MODULY SLOVÁCKO

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY SLOVÁCKO

Příspěvekod E27 » úte 07 říj, 2014 7:33 am

A peniaze by mali byť dnes už na účte :) včera som ich prevádzal :)
E27

Příspěvekod modeln » úte 07 říj, 2014 4:01 pm

E27 píše:A peniaze by mali byť dnes už na účte :) včera som ich prevádzal :)

Ano,vsetko je vporiadku.Dakujem
modeln

Příspěvekod cipisekmp » sob 06 pro, 2014 1:18 pm

Ahoj, delsi dobu sem nic co me by se tykalo nezverejnil a jelikoz nastalo prave modelarske pocasi, tak jen drobna aktualizace. http://kzmslovacko.cz/index.php/vystavba-nadrazi-a-depa/63-stavba-nadrazi-raholec/259-uprava-zasterkovani
Mam k tomu jeste otazecku smerovanou na Milana Cernohorskeho. Jak velkou vrstvu je schopen ten sportakryl zafixovat? Kdyz to prezenu protece trebas i 1cm sterku hliny a pod? Ne ze bych to nekde mel, ale proste me to zajima. A jeste druha poznamecka, kdyz jsem zkousel posypavat ty prikopy kolem nadrazi hlinou abych je mohl pak zastrikat, tak ta hlina na tom "svahu" nedrzi jede dolu. Takze na svahu me tato metoda nesla pouzit. Musel jsem ten svah "standartne" natrit na hnedy podklad duvilaxem a do nej nasypat hlinu tak se to chyta hned.
S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 06 pro, 2014 3:04 pm

A co celý modul nahnout, aby byl svah vodorovně?
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » sob 06 pro, 2014 6:56 pm

Jeniku jednalo se jen o ty "korytka" kolem trati tam nema cenu nic nahybat.
Cau Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 07 pro, 2014 5:33 am

Tak to je pravda, odkaz jsem neprohlížel.
Jeňa Sova

Příspěvekod Mcx » ned 07 pro, 2014 12:00 pm

cipisekmp píše:Jak velkou vrstvu je schopen ten sportakryl zafixovat? Kdyz to prezenu protece trebas i 1cm sterku hliny a pod? Ne ze bych to nekde mel, ale proste me to zajima. A jeste druha poznamecka, kdyz jsem zkousel posypavat ty prikopy kolem nadrazi hlinou abych je mohl pak zastrikat, tak ta hlina na tom "svahu" nedrzi jede dolu.

Ahoj Cipisku, Sportakryl proteče jak všechny kapaliny nejlépe přes štěrk, ale má to jak i u Duvilaxu otázečku - nakolik si budu jistý, že jsem to prolil a neodpadne mi to od podkladu. Já proto používám k silnější vrstvě štěrk (Polák bez prachu) kterým jde i 5 mm silná vrstva prolít dobře - ale pro mne je to spíše vyjímečná vrstva. Takové případy většinou tmelím Ostafixem a na něj slabší vrstvu.
Pokud se jedná o svah - předpokládám, že na to budeš flokovat - já bych zvolil postup flokování na hnědý podklad a pokud chci aby mi prosvítala hlína tak pak do řídšího flokování jemnou osátou hlínu a zafixovat Sportakrylem - tak mám celý proces stále pod kontrolou. Já pod flok hlínu nepoužívám (použil jsem ho pouze na dvou přechodových modulech a pak jsem tam stejně hlínu dosypával )jinak si myslím, že u husté trávy nemá logiku a u řidší sypu do trávy + Sportakryl.
"Hliněné" pole na zastávce Hradec je hlína sypaná do hustého Duvilaxu a suchý povrch přestříknutý Sportakrylem.
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 07 pro, 2014 12:06 pm

Ještě jak se dívám na ty fotky z Řáholce - měl jsi pozametat šterk z míst kde není - např. - drátovodné kanály..., půjde to obtížně oloupat a strhneš barvu, nechce to jen hlínu - musí být jemná, ale i taková ta směs všeho možného co najdeš okolo domu - kde se chodí - směs písku, hlíny, rozdrceného štěrku - prostě "bordel" a samozřejmě osít co nejjemněji.
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » ned 07 pro, 2014 12:25 pm

Ahoj, je na tech dratovodech vic "neporadku" nez byva obvykle alehttp://cipisekmp.rajce.idnes.cz/Dratovody_St1_Bzenec/#DSCN1147.jpg nevidel bych to ze by to tam nemohlo byt. Pro priste (a mozna vyzkousim i neco sundat na tom hotovem) urcite to "smeti" vic ometu.
Co se tyce materialu co jsem pouzil, tak jemneji nedokazu hlinu nebo sterk osyt. Pouzil jsem cajove sitko co si pamatuju. Pak uz jedine pouzit opravdu jen ten prach co propadne prez to cajove sitko.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Barbucha » ned 07 pro, 2014 1:37 pm

cipisekmp píše:Ahoj, je na tech dratovodech vic "neporadku" nez byva obvykle alehttp://cipisekmp.rajce.idnes.cz/Dratovody_St1_Bzenec/#DSCN1147.jpg nevidel bych to ze by to tam nemohlo byt. Pro priste (a mozna vyzkousim i neco sundat na tom hotovem) urcite to "smeti" vic ometu.
Co se tyce materialu co jsem pouzil, tak jemneji nedokazu hlinu nebo sterk osyt. Pouzil jsem cajove sitko co si pamatuju. Pak uz jedine pouzit opravdu jen ten prach co propadne prez to cajove sitko.
Ahoj Cipisekmp.

S úspěchem používám toto http://www.eshop-rychle.cz/model-scene/eshop/15-1-Pripravky-pro-krajinarinu/60-2-Ostatni/5/466-Sada-sitek , pod prvním sítkem je štěrk H0, pod druhým je TT, pak to klesá až k jemnému prachu. To co vypadne zespoudu už je skoro patinátor :-). Bezva věcička, sedl jsem si na dvě hodiny s dítětem do lomu a měl jsem štěrku na kousek nádraží.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » ned 07 pro, 2014 1:40 pm

Jemné čajové sítko by mělo stačit, pak ještě používám punčochu - to je pak opravdu jen prach.
Ad Barbucha - štěrk - to je ten nejmenší problém, obtížnější je ten zbytek mimo štěrk. Štěrk jsem taky kdysi osíval, ale vzhledem ke spotřebě a různorodosti používám Poláka, různé druhy - více lomů se mi nechtěl objíždět :D
Mcx

Příspěvekod Barbucha » ned 07 pro, 2014 1:48 pm

Právě že jsem to zkušebně používal na suť, budu mít v ulici bouranej barák a to co z toho vypadlo bylo celkem k světu. Chodím do lomu na Hádech a tam jsou běžně tři barvy, to stačí. K tomu mám pochopitelně Poláka, kterej buď přimíchávám, nebo ho budu používat na "opravované" části.
Barbucha

Příspěvekod cipisekmp » pon 22 pro, 2014 4:13 pm

H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Barbucha » pon 22 pro, 2014 5:08 pm

Krásná práce a z posledního odstavce si beru poučení do budoucna :-).
Barbucha

Příspěvekod cipisekmp » čtv 01 led, 2015 2:46 pm

Takze jsem zase o kousek pokrocil viz foto, ale opet problem. Nejak jsem si nevsiml a ani nikdo jiny me na to neupozornil ze me tam neco zasadniho chybi a hadejte co. No sachty na navestidla pro dve posledni koleje vrrrrr. K tomu asi chybi i sachta na trpaslika u vypravni budovy pred tou vyhybkou do skladu uhli, ale ten si nejsem jist jestli tam ma byt nebo ne. No v kazdem pripade uz rozpoustim vodou sterk v mistech kde budou sachty vrrrrr.
Ahoj Cipisekmp.
Přílohy
b.jpg
a.jpg
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

PředchozíDalší

Zpět na Moduly