Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
PaMi píše:Jak jsem pochopil, tak nakonec chcete jezdit na ROCO DCC, nikoli na Loconetu. ...
radeksindy píše:Tak to je stejne jako u Digitraxu, tedy podle zvoleneho menu (typu programovani) se programuje bud "hlavni kolej" nebo programovaci kolej.
To tedy není, Digitrax má stejně jako IBX Basic programovací kolej nepřepínanou.
Kde se dá udělat chyba, tam se dříve nebo později stane. Vřele doporučuju seriál o leteckých nehodách, který někde občas běží. I sebe neuvěřitelnější náhody se stanu realitou, když se činnost dostatečně často opakuje. To je statistika.
Konektor RJ11 není typu hot-plug stejně dobře pro Loconet jako pro XpressNet.
fulda píše:Konektor RJ11 není typu hot-plug stejně dobře pro Loconet jako pro XpressNet.
Ale XpressNet stejně jako Loconet to odpojování celkem dobře snášejí (XpessNet teoreticky o trochu lépe, protože zaváděcí sekvence má delší pasivní část na začátku).
Navíc SimpleMaus má dětskou pojistku která umožňuje zamknout změnu adresy lokomotivy, takže nepotřebuješ schovávat tlačítka.
PaMi píše:k ovládání použít analogie Fredů - Simple Maus http://www.fucik.name/masinky/simple_maus/ ?
michal_n_cz píše:Přesně něco podobného mne též napadlo, defakto simple maus se dá udělat i bez toho dislpeje. Jsou tam ale trochgu omezení - málo f-cí. U Simple maus jsem nepřišel na to jak nastavovat adresu pro Xpressnet, takže netuším jakou vlastně má a protože mám postvenou jen 1ks tak nevím jak by se chovalo např. 5 ks najednou připojených. Zkoušel jsem jen v kombinaco s jinými ovladači a až na nepodtatné drobnosti to funguje Ok.
fulda píše:michal_n_cz píše:Přesně něco podobného mne též napadlo, defakto simple maus se dá udělat i bez toho dislpeje. Jsou tam ale trochgu omezení - málo f-cí. U Simple maus jsem nepřišel na to jak nastavovat adresu pro Xpressnet, takže netuším jakou vlastně má a protože mám postvenou jen 1ks tak nevím jak by se chovalo např. 5 ks najednou připojených. Zkoušel jsem jen v kombinaco s jinými ovladači a až na nepodtatné drobnosti to funguje Ok.
A návod už jsi zkoušel přečíst? http://www.fucik.name/masinky/simple_maus/ dole.
Pravděpodobnost zadání špatné adresy je vyšší, protože FRED se připravuje pro adresu jen jednou a doma si ho majitel spojí s lokomotivou. Nepřiřazujeme FREDy před každým setkání nebo jízdou.
Když si navolím k mé mašině patřičnou adresu na ježdění,tak proč bych ji měl v průběhu dne měnit?
Protože za den vystřídají lidé několik vlaků. Nejezdíš jenom s jedním. V průběhu dnů a různých grafikonů dostáváš různé vlaky a lokomotivy.
Navíc když strčíš FREDa se stejnou adresou do LocoNetu, tak si s ním nezajezdíš.
radeksindy píše:Bohužel celá konstrukce koncového stupně u IBX je poplatná době a účelu vzniku - tj. pro Märklin. Opravdu dává neregulovatelných 18V, ale přímé napájení se na modulovce nepoužívá, takže to nevadí. Trochu horší je, že používá +/-18V a pro posilovač Loconetu je nutný ještě jeden zesilovač.
Jestli fungují i na DC napájení nevím, v klubu jsou používány pravidelně dva, ale čím jsou napájeny nevím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků