Po zapnutí sa mi ozýva zvuk určitej frekvencie.Dekoder na nič nereaguje.
Doteraz fungoval v poriadku.Používam systém ROCO Multimaus.Po vložení inného dekodéru nie zvukového mašinka funguje OK.
Ak viete poradte.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
orkan píše:Ahoj,
k druhému dotazu:
záleží na verzi ESU dekodéru:
LokPilot verze 1.0, CV 54 - Dimmer 1 - 16
LokPilot verze 2.0 a verze 3.0, CV113 je pro čelní světla s hodnotami 0 - 15
CV114 je pro zadní světla s hodnotami 0 - 15
orkan píše:Mevím, ale podle manuálu, by tam měla být maximální hodnota pouze 16.
Můžeš se pokusit hodnotu měnit a sledovat jak se změna projeví.
orkan píše:S tím neporadím.
Je tady ještě jedná možnost a to připojit ho na LokProgrammer od ESU a pokusit se přečíst všechny hodnoty dekoderu. Pokud je to ESU dekoder, bude umět rozpoznat, zda a kde se dá intenzita osvětleni nastavit.
Možná se jedná o nějakou jednodušší verzi dekoderu, který nemá možnost nastavevení všech hodnot.
vorelj píše:orkan píše:S tím neporadím.
Je tady ještě jedná možnost a to připojit ho na LokProgrammer od ESU a pokusit se přečíst všechny hodnoty dekoderu. Pokud je to ESU dekoder, bude umět rozpoznat, zda a kde se dá intenzita osvětleni nastavit.
Možná se jedná o nějakou jednodušší verzi dekoderu, který nemá možnost nastavevení všech hodnot.
Zcela náhodou jsem včera zkusil spustit ICE 2 v Rail Co a nemohl jsem dosáhnout obvyklé rychlosti a ani F3 (poloviční rychlost) nereagovalo . Pak jsem si vzpoměl, že jsem prováděl různé změny na CV 54 , kde by mělo být továrně nastaveno 32 , ale zjistil jsem, že je tam 0 . po změně CV 54 na 32 a uložení do decodéru je vše v pořádku a funguje i poloviční rychlost (F3). Při minulých experimentech asi nedošlo k řádnému uložení nastavení CV 54 do decodéru. Z toho vyplývá , že CV 54 je určeno nikoliv na nastavování osvětlení , ale má něco společného s regulací rychlosti a asi i výkonu ?
Bobcat píše:Zdravim, chtěl bych zdigitalizovat a zárověn ozvučit Tauruse v H0 od Roca. Co mi doporučíte? Moc se v tomto zatím neorientuju. Předpokládám že bude lepší koupit rovnou zvukový lokodekodér než tam bastlit digitál a k tomu ještě soud. Nebo se pletu?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků