Jakého výrobce kolejiva doporučíte?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Jakého výrobce kolejiva doporučujete?

Fleischmann
26
14%
Roco
20
11%
Tillig
49
27%
Peco
70
39%
Jiný
16
9%

Celkem hlasů : 181

Re: kolejivo

Příspěvekod Houmr » ned 18 kvě, 2008 6:25 am

F. Placheta píše:Ja Peco CODE 100 vyhybky o velkem polomeru pouzivam a vesel jsem se na "domaci" kolejiste. Podle me vzhledovy rozdil mezi temito a napr.temi nejmensimi, temer tramvajovymi je dost zasadni. Naopak CODE prikladam jen malou dulezitost, proto mam "bezproblemove" 100. Myslim, ze na kolejisti jsou dulezitejsi veci rozhodujici o celkovem vzhledu modelu, nez je rozdil par mm vysky kolejnice.

Plně s tebou souhlasím. Já to zvolil zrovna takl. Je ale pravda, že u Peco obloukové vyhybky je potřeba opravdu více prostoru pro kolejiště, její poloměr je opravdu na doma dost velký. Ale i to se dá řešit dobře navrženým plánkem kolejiště. Já si prostě ze začátku dvě koupil, abych je měl v ruce pro představu jek to bude vycházet.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 kvě, 2008 8:02 am

Houmr,no a jak to s tím úhlem 11,75° u obloukové výhybky ,co se o něm zmiňuje stefanelmont :?:Nebylo by k dispozici vytyčovací schéma,já bych ho potřeboval, jak sůl nad zlato :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Sandy » ned 18 kvě, 2008 8:09 am

Možná, že jsem mimo, ale nikde jsem tu nezahlédl PIKO A-gleis? :shock:
Sandy

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 kvě, 2008 8:14 am

Sandy píše:Možná, že jsem mimo, ale nikde jsem tu nezahlédl PIKO A-gleis? :shock:

Je u Abého na skryté stanici.Bohužel neumím psát přímo odkazy na danou stránku. :(
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Sandy » ned 18 kvě, 2008 8:21 am

Myslel jsem, že když se tu porovnává kolejivo různých výrobců, že někdo přidá něco i o výše zmíněném. :lol:
Sandy

Příspěvekod sco_27 » ned 18 kvě, 2008 8:32 am

sco_27

Příspěvekod 123ps » ned 18 kvě, 2008 9:59 am

Sandy píše:Myslel jsem, že když se tu porovnává kolejivo různých výrobců, že někdo přidá něco i o výše zmíněném. :lol:

Já používám na svém kolejišti A-gleis k mé naprosté spokojenosti. Levné a dobře vypadající kolejivo. Po drobných úpravách ( sem tam něco přibrousit ) fungující skvělě. Trochu mě děsily izolované srdcovky, ale je to takřka 100%. Jediný problém jsem zaznamenal u krátké posunovací 716 na 30 stupňovém křížení. Tak jsem ho nakonec vynechal. Teď mám objednané i nějaké výhybky PECO a flexi PECO, takže potom můžu porovnat, ale osobně se domnívám, že tak výrazný skok kupředu to nebude. Ještě jsem zapomněl dodat, že u Piko výhybek používám přestavníky PECO s adaptérem a také ruční táhla, což je velká zábava, hlavně pro návštěvy. Teda až na ty nehody :shock:
HO, DCC, ČSD a DR, III-IV
123ps

Příspěvekod Jarda » ned 18 kvě, 2008 7:08 pm

Pája píše:Dovolil bych si podotázku. Vyrábí někdo Dvojitou (trojcestnou) výhybku :?: :?: :?:

Dělá ji třeba Fleischmann :lol: :lol:
Jarda

Příspěvekod Horymir » pon 13 črc, 2009 3:43 pm

Není velký problém skládat vlastní kolejivo:
http://www.volny.cz/vacek/zababov/lokalky_H0.html
Výhodou je svobodný výběr kolejnicového profilu a průřez pražců.
Leptané podkladnice jsou zase trochu pracnější, všechno má své mouchy.
Zababov H0e
Horymir

Příspěvekod StaraPakna » sob 03 říj, 2009 3:37 pm

Jak je na tom Fleischmann s CODE? Zdá se mi dost drahý a raději bych zvolil PECO jen netuším které CODE neb v něm jsou věci takřka o polovinu cenově dostupnější.
Začínám a každý začátek je těžký, mám to ale na koho svést mám tři syny.
Moduluju N-ko
StaraPakna

Příspěvekod milan ferdián » sob 03 říj, 2009 5:09 pm

StaraPakna píše:Jak je na tom Fleischmann s CODE? Zdá se mi dost drahý a raději bych zvolil PECO jen netuším které CODE neb v něm jsou věci takřka o polovinu cenově dostupnější.

