Pánové. Žádám vás o radu. Opět se vracím k el. zapojení jednosměrné vratné smyčky. Mám ji na novém kolejišti trochu komplikovanější a to tím, že mi z ní vychází odbočka na vedlejší trať a dále 2 vlečkové kusé koleje, které bych chtěl mít pod stálým a neměnným napájením. Je toto zapojení OK? Trakce je v DCC. Děkuji za info. H.
Tak načisto spojeny poslední 3 segmenty a trocha práce na opěrných zdech. Nemohl jsem si odpustit postavit na koleje dvě soupravy ČSD a alespoň se pokochat pohledem - když jsou ty svátky:-)
Ještě jeden dotaz. Segmenty jsou prozatím polepeny v místech, kde předpokládám foliáže zelenou papírovou utěrkou. Mám to ještě barvit před aplikací fóliáží nějakou podkladovou barvou? Díky za názor.
Ježíšmarjájósef, včera začal a dneska jezdí . Jdu drátovat…
Barvení má smysl tam, kde by mohl podklad prosvítat, pod foliáží to zřejmě nehrozí, tak bych to považoval za zbytečnou práci. Barvím jen pod štěrk, hlínu a flokování (k tomu jsem se zatím nedostal).
Nojo, záleží co je to za matroš, takže s citem. Mám foliáž na papíru, na nějaké neprůsvitné hmotě a pak i cosi na tenké síťce. Takže pod tu poslední, bych asi natíral,… Na to se blbě odpovídá . Mrkni se krz foliáž proti sluníčku a pokud tě oslní, natírej .
Tak jsem to byl vyzkoušet. Mám foliáže od R.Bezuchy. Nějaké jsou na takové folii, která se zdá průhledná, ale není. Když jsem ji položil na rozhraní zeleně polepené plochy a hnědého korku, tak je podklad téměř neznatelný
jednou mi řekli - dej hnědej balakryl všude, aby to byl jednotnej povrch, tak to dělám. Ale já všude seju a foliáže dávám jen vyjímečně. Ale zase ti říkám - dej si dohromady elektriku a ježdění nejpozději v době, kdy to natřeš a než nandáš foliáže. Pak už se to jen zhoršuje. Jak jsi na tom s tou vratkou?
Díky za rady. Pro jistotu to natru hnedym balakylem. A jak píše Fulda. Foliaze, az bude natažená a funkční elektrika alespoň pro trakci. O flokovani neuvazuji. Bohužel mi nyni dosly vodiče 0,75mm pro JaK. A to jsem měl 25m od každé barvy:-) Ke vší smůle jsou nyni všude dovolené a pak inventury. No tak budu zatim lepit 2x nádraží a skladiště od ESP