Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly Brno

Příspěvekod D » čtv 13 lis, 2014 2:52 pm

mlha:
Lineárním skrytým nádražím se vážně zabýváme již více než půl roku a v pořadníku celoklubových projektů zaujímá druhé místo. Jeho koncepce bude na české poměry poněkud nevšední, ovšem vlastní realizaci odhaduji nejdříve za dva roky. Do té doby bychom měli mít v layoutu nejméně o jednu větší stanici více, v ideálním případě o dvě. Ty by nám na rozšíření nákladní dopravy prozatím mohly stačit.

Pokud vím, tentokrát byly na trati čtyři hlavní náklady v manipulačních vlacích:
  1. kryté vozy kusových zásilek
  2. otevřené vozy (řepa/uhlí)
  3. mrazící vozy na vlečku drůbežáren v Pavlovicích
  4. kotlové vozy na ropu směr Uhřice (Klobouky)
Všechny náklady začínaly nebo končily ve skrytých nádražích. Kromě toho Pn vlaky vozily další vozy tam a zpět mezi skryťáky.
D

Příspěvekod mlha » čtv 13 lis, 2014 5:06 pm

Nějaký náznak už mám,mohlo by být podařené
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Tomáš » čtv 13 lis, 2014 6:08 pm

Barbucha píše:
Tomáš píše:No pánové vy teda válíte! Klobouk dolů :P . Když si vzpomenu na těch pár modulů na prvním setkání. Máte to moc pěkný. Snad mě to taky někdy vyjde abych to okouk na živo.

Nojo, z Bosonoh je to mnohem dál jak z Černých Polí. Já mám důkaz přítomnosti na první fotce :-). Kdybys řekl, tak sem tě nechal přespat a mohls druhej den pokračovat do Pozořic :-).

Tak tohle mě pobavilo :lol:
Nejde přece o vzdálenost,akce bývaly i v Žebětíně a v Bosonohách bydlíme 2 měsíce. Pracuji však o sobotách a nedělích. Když chce člověk mít volno musí si vzít dovolenou a tu si o víkendu beru pouze když v Seblitz rozdávají zdarma.
Ne vážně víkendy jsou u mě špatný a v týdnu zase nemají volno ostatní. Takže jedině že se akce trefí do mé dovolené.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod D » stř 24 pro, 2014 10:21 am

Pro plánovací program XtrackCad jsem připravil další kolejivo, tentokrát kompletní geometrii plechových kolejí BTTB (Zeuke). Vše na stránce:

Kolejivo TT do programu XTrackCAD

Veselé vánoce.

A k Novému roku jsem doplnil ještě tři kousky kolejí ve velikosti TTe od DK model.
Naposledy upravil D dne čtv 01 led, 2015 11:31 pm, celkově upraveno 1
D

Příspěvekod Morris Zapp » sob 27 pro, 2014 7:00 pm

Jé, a já myslel, že jsem v Kotlince jedinej, kdo xtrakcadí :)
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod D » čtv 01 led, 2015 11:41 pm

Mirek pro své nádraží hledal způsob, jak vyrobit průsvitný vlnitý materiál. O postupech a výsledcích se rozepsal v článku:

Vlnité materiály

Obrázek
D

Příspěvekod cipisekmp » pát 02 led, 2015 7:42 am

Ahoj kolego. Myslim ze dobra myslenka. Jeste me napadlo, jestli by nesel jak das ten papir a z hora prikryjes igelitem, vlozit mezi ten igelit jeste z hora jeden ten kabel (byl by to vlastne sendvic kabel-papir-kabel) a teoreticky by se mel ten horni kabel sam cpat do mezer toho spodniho a tim padem by byl ten papir po zalisovani cik/cak jak by mel byt. Ale je to jen teorie. Ted me drazdi ze jsem si koupil pred 14 dny ten hlinikovy vlnity plech. Kdyz vidim na obrazkach ze je to jak alobal, tak su klidny ze z nej udelam strechu.
Mej se Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod MirekTT » pát 02 led, 2015 11:47 am

Ano Cipísku, dvojitě by to asi také lisovat šlo. Kabel je ale velmi jemný a i na sucho se dost obtížně přes sebe přesazuje vlnka na prohlubeň. Dvojitá vrstva není nic hrozného. Možná snad pro eNko už to vypadá hrubě. Ale zas to při slepení dvou vrstev získá tuhost. Navíc je třeba počítat s tím, že takto získané vlnky nemají úplně přesný tvar, ale není to vůbec poznat.
Co se "alobalu" týče, pokud ho použiješ na střechu, nalep ho na tvrdší desku a nebude žádný problém. Okraje schováš do okapů.
Na vlnovky se prodával i vlnitý hřeben, ale nebyl tak častý. Také to mohl být dořez a hrana sletována cínem, ale to se mi nezdá. Spíš to klempíři řešili normálním rovným plechem a sem tam si i dali práci s prostřihem vlnek a jejich přihnutím do prohlubní krytiny.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod cipisekmp » pát 02 led, 2015 12:50 pm

No ja z teho "alobalu" chtel delat zastreseni pred vlastni stanicni budovou. Proste ten pristresek u prvni koleje. Podlepovat to nemozu, protoze to bude videt i zespoda.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod saman55 » pát 02 led, 2015 4:42 pm

Zdravim
já to řešil v H0 tak že sem vystřih z pevnějšího víčka třeba od zakysané smetany výstřih obdélníčky velikosti vlnitých desek a zavřel to do svěráku který má vroubkovanou čelist. Vlnkováním to získalo na pevnosti a v Uhřicích z toho mam přístřešek u čerpání ropy. Možná by to šlo tak řešit i v TT.
Jirka-saman55
saman55

Příspěvekod D » ned 04 led, 2015 11:00 pm

Každý rok nadchne myšlenka modulů několik modelářů i z našeho okolí, takže jsme se rozhodli vyjít jim trochu vstříc a pomoci vybrat nějaké místo třeba z námi budovaných tratí. Sestavil jsem článek popisující především dopravny na trati 255 a v okolí, které ještě nikdo z nás nestaví, s odkazy na užitečné zdroje.

Volná témata pro nové členy
D

Příspěvekod saman55 » pon 05 led, 2015 1:07 pm

Volná témata pro nové členy
Zdravím
Koukal jsem na ten odkaz konkrétně na Uhřice, jestli neobjevím něco nového jelikož sem je stavěl v H0 a zjistil sem, že si se v propozicích ke stanici asi přepsal - koleje jsou tam přes stanici tři a bokem od nádraží je vlečka k silu. Možná to počítáš jinak.
Jirka - saman55-Jirka
saman55

Příspěvekod D » pon 05 led, 2015 1:33 pm

Děkuji za ostražitost, samane55, opravil jsem.
D

Příspěvekod MirekTT » stř 14 led, 2015 9:21 am

Pracujeme tak pilně, že ani nestíháme o naší činnosti referovat.
Již brzy na našich stránkách vystavím první díl seriálu MUV69
DSC00975 (Medium).JPG
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod D » sob 17 led, 2015 11:10 pm

Mirek staví drezínu MUV-69. Začal své poznatky ze stavby sepisovat a vypadá to na delší seriál.

Drezína MUV-69, díl první - Sestava a úpravy pojezdu

Obrázek
D

PředchozíDalší

Zpět na Moduly