. Stejný princip falešné dvoukolejky je v mém předešlém nákresu. Akorát nádraží je šikmo opačně - tedy z levého dolního rohu nahoru do pravého. Když otočíme nádraží do druhé diagonály, bude to samozřejmě lepší pro napojení jednokolejky v pravé části nádraží (místo v levé), ale zároveň se tím podstatně zkrátí staniční koleje, protože tato diagonála je kratší... Mám ti to vynést?

Zkusto,ale větší :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MIKO-VLAKY » stř 21 led, 2015 8:18 pm

Obrázek
Milan Kovářík
HO (III. epocha)
MIKO-VLAKY

Příspěvekod milan ferdián » stř 21 led, 2015 8:21 pm

Dobrý,to není špatné.Na ten prostor a vzadu otevření dvojkolejky,no Milane za jedna :P .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště