Moderátor: Michal Dalecký
Pája píše:Dovolil bych si podotázku. Vyrábí někdo Dvojitou (trojcestnou) výhybku![]()
![]()
kvasha píše:hlasoval jsem pro Fleischmanna. I při tvorbě velkého kolejiště u něj zůstanu. Spolehlivost, přijatelná geometrie, podloží, přestavníky, řezané kusy i flexi ...
Ale uvědomuji si, že:
- negativum u Fleischmanna, i když zatím jediné, jsou ty tolik diskutované izolované srdcovky.
- velké pozitivum u výhýbek Peco jsou jejich 3 různé geometrie
Martin Kuraš píše:A co Tillig ??? O tom se nikdo moc nezmiňujete.......
Martin Kuraš píše::)![]()
........návody se ZÁSADNĚ neřídíš ????
![]()
![]()
.... obávám se, že já budu asi ležet po nocích a blbnout s pravítkama, kružítkama, úhloměrem... měřit oblouky, délky atd., aby vše sedělo. To zase buduu všechny prosit o radu...
milan ferdián píše: čerpám jen dané specifika kolejiva (úhly výhybek,délky,poloměry,jak kdy,rozteč os kolejí).
Radek píše:milan ferdián píše: čerpám jen dané specifika kolejiva (úhly výhybek,délky,poloměry,jak kdy,rozteč os kolejí).
Té vsuvce "jak kdy" nerozumím. Snažil sem se proniknout do tajů plánování. Z e-shopu jsem si vypsal parametry vyhýbek (peco) a při rýsování vznikl problém. Při dodržení délky a radiusu nesedí úhel odbočení:
- velký R- 10°
- střední - 13°
- malý - 17°
V čem je problém? Soudím, že směrodatný je úhel, protože ten renonc v poloměru vzniká na kloubech jazyka.??
milan ferdián píše:Radek píše:milan ferdián píše: čerpám jen dané specifika kolejiva (úhly výhybek,délky,poloměry,jak kdy,rozteč os kolejí).
Té vsuvce "jak kdy" nerozumím. Snažil sem se proniknout do tajů plánování. Z e-shopu jsem si vypsal parametry vyhýbek (peco) a při rýsování vznikl problém. Při dodržení délky a radiusu nesedí úhel odbočení:
- velký R- 10°
- střední - 13°
- malý - 17°
V čem je problém? Soudím, že směrodatný je úhel, protože ten renonc v poloměru vzniká na kloubech jazyka.??
U PECA,třeba CODE100,při navrhování nepoužívám vůbec jednoduchou výhybku s velkým poloměrem R1524,ta se hodí skutečně jen pro stavbu na MODULECH![]()
![]()
O
F. Placheta píše:milan ferdián píše:Radek píše:milan ferdián píše: čerpám jen dané specifika kolejiva (úhly výhybek,délky,poloměry,jak kdy,rozteč os kolejí).
- velký R- 10°
- střední - 13°
- malý - 17°
U PECA,třeba CODE100,při navrhování nepoužívám vůbec jednoduchou výhybku s velkým poloměrem R1524,ta se hodí skutečně jen pro stavbu na MODULECH![]()
![]()
O
Ja Peco CODE 100 vyhybky o velkem polomeru pouzivam a vesel jsem se na "domaci" kolejiste. Podle me vzhledovy rozdil mezi temito a napr.temi nejmensimi, temer tramvajovymi je dost zasadni. Naopak CODE prikladam jen malou dulezitost, proto mam "bezproblemove" 100. Myslim, ze na kolejisti jsou dulezitejsi veci rozhodujici o celkovem vzhledu modelu, nez je rozdil par mm vysky kolejnice.
To jsem rád, že to zajímá i někoho dalšího. Připadám si mezi těmito zkušenými modeláři tak tochu ztracen...Mart píše:Ahoj, jsem nesmírně rád, že vzniklo toto hlasování. Jelikož jsem přesedlal z TT na H0 a teď řeším jaké kolejivo ( v TT moc výběr není), tak jsem moc zvědav jak to dopadne. Náskok Peca je docela velký. Jsem zvědavej co mě s toho nakonec vyleze jako pro mě nejlepší
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků