Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod fousek » sob 03 led, 2015 12:15 pm

Jezevec Pepa píše:Ale tento typ jezdí i u ČDC.

Díky. Tak jsem zase o něco chytřejší. Ale stále jsou tam rozdíly. Například- na bočnici jiný poměr plochy výklopných klapek vůči násypce. Jink formátovaný plech na násypce. Schůdky uprostřed vozu, včetně stupaček na násypce. Jiná čela. Armatury pod bočními klapkami atd....
Obrázek
fousek

Příspěvekod George V. » sob 03 led, 2015 12:54 pm

Jezevec Pepa píše:Ale tento typ výrobou z Ostravy jezdí i u ČDC, bohužel i když tam podoba je, je jiný než plánuje Piko :-(

...já myslím, že ta podoba je více než dostačující, akorát to vypadá, že tam chce PIKO našroubovat popisky z nějaké naší staré Wapky. Pokud by byl s popiskama z Tvojí fotky, tak bych ho i bral. Jinak je to model z novější formy i s novými podvozky. Jeden (viz foto výše) kousek už doma mám a je super, skoro jak ten nový cisterňák. A klapky také fungujou...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vypravecc » sob 03 led, 2015 8:17 pm

A co říkáte na ten se dřevem na str. 263, nazývají ho řadou Sgjs.....nějak si ho v reálu nevybavuju.......... :cry: :roll:
vypravecc

Příspěvekod fousek » sob 03 led, 2015 9:01 pm

Nesouhlasí počet klanic, ani délka. V modelu by měl být o 2 cm delší.
fousek

Příspěvekod George V. » ned 04 led, 2015 7:32 am

Kdyby nebyl tak drahej, tak by se i dal. Take novější forma s novými podvozky.

Bližší podrobnosti k vozu ČD Cargo zde:

http://www.cdcargo.cz/sgjs-69?redirect= ... _count%3D2

Skutečně má být v modelu o 21mm delší... Ale počet klanic bych neřešil, pro přepravu dřeva je tam speciální nástavba a vlastními klanicemi.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Barbucha » ned 04 led, 2015 11:29 am

Tak když se kouknu na "mohutný" seznam DR III. epochy, tak kromě nějakých reinkarnací co mám, za novinky nic neutratím :roll: .
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod fousek » ned 04 led, 2015 12:04 pm

Barbucha: Mě potěšily vozy LOWA, 2 nové verze V180. Ale obecně novinky PIKO 2015 nepřináší nic, co by se už jinde, či jindy nevyrábělo. Hlavně se to týká nových forem.

Jen tou jednou verzí V180 si nejsem moc jistý. A to je 59556, V180.172. Menší i větší pořadová čísla měla na bočnici z výroby všechna okna dělená. Žaluzie se místo krajních oken dosazovaly až při rekonstrukcích, nebo u pozdějších sérií už z výroby ( V180.2 vyšších čísel). Zároveň se při novém laku odbourával horní bílý pruh. Opravdu se V180.172 dočkala rekonstrukce krajních oken na žaluzie a zároveň jí byl obnoven nátěr se dvěma bílými pruhy? A to už v 60. létech? To se mi ani nechce věřit. Věděl by někdo?
fousek

Příspěvekod ReichenbergW » ned 04 led, 2015 7:26 pm

fousek píše:Barbucha: Mě potěšily vozy LOWA, 2 nové verze V180. Ale obecně novinky PIKO 2015 nepřináší nic, co by se už jinde, či jindy nevyrábělo. Hlavně se to týká nových forem.

Jen tou jednou verzí V180 si nejsem moc jistý. A to je 59556, V180.172. Menší i větší pořadová čísla měla na bočnici z výroby všechna okna dělená. Žaluzie se místo krajních oken dosazovaly až při rekonstrukcích, nebo u pozdějších sérií už z výroby ( V180.2 vyšších čísel). Zároveň se při novém laku odbourával horní bílý pruh. Opravdu se V180.172 dočkala rekonstrukce krajních oken na žaluzie a zároveň jí byl obnoven nátěr se dvěma bílými pruhy? A to už v 60. létech? To se mi ani nechce věřit. Věděl by někdo?

Jestli pomůže tohle http://web179.webgo24-server13.de/dr-ba ... 75159.html

Jinak k novinkám Piko v ČSD/ČD a soukr. Něco je děláno na objednávku, něco si dělali sami. Co je co, se pozná asi hned .-). S cenami nehneme - viz vozy lipenky, nebo nový hytlák, či bastardi. Musí na to přijít sami - a furt jim to nějak nejde. To ostatní je věc názoru. Něco je a něco ještě bude, ale co pak dál za rok, za dva, pokud nepřijdou s něčím novým těžko říct. Že to funguje, je vidět na polských modelech. Platí a zadává to ale místní firma SK Model. To bude asi ten zásadní rozdíl... Technicky lze udělat cokoliv. Pak ale otázka jestli si výrobu zadat zrovna u Pika? :lol:
ReichenbergW

Příspěvekod vorisekml » ned 04 led, 2015 7:45 pm

No tohle funguje /tedy fungovalo/ v TT spolupráce p. Struppa s Khunem a Tilligem. Tím posledním černomodrým hektorem nám H0 vytřel zrak opravdu kvalitně. Tohle prosadit u PMT by bylo UFO.
Kolego tak to zkus přes p.Struppa, nebo někoho kdo má kapitál a chce ho zhodnotit. Za kvalitní model tady lidi rádi zaplatí, viz Baiky.
Dovedu si představit že by třeba Ben, nebo snad i přes pana Daleckého by se zadala výroba Piku. Nápadů by bylo dost.
H0
vorisekml

Příspěvekod Barbucha » ned 04 led, 2015 8:21 pm

fousek píše:

Viděl jsem jen fotku z roku 1977, ale ta už zmizela v hloubi ImageShack a měla žaluzie. Nic staršího neznám.
Barbucha

Příspěvekod fousek » ned 04 led, 2015 9:00 pm

ReichenbergW, Barbucha.
Pánové, děkuji za snahu. Asi nakonec počkám, jaké evidenční číslo vyleze a poptám se na to na německém fóru. Mám fotku 171 a 180 z 60. let a obě mají z výroby všechna 4 okna a to dělená.
Mám 2 teorie:
1) Buď je to sci-fi. Ale to by si Piko v zemi V180-tek nelajslo.
2) Tato konkrétní V180 měla v 60. létech nehodu, proto se na ní tak brzy dodělaly žaluzie. A zřejmě ještě v době záruky, když se obnovoval výrobní nátěr. Nicméně je to jen spekulace.
fousek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 05 led, 2015 11:53 am

Nemáte někdo tuchu jestli některá z nabízených Piko Br119 a Br118 není z BW Dresden?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod greenery » pon 05 led, 2015 12:30 pm

Koukám, že vagony už má MTB oficiálně v nabídce, škoda toho chybějícího nadpraží nad vraty a větracími otvory. Praští to do očí.
http://www.mtb-model.com/pages/product. ... meritko=H0
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » pon 05 led, 2015 8:02 pm

vorisekml píše:No tohle funguje /tedy fungovalo/ v TT spolupráce p. Struppa s Khunem a Tilligem. Tím posledním černomodrým hektorem nám H0 vytřel zrak opravdu kvalitně. Tohle prosadit u PMT by bylo UFO.
Kolego tak to zkus přes p.Struppa, nebo někoho kdo má kapitál a chce ho zhodnotit. Za kvalitní model tady lidi rádi zaplatí, viz Baiky.
Dovedu si představit že by třeba Ben, nebo snad i přes pana Daleckého by se zadala výroba Piku. Nápadů by bylo dost.

No Bohouši je to složitý. Něco jde - např. verze nátěru a popisu, do něčeho, jako je třeba vyjádření k finálnímu provedení modelu si kecat nenechají. Kdyby jsme viděli čmeláka dřív než přišel na první fotce hotovej z Číny, třeba by se něco dalo oponovat. Spolupráce s DS je samozřejmě dobrá, v H0 dle možností Tillig funguje. Hektor pro TT (dělal jsem taky) se povedl, byť někteří stejně remcaj... PMT dostalo nějaký podklady teď taky, tak uvidíme kolik si z toho Herr Hammer vezme. Pokud jde o Piko tak tam je spolupráce dobrá a nově vznikající modely jsou realizovány právě s Michalem Haškem. Ale on taky všechno neovlivní. Další věci jsou ještě připravený a budou oznámeny později. Něco asi ukáže i Norimberk. Ono se to děsně blbě vysvětluje, když prostě jednou jeden výrobce řekne hot a pak velí čehý .-) Problémem asi bude ten kapitál, a ten nikdo z obchodníků asi na zadání vývoje zcela novýho modelu nemá. Např. Roco nějak snad už ze zásady ani nesáhne kvůli nám do hotových forem ačkoliv jsou sami proti sobě, Brawa alespoň pár "čudlíků" udělala, ale tím to bohužel končí. Ladem pořád leží předlohy z Rakouska-Uherska, menší naději mají i u nich velice populární čs. stroje, který fandové z okolních států znají. Velkým zklamáním nejen pro mě je MTB. Tam potenciál byl, ale zpracování a ignorování modelového provedení to dřív nebo pozdějc položí... Takže jak "dál" bude ještě věcí budoucnosti. A přitom stačí "tak málo"...
ReichenbergW

Příspěvekod Barbucha » pon 05 led, 2015 8:11 pm

To je celkem komické, že je nejhorší domluva a nejhorší výsledky podává český výrobce, který to má u huby a může si na každou předlohu prakticky sáhnout. U Roco to tak nějak chápu, to je velká firma a ty fungují v naprosto neuvěřitelných "vnitřně/vnějších" podmínkách :-).
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)