Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod Barbucha » sob 10 led, 2015 8:46 am

George V. píše:Tak se vraťme k novinkám: Fleischmann, str. 38 - kořistní vozy přelakované na ČSD: "reinkarnace" Zu, kořistní služebák, krytý vůz typ "Dresden" a Vtu s brzdařskou plošinkou. Jak hodně se tyto vozy zakládají na pravdě?

P.S. Bacha na ten služebák, s velkou pravděpodobností nemá KKK, pokud nebyl rekonstruován...

KKK má určitě, mám ho v DR verzi.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Libor.P » sob 10 led, 2015 11:36 am

George V. píše:Tak se vraťme k novinkám: Fleischmann, str. 38 - kořistní vozy přelakované na ČSD: "reinkarnace" Zu, kořistní služebák, krytý vůz typ "Dresden" a Vtu s brzdařskou plošinkou. Jak hodně se tyto vozy zakládají na pravdě?

P.S. Bacha na ten služebák, s velkou pravděpodobností nemá KKK, pokud nebyl rekonstruován...

Tyhle vozy u ČSD po válce jezdili jako kořistní. Vtu byly koupené dokonce již ve 20. letech.
http://www.parostroj.net/katalog/nv/for ... 0&razeni=0
Fleischmann ještě inzeruje 3 nápravové oddílové vozy pruského původu z nových forem s označením ČSD.
Náhodou novinky na r. 2015 od Brawy se ještě neobjevili?
Libor.P

Příspěvekod George V. » sob 10 led, 2015 11:46 am

Barbucha píše:

KKK má určitě, mám ho v DR verzi.

...opravdu tenhle? A jak dlouho ho máš? Já měl před pár lety zájem o jeden v akci v barvách DB a po "konzultaci" s katalogem jsem si nechal zajít chuť právě pro nepřítomnost KKK.

Libor.P píše:Tyhle vozy u ČSD po válce jezdili jako kořistní. Vtu byly koupené dokonce již ve 20. letech.
http://www.parostroj.net/katalog/nv/for ... 0&razeni=0

...no a co ty ostatní? Jde mi hlavně o ten služebák a "Dresden".
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Barbucha » sob 10 led, 2015 12:16 pm

Rok nebo dva…
Ti si asi pleteš s nějakým ležákem.
Za první foto se omlouvám, zapomněl jsem zapnout makro.
Přílohy
DSCN4202.JPG
DSCN4201.JPG
DSCN4200.JPG
Barbucha

Příspěvekod George V. » sob 10 led, 2015 1:08 pm

Určitě nepletu; ležák to možná byl, to nepopírám, ale byl ještě v tehdejším on-line katalogu a podle něj mít KKK neměl. Měl jsem ho už dokonce objednaný; konzultoval jsem to i s prodejcem, který mi dal za pravdu a objednávku mi bez řečí zrušil... Budou to asi tak dva roky. Ale v každém případě jsem rád, že KKK má a rád si rozšířím sbírku...

P.S. A co ten "Dresden". Zdá se mi, že se mu moc nepodobá; myslím, že ho před časem udělalo v ČSD Roco a vypadal kapánek jinak. U tohohle mi nesedí především tvar střechy a řekl bych, že je i delší... Bylo to něco takového:
http://www.brawa.de/produkte/h0/wagen/g ... 3-drg.html (u Roco se to už nedá najít...)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vorisekml » sob 10 led, 2015 1:45 pm

Pod kódem "Dresden" se skrývá poměrně velice široká a různorodá skupina vozů. Mimo jiné i s otvíracímy čely. Horší je to opět s cenou a stou nic neuděláme. U služebáku mám trošku obavu o popis. Mám takové šimrání že si to dělají samy a že to nebude sedět/zase/. Nicméně to Zu by měla být podle mě Uz. Dále tuším že Vtu, Zt/Dresden/ a Zu(Uz) by mohlo sedět. Trochu se bojím o ten hytlák a 3osé Prušáky, tam to asi sedět nebude.
H0
vorisekml

Příspěvekod Libor.P » sob 10 led, 2015 2:00 pm

Krytý vůz "Dreden" je muzejně zachovaný v depu Zdice, přitažen byl z vlečky z papíren v Hostiném - pokud se nepletu. Těch vozů zde bylo více, koncem 90. let v Č. Budějovicích stála i varianta s čelními dveřmi. Velmi podobný model s popisem ČD už dělalo ROCO. Služební vůz je mladší příbuzný pruského typu co dělá nyní Brawa s ČSD popisem.
Libor.P

Příspěvekod Barbucha » sob 10 led, 2015 2:01 pm

Dresden mám od Fleischmanna několik, ale vzhledem k mému zaměření jsou v DR a popisy sedí :-).
Barbucha

Příspěvekod Svratka » sob 10 led, 2015 2:10 pm

V katalogu Roco 2015 změna u kat.č. 67103. Loni byly inzerovány vozy Es/Vte Jug. ve variantě brzd.budka a plošina, v letošním oba vozy s brzd.plošinou. Že by v tom měla prsty kritika inzerované nesprávné brzd.budky?
Svratka

Příspěvekod alik » sob 10 led, 2015 3:18 pm

Co se týče krytého nákladního vozu k.č. 56232, myslíte, že to bude nějaké zjednodušená hobby forma, nebo to bude jiné číslo od typu co je třeba 66213?, cena je ale skoro poloviční. Fotka vypadá dost bez detailů a zábradlí je tam jiné.
alik

Příspěvekod Barbucha » sob 10 led, 2015 3:28 pm

56232
Obrázek
66213
Obrázek

Je dost očesaný.
Barbucha

Příspěvekod ReichenbergW » sob 10 led, 2015 3:32 pm

Svratka píše:V katalogu Roco 2015 změna u kat.č. 67103. Loni byly inzerovány vozy Es/Vte Jug. ve variantě brzd.budka a plošina, v letošním oba vozy s brzd.plošinou. Že by v tom měla prsty kritika inzerované nesprávné brzd.budky?

Raději ať nedou zbytečné fámy. K tomu co je už venku. K tomu co ještě venku není musím ještě pššt :lol:
Roco: Uhláky Vte nemají protože nemají formu. Nějaký problém.
Ostatní vozy jsou občas fantasy. 6 rychlíkových vozů je podle reálných fotek, vše ve žlutém popisu 50.- 60. léta, vyjma lůžka, to je starší a bílé. Obrázky v katalogu jsou fotomontáž nebo bludy. Ty vozy ČD jsou kraviny. Co chtěli to mají. Zetku kterou dali do startu ošidili o popisy na rámu stylen "že to bude levný vůz". No mohli klidně udělat ten set osmi vozů co dělají všem a nadělali by s tím větší parádu. I tak už i ten zdražili. Loko nemá cenu komentovat. Čmelák je s černým rámem tak jak jezdil on i další jiná čísla. Původní zatím v nedohlednu, nějaký jedničky nebo změna formy budky na prolisy je zatím Sci-fi.
Osobně jsem zcela nepochopil 365.4. Připravil jsem verzi která na to provedení sedí - tzn. s předehřívačem, tj. kola černá, popis provizorní jako 365.45 plus původní DRB ex. číslo. Kam se ztratila a co znamená toto nechápu, stejně jako tu cenu co na ní vylepili... Navíc chtěli i jiné loko, které jsme dělali a poslali. V katalogu nejsou...
Mazec je ten Kranwagen set s Ragulinem... No ale nekupte to za ty prachy :-) Kdyby do toho dali jinou loko a jiný vozy a nechali si trošku poradit tak asi hurá, ale takhle? ...

Fleischmann: Ano vozy budou ČSD podle reálu. Najednou se rozhoupali a zatím je to jiná parta a jiní lidé, tak uvidíme jak jim to nadšení vydrží. Hytlák samozřejmě nemůžu být Zu. To je nějaký překlep. Fotky těch vozů jsou. Dresden je jiná stavební skupina. Fotky jsou a číslo je reálné. Vůz nemá dveře na čele jako je vůz Roco. Fotky v katalogu - viz výše. Např. klapdeckel bude III. epocha se starým popisem dle foto atd. Jako úlet vidím Neukonstruktion u těch 3. os. oddíláků za 58,40. Ta "nová konstrukce" vypadá dost nápadně na starou Roco. Každopádně podle fotky se to s vozy Brawy nedá absolutně srovnat už v zárodku.

Piko: Už se o tom něco psalo. Loko jsou reálný, hytlák a 2 os kotel taky, zbytek je ufo. Herkul Metrans bude nové číslo s pozměněným popisem 761 007.

Víc zatím není venku. Z ČSD bude něco i u Tiliga a Brawy kde na vás čeká několik překvapení. Cenová politika je čím dál horší, jak se to projeví při celkové inflaci na kupní síle je těžko předjímat. K výběru toho je dost. V ČSD/ČD asi nejvíc za celou dobu, ale slavný to určitě nebude...
ReichenbergW

Příspěvekod fousek » sob 10 led, 2015 5:51 pm

A komu by nestačil Railjet od Roca, může si ho pořídit i od JÄGERNDORFERA. Možná i s upravenou formou na řidičák. Tauruse jsem k němu ale nenašel.
fousek

Příspěvekod horak » sob 10 led, 2015 6:18 pm

ReichenbergW píše:6 rychlíkových vozů je podle reálných fotek, vše ve žlutém popisu 50.- 60. léta, vyjma lůžka, to je starší a bílé. Obrázky v katalogu jsou fotomontáž nebo bludy.

Tie styri ex W4u budu mat aspon ine evidencne cisla ako starsie ROCO 45668-45671 spred cca 5 rokov...???
Ten lozkovy s bielymi popismi bude s cervenym tienovanim? Ak ano, tak bude sediet k Hecht-om ROCO 45651-45653...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod ReichenbergW » sob 10 led, 2015 6:47 pm

horak píše:
ReichenbergW píše:6 rychlíkových vozů je podle reálných fotek, vše ve žlutém popisu 50.- 60. léta, vyjma lůžka, to je starší a bílé. Obrázky v katalogu jsou fotomontáž nebo bludy.

Tie styri ex W4u budu mat aspon ine evidencne cisla ako starsie ROCO 45668-45671 spred cca 5 rokov...???
Ten lozkovy s bielymi popismi bude s cervenym tienovanim? Ak ano, tak bude sediet k Hecht-om ROCO 45651-45653...

Ano, budou úplně jiné. Popis je žlutý a sedí lépe na následující období. Číslování je jiné, bez státních znaků
Ba 3-0112 dom st. Brno
Ba 2-0084 dom. st. Zvolen
Ba 1-0060 ex AB dom. st. Košice
Da 7-0077 dom. st. Brno (tady si teď nejsem jistý jestli jsme to nezměnili na jiný vůz, páč byl problém s vozem který nemá nástřešek)
Ala 1-0102 dom. st. Praha, je se stínem (na pozdější provedení máme fotku, ale neznáme číslo - není čitelný)
Ba 3-0151 je hecht, popis žlutý, dom. stanice Praha-Smíchov
ještě je připravený poštovní Hecht Fa 9-0023 dom. st. Praha, ale zase někam zapadnul.
Tříosáky co má FLM jsou kresleny skutečně pro Roco a měly by být s popisem žlutým jak ještě nebyly. Pánové v tom dělají pěknej bordel...
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)