1-SETRACK-CODE100-stavebnicový systém (dané poloměry oblouku atd.)
2-STREAMLINE-CODE100-výška koleje 2,5mm
3-STREAMLINE-CODE75-nejžadanější mezi modeláři-výška koleje ???
4-STREAMLINE-CODE83-speciálně pro USA(N.M.R.A.)-výška k.2,07mm
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod StaraPakna » čtv 22 říj, 2009 4:07 pm

Využívám tohoto vlákna pro dotaz.....
Kolejiště jakš takš daný v kupě, sice nikdo nejásal (ani nebrblal) ale nějak se mi zamlouvá. Prosím o radu má Peco někde nějaký nákres Geometrie?? Protože anglicky umim yes a nou tak mi Peco stránky nepomohli. Fleischmann má geometrii jednoduchou nicméně je drahý což mě nepředstavitelně zvedá¨ze židle.... :) Jenomže s PECO se nějak peru to co mám vymyšlené ve Fleischovi mi do PECO ne a ne zalézt.... Jsem už smutný :( Houmr má takový udělátko na flexi koleje, kde se dají sehnat rozměry R1 R2 R3 a další?? Prostě začátečnický votázky a hledám poctivě....

VŠEM MOC Děkuji za pomoc. Pavel
Začínám a každý začátek je těžký, mám to ale na koho svést mám tři syny.
Moduluju N-ko
StaraPakna

Příspěvekod milan ferdián » čtv 22 říj, 2009 4:46 pm

StaraPakna píše:Využívám tohoto vlákna pro dotaz.....
Kolejiště jakš takš daný v kupě, sice nikdo nejásal (ani nebrblal) ale nějak se mi zamlouvá. Prosím o radu má Peco někde nějaký nákres Geometrie?? Protože anglicky umim yes a nou tak mi Peco stránky nepomohli. Fleischmann má geometrii jednoduchou nicméně je drahý což mě nepředstavitelně zvedá¨ze židle.... :) Jenomže s PECO se nějak peru to co mám vymyšlené ve Fleischovi mi do PECO ne a ne zalézt.... Jsem už smutný :( Houmr má takový udělátko na flexi koleje, kde se dají sehnat rozměry R1 R2 R3 a další?? Prostě začátečnický votázky a hledám poctivě....

Protože výhybky od FLEISCHMANA mají úhel 18° a u PECA mají 12° a to je dost podstatný rozdíl :wink: Geometrie výhybek od PECA v ČR nejsou k mání ,jen šablony.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Houmr » čtv 22 říj, 2009 5:38 pm

No já vím jen o nákresech vyhybek a křížení.
http://www.peco-uk.com/Downloads/SL-95,96.pdf
Pokud použiješ flexi koleje, tak si poloměry uděláš jaké potřebuješ, podle šablony, kteoru si nakreslíš, třeba na kartonový papír. Jinak poloměry oblouků jsou třeba tady: http://www.modelova-zeleznice.eu/oblouk ... kruhu.html
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod milan ferdián » pát 23 říj, 2009 3:09 am

Houmr píše:

No já vím jen o nákresech vyhybek a křížení.
http://www.peco-uk.com/Downloads/SL-95,96.pdf
Pokud použiješ flexi koleje, tak si poloměry uděláš jaké potřebuješ, podle šablony, kteoru si nakreslíš, třeba na kartonový papír. Jinak poloměry oblouků jsou třeba tady: http://www.modelova-zeleznice.eu/oblouk ... kruhu.html

No jo ,jsou to jen nákresy.Z toho nevyčteš ,kde začína tečna poloměru výhybky a jak dlouhé jsou ty ramínka,takže ti chybí při konstrukci zhlaví stanic, důležitý bod. U PILZU i ostatních výrobců kolejiva ,ti mají aspoň zveřejněnou základní geometrii.Znovu upozorňuju,že kolejivo je dost specifické ,platné poměrům na královských železnic.Při složení výhybek,jako kolejová spojka,tak jste skoro na hranici normy (NEM 102- B1-48mm/NEM 112-52mm)
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)