návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod workous » pát 26 pro, 2014 11:22 am

:D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Polabský » pát 26 pro, 2014 3:04 pm

Barbucha píše:
workous píše:Míro to si vyrobíš stromky máš super a přiděláš servo a je to :)

To je fakt, pak můžeš klidně imitovat vichřici :-D.

A když si kopneš do panelu a kafem na kraji, tak to máš aj s tsunami :shock:
Polabský

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 26 pro, 2014 6:55 pm

Tak to bych NIKDY neudělal,abych si dal kafe do kolejiště,s tím chodím zásadně i s cigaretou na balkon. :D Mně úplně ke štěstí stačí,když jsem se naklonil do kolejiště a nevšiml jsem si,že mi vyklouzl řetízek s trička a zahákl se za lampu. :? Když jsem se narovnal,tak jsem narovnal obloukovou lampu od Brawy za 250,-Kč a jako bonus přetrhl i řetízek.Lampu jsem si zpravil svépomocí,řetízek spravil zlatník za kulaťoučkých 500,-Kč :twisted: Od té doby bez řetízku nebo z rolákem. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 13 led, 2015 4:14 pm

Tak jsem se zase trošku šťoural v tom mém plánku a ještě jsem to malinko učesal.Ke změně došlo na pravém zhlaví SN,taky si toho nikdo nevšimne a neupozorní mě na to. :D
Zaměnil jsem pořadí obloukové a jednoduché veksle,takže mám delší 2 koleje.Dále došlo k výměně u odbočení na vlečku,kde jsem jednoduchou veksli nahradil obloukovou a aby ta jednoduchá nezahálela,tak jsem přidal v budoucí IG Farben ještě jednu kolej. :D
Přílohy
track 2e.jpg
nový plán
track 2d.jpg
původní plán
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod sidlo » úte 13 led, 2015 4:22 pm

miroslav lengyel píše:taky si toho nikdo nevšimne a neupozorní mě na to

Tak já jsem si náhodou všiml :lol: . Skryté nádraží, levé zhlaví. Matečnou kolej posunout do pozice té spojovací koleje smyčky. Na počet výhybek to vyjde úplně stejně. Všechny koleje ve skryté stanici se tím prodlouží o délku jedné výhybky.
sidlo

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 13 led, 2015 4:30 pm

sidlo píše:
miroslav lengyel píše:taky si toho nikdo nevšimne a neupozorní mě na to

Tak já jsem si náhodou všiml :lol: . Skryté nádraží, levé zhlaví. Matečnou kolej posunout do pozice té spojovací koleje smyčky. Na počet výhybek to vyjde úplně stejně. Všechny koleje ve skryté stanici se tím prodlouží o délku jedné výhybky.

A tu spojovací kolej dám kam? :D Hýbat se s tím už nedá,hned za výhybkou bude řez,je tam spoj 2 dílů.Pak je ještě varianta,že nechápu jak to myslíš. :oops:
Ale jinak o nic nejde,koleje jsou dlouhé dostatečně.
miroslav lengyel

Příspěvekod Ferda » úte 13 led, 2015 4:44 pm

Myslel to tak, že mateční bude zároveň spojovací a to ta levá z těch dvou.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Barbucha » úte 13 led, 2015 4:46 pm

Klepou se mi ruce, protože valím pro dítě, ale asi tak…
Přílohy
track 2d.jpg
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 13 led, 2015 4:49 pm

Ferda píše:Myslel to tak, že mateční bude zároveň spojovací a to ta levá z těch dvou.

Což mi je ovšem k prdu,mám to oddělené úmyslně. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 13 led, 2015 5:47 pm

Tak jsem to předělal dle vašeho doporučení. :D On to zase takový průšvih nebude,když to nebude odděleně. :) Nicméně jsem se drobet zauzloval při plánování oddělených úseků vzhledem ke zkratu a tak se ptám,bude to OK,tak jak jsem naznačil?Ta nevzhledný pytel vlevo dole je zjednodušený plán stávajícího kolejiště. :lol:
Přílohy
track 2 f.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 13 led, 2015 6:05 pm

Předělej to na Märklin, tam zkrat nehrozí :-). Jo vypadá to bezzkratově.
Barbucha

Příspěvekod jirkan » úte 13 led, 2015 7:00 pm

U toho "pytle" dole pozor, aby ten přerušený úsek byl delší než vlak. A taky bych uvážil, jestli nepřerušit i tu levou větev do stávajícího kolejiště. To jen pro jistotu, kdyby se časem ukázalo, že je třeba to celé napájet přes booster.
jirkan

Příspěvekod Barbucha » úte 13 led, 2015 7:01 pm

Jak psal Mirek, pytel je celé stávající kolejiště, toho bych se nebál :-D.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 14 led, 2015 5:43 am

jirkan píše:U toho "pytle" dole pozor, aby ten přerušený úsek byl delší než vlak. A taky bych uvážil, jestli nepřerušit i tu levou větev do stávajícího kolejiště. To jen pro jistotu, kdyby se časem ukázalo, že je třeba to celé napájet přes booster.

S tím vlakem to je jasné,nějaké vratky na kolejišti už mám. :D Ony budou ty koleje přerušené tak jako tak,protože ten krátký díl bude k vůli případné manipulaci vyjímatelný
jak je naznačeno na prvním obrázku.Jinak já plánuji jízdu max.2 vlaků současně,takže booster nebude ani potřeba,teď to v pohodě utáhne i 4 vlaky najednou. :D Mně by se více líbilo odizolovat celé to nádraží,ale jde o to,jak to potom zapojit.Ono je celé kolejiště v podstatě sešlápnutý ovál a vratka je vlastně díky té spojce ve SN.Co to odizolovat tak,jak jsem naznačil na druhém obrázku?Dle mého názoru,by to mělo stačit,protože ke zkratu by došlo pouze při pojíždění přes kolejové spojky.Jen mám obavy,jak to bude zvládat modul v případě osvětlených souprav.Ve SN je smyčka jasná.
Přílohy
track 2 f 1.jpg
track 2 f 2.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod Myšpulín » stř 14 led, 2015 4:39 pm

A budeš přes ty spojky jezdit? Pokud ne, pak doporučuji odebrat i přestavníky a výhybky natvrdo zaaretovat v přímém směru. Pak zruš v SN ty dvě nejspodnější výhybky nad zastávkou (stanicí) a nepotřebuješ žádnej modul smyčky, protože žádnou mít nebudeš. Každopádně ten druhý obrázek je špatně.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště