Zajímavost na AUKRU ?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zajímavost na AUKRU ?

Příspěvekod Barbucha » čtv 01 led, 2015 7:53 pm

Trouba hledá troubu.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Pavel-HP » pát 02 led, 2015 7:25 am

Barbucha píše:Trouba hledá troubu.
:?: :?: :?:

Přijde na to ... Cena tohoto vagónku, v tomto provedení a tomto stáří a s přihlédnutím na jeho stav a také na jeho dostupnost, se opravdu pohybuje v rozsahu 1000,- až 2000,- Kč.

Když schází do sbírky ... ber nebo nech běžet. Všechno má svého kupce. :!: :!: :!:
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Barbucha » pát 02 led, 2015 8:56 am

Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 02 led, 2015 9:00 am

To už se snad vyplatí koupit si nový a upravit k obrazu svému. :D
https://www.elriwa.de/aktionen/spur-tt/ ... -db-ep.iii
Pokud ho neseženu ještě levněji na eBay. :lol:
http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... +TT&_sop=2
Koukám,že mě Barbucha předběhl.No zřejmě je to sběratelský skvost pouze v ČR. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pát 02 led, 2015 9:02 am

Buď jsem nepochopil o jaký model je, ale jak jsem se díval, tak za 8€ to nikdo nechce. Že bych jich pár nakoupil? :-D
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 02 led, 2015 9:28 am

Barbucha píše:Buď jsem nepochopil o jaký model je, ale jak jsem se díval, tak za 8€ to nikdo nechce. Že bych jich pár nakoupil? :-D

No a kdybys je přestříkal na modro a trošku pozlatil,tak bys mohl i zbohatnout. :lol: :lol: :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Donatelli » pát 02 led, 2015 9:47 am

Pánové sorry, ale jste mimo. Václavka nemám rád, je to šmelinář nejhrubšího zrna. Vozy které nabízí jsou v tomto nátěru s originální krabičkou a neponičené velmi vzácné. Přesně jak psal Pavel HP. Pokud někdo sbírá modely starého Zeukeho tak moc šancí nemá. Může mít děsnou kliku, že narazí na nějakého neznalce, který tyto vozy bude mít a za nějakou směšnou cenu je prodá, nebo musí doufat, že je za hrozné peníze sežene někde u šmelinářů. Je to podobné jako 4 nápravová cisterna MOBIL ( stříbrná s logem ), kdysi vyšla v nějakém katalogu, ale nikdy se oficiálně nevyráběla. Vyrobilo se pár pokusných modelů a oficiálně do prodeje nešlo nic. Existují však dva kusy, které se před likvidací dostaly ven z fabriky. Jeden je u Tilliga v Sebnici v muzeu a druhý u soukromého sběratele, který je z fabriky dostal a jeden právě věnoval do Sebnitz.
Takovýchto skutečných rarit by se našlo více ( mezi ně nepočítám Haišmanovi aukce a nabídky s přemrštěnými cenami ). Znalci vědí a ostatní se diví. Případně nevhodně komentují.
Donatelli

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 02 led, 2015 9:52 am

Tenhle ale zrovna nevypadá jako kdyby vyjel s fabriky. :D Jinak je ale samozřejmě každého věc,co si za své peníze koupí. :wink:
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pát 02 led, 2015 10:48 am

Dobrá, tak jaký je rozdíl mezi tím co nabízí Václavek a tím co jsem ukázal odkazem na eBay? Obojí Zeuke a v originál kravičce, podle nátěru a posazení potisku usuzuju, že jde o DR III. epochu. Teď to nemyslím nijak ironicky, jen abych byl "v obraze".
Barbucha

Příspěvekod TTmili » pát 02 led, 2015 11:22 am

Tak jak píše Donatelli a Pavel-HP, modrý Pwi30 od Zeukeho je hodně těžko sehnatelný kus. Těch zelených se namlátily tisíce, neli deseti tisíce, a to už za Zeukeho, pak přepracovanou variantu (sundavací celá kastle, ne jen střecha) BTTB sekal už taky jen v zelené. Tuším až s příchodem Tilliga se časem objevil znovu v červené, ale na modrou už se znovu nedostalo. A i červené Pwi30 jsou ceněné, i když dostupnější. Ovšem vůz z inzerátu si myslím cenu 2200Kč nemá, jeho stav tomu ani trochu neodpovídá, popisy jsou nečitelné, pruhy skoro nejsou vidět, a tak celkově nic moc stav.
Podobné je to třeba s Herráckou E70, vyráběla se krátce, jen ve dvou variantách, a dneska se v aukcích šplhají k 5000Kč. Pak je taky spousta takových "poloraritek", kdy sice třeba konkrétně to číslo lokomotivy se objevilo víckrát, ale jen jednou v konkrétním provedení kterého nebylo vyrobeno tolik, a dnes se také špatně shání. U Zeukeho takovéhle "malosérie" byly celkem obvyklý jev.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Bezmozek » pát 02 led, 2015 11:23 am

Rozdíl je ten, že ten co si linkoval Ty, je uplně to samý, ale v zelený barvě = plevelnej vagon, kterej se těžko prodá za pade.
Ten na modelbazaru je modrej se žlutejma linkama a opravdu je to kus do sbírky, nic jinýho v tom nehledej :wink:
:twisted: BTTB - Bad To The Bone :lol:
Bezmozek

Příspěvekod Barbucha » pát 02 led, 2015 11:25 am

Aha, už si rozumíme, já jsem barvoslepej. Na tý titěrnosti jsem tu modrou neviděl. Dík za vysvětlení :-).
Barbucha

Příspěvekod milostt » pát 02 led, 2015 11:29 am

Ten vagon je celej modrej...
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod greenery » pát 02 led, 2015 11:50 am

Barbucha píše:Aha, už si rozumíme, já jsem barvoslepej. Na tý titěrnosti jsem tu modrou neviděl. Dík za vysvětlení :-).

...... a co čtení, jak jsi na tom ? :D
greenery

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 02 led, 2015 12:30 pm

Pavel měl zřejmě na mysli tu fotečku zde na fóru,mně přišel ten vagón šedivý,ale na modelbazaru je to vidět lépe. :D Nicméně to nemění nic na tom,že za ty prachy to nestojí,ale jak se zde píše,tak za to možná někdo ty peníze vyšpulí. :lol:
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